Catina - Lycium barbatum ???

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Va arat eu o poza cu cea de gard:
(un detaliu de frunza,sper sa se vada mai bine).
 

fixpix

Active Member
Gabiuta, ce scria pe eticheta de pe gard? NQ1, cumva?
:rofl:
sper sa nu supere pe nimeni glumaaa...
degeaba gabiuta... ori cate poze ai avea... fara certificat de origine care sa mentioneze clar Made in China nu rezolvi nimic!
:roll:
poate asa as fi si eu in anumite cazuri. de ex... vreau ceropegia... o vreau pe aia cu flori mai mari si mai frumoase. vreau un prun in gradina... pai sa aibe fructele mari si dulci.
ETC.
sunt de acord!
Uneori "it makes sense"... spatiu limitat, timp limitat... alti factori ->> trebuie sa alegem/selectam cumva!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: :rofl: :rofl: Fixule.............dupa ce ti-am vazut postarea m-am repezit la gard si l-am intors pe toate partile si....... :eek: ........si.......... :eek: ......NIMIC mai :giggle: :giggle: :giggle:
Acum sa vedem ce zic specialistii :D
 

adrianam

Well-Known Member
Acestea par sa aiba internodurile mai scurte si frunzulite mai multe.
Cele bastinase au internodurile mai lungi, cel putin asa observ eu.
 

sentiklos

Member
Claude, seamana, intr-adevar. Cel mai probabil e una si aceeasi chestie. Asteptam florile/fructele. :) Sunt mai dese frunzele plantelor tale, asta e clar.
 

Floria

Active Member
Ne induc in eroare prezentarile frumoase ale celor ce comercializeaza acest produs. Eu nu vad nici-o diferenta intre Lycium chinezesc si cel romanesc. Am gasit aici http://www.herbstopic.com/?p=723 o prezentare care nu arata deloc diferit de cel autohton. Si unde am copilarit eu erau gardurile pline de Catina de gard, dar bunica imi spunea mereu ca sunt otravitoare. Probabil ca strabunii nostri nu lasau sa creasca acest arbust pe langa fantanile lor incat nu s-a putut constata cat este de bun. Am tot cautat pe net cate feluri de Lycium exista si intradevar celelalte specii se diferentiaza foarte clar atat prin frunze cat si prin fructe. Nu cred ca pot arata identic doua tufe si una sa fie otravitoare si alta nu. Probabil ca la noi nu au fost niciodata fonduri sufieciente pentru cercetare incat sa descoperim cate plante benefice sunt si pe meleagurile noastre. Mai nou acum se vehiculeaza ca Europa vrea sa desfiinteze farmacia verde de pe la noi desi nu a murit nimeni daca a consumat produse de la Plafar.

Pozele se pot mari si in subsol exista si denumirea de Catina de gard si Lycium barbarum asociata tufelor de Goji.
Exista totusi specificat pe toate produsele ca trebuiesc consumate cu moderatie altfel pot fi daunatoare sanatatii.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Floria cred ca ai dreptate in ceea ce spui .....

Eu am pozat lastari de virf de la o "gardareasa" matura.Ceea ce aveti voi acolo sunt pui iesiti din seminte si bineinteles ca arata altfel ca ceea ce a semnalat Adriana de ex.Frunzele insa par a fi la fel.Acum.........nu stiu zau ce sa spun :?
 

mymo

Active Member
Eu nu stiu ce sa zic :gandit: la noi piata este plina de catina, incepand din august si pana toamna tarziu.Eu ii fac mamei mele combinata cu miere si tind sa cred ca ea e "vinovata" de pofta de mancare si diminuarea durerilor de stomac.
Acuma sincera sa fiu nu prea cred eu ca toti taranii au goji :)
 

VreauSaStiu

Member
Fixpix-ule, dragule, nu mai ai chestii d-ălea spinoase de scos dintre prunii tătâne-tu ?... c-aş prăsi io pe lângă grădina bloc-ului, "gândind cu drag" la nădragii şi poalele anumitor iubitori şi iubitoare de florile altora :visator:
Dacă n-or folosi la alte cele, măcar or lecui năravurile proaste şi tot a fi ceva ! :D
 

sentiklos

Member
Pai nici eu nu cred ca exista diferente intre Lycium barbarum chinezesc si cel romanesc. E una si-aceeasi chestie. La noi in tara avem si Goji si altele. Doar ca noi suntem mai jmekeri in Romania, ca avem mai multe specii... Una din marile diferente dintre noi si chinezi e ca ei cultiva Lycium barbarum la scara industriala, in jur de 12-20 tone/fructe pe an numai din regiunea Ningxia - aprox 200.000 de hectare cultivate. In Romania nu prea am vazut culturi de Goji, poate o sa apara de-acum incolo... Astia in China pun foarte mare accent pe tot felul de plante medicinale si cred ca pe anumite componente, sunt ceva mai cultivati decat romanii. Acum, ramane sa invatam si noi despre Lycium Barbarum. Nu de alta, dar la noi, in manualele si lucrarile de botanica (chiar si recente), figureaza ca planta toxica si invaziva. :? O mare tampenie.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
mymo a spus:
Eu nu stiu ce sa zic :gandit: la noi piata este plina de catina, incepand din august si pana toamna tarziu.Eu ii fac mamei mele combinata cu miere si tind sa cred ca ea e "vinovata" de pofta de mancare si diminuarea durerilor de stomac.
Acuma sincera sa fiu nu prea cred eu ca toti taranii au goji :)
stai un pic, Mymo, de ce fel de catina e plina piata? De chestia asta de garduri sau de fructele de catina alba? Ca aia e clar ca nu-i otravitoare. Noi nu ne dumirim cu asta, zisul 'goji', daca e totuna cu catina de garduri de la noi. Eu habar n-am cum e treaba cu asta de garduri, n-am vazut niciodata
 

Floria

Active Member
Ne vom lamuri anul acesta, voi fi cobai . Am cumparat de la plafar 100 g de Goji al caror gust mi-a placut dar nu pot spune ca ma omor dupa ele. Dar, voi gusta in vara si din Catina de gard si atunci voi sti daca au acelasi gust, binentels ca va spun si voua daca nu deja veti face si voi asta.
 

happy

Well-Known Member
Floria ,sper sa apuci sa ne spui ce gust are catina de gard,macar sa fim pe aproape :eek: Daca esti asa curajoasa macar lasa-ne si noua scris ,cateva din plantele tale! :rofl: :rofl: :rofl:
Este otravitoare catina de garduri :x De ce nu cumperi de la plafar 100gr de catina de gard?Pt. ca nu se comercializeaza!
 
Sus