Noi achizitii

dana

Member
Din lac in put - am cumparat pe post de astrophytum si fara sa-mi invat lectia foarte bine un ghivecel cu 4 buc Stenocereus pruinosus.
Daca specialistii sunt pe-aici pot sa ma ajute cu niste sfaturi si mai ales cu o mica descriere a comortamentului si productiei de flori?
Asta e-am comis-o si n-am ce face trebuie sa am grija de el acum.
Asta e una din caracteristicile zodiei gemeni - incapatanati , impulsivi si mai ales nerabdatori atunci cand isi doresc ceva :?
 

dr Cactus

Member
Buna Diana,
Prima mammillarie cred ca e M candida.
In a doua poza, poate fi Morawetzia sericat,a poate fi Oreocereus hendriksenianus-in timp se va vedea.
 

dr Cactus

Member
:rofl: :rofl: Se mai intampla, Dana
E o specie frumoasa originara din Mexic. Columnara, se ramifica de la baza, creste pana la 6m inaltime. Infloreste la maturitate (asa ca nu te grabi), flori alb-roze, nocturne.
 

diana999

Active Member
adarianul a spus:
Buna Diana,
Prima mammillarie cred ca e M candida.
In a doua poza, poate fi Morawetzia sericat,a poate fi Oreocereus hendriksenianus-in timp se va vedea.
Buna Adrian,
multzumesc.frumos Lithops :D cum se numeste?
 

dr Cactus

Member
Sunt Adarian, nu Adrian :)
Lithopsul e un cultivar rarisim,; nu stiu daca mai sunt ai altii in Romania; este Lithops verruculosa 'Rose of Texas"
 

diana999

Active Member
scuze, Adarian.
este superb.mi-ar place si mie :visator:
daca bine-mi amintesc,verruculosa are floarea parfumata
 

dr Cactus

Member
Lithopsi sunt extraodrinar de frumosi si de interesanti. Am o gramada de forme si vreau sa am tot ce exista din acest gen. Nu am urmarit in mod special lucrul acesta, dar din ce imi amintesc, cam toate speciile de lithops care mi-au inflorit au avut flori parfumate.
Ce este particular la L v. Rose of Texas este tocmai culoarea florii. In natura lithopsii au flori albe sau galbene. In cultura, prin selectii sau hibridizari au aparut si forme cu flori roz. Sunt foarte rare si greu de gasit. Aproape la fel de rare sunt formele cu pigmentatie atipica (verde, galbui, rosii, albastrui).
 

dr Cactus

Member
:| :( Din pacate nu am decat plante mama pe care urmeaza sa le inmultim. Am polenizat doua in toamna asta, dar asta inseamna doua fructe mature pentru toamna viitoare si sigur vom semana toate semintele. Asa ca ,facute de noi, mai devreme de 3 ani nu avem sanse. :cry: :cry:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Andreea, cred si eu ca ai visat frumos! :wink: Ambii merita cate un vis, dar Astrophytum e suuupeeeeeeeerrrrr! :eek: :visator: :marfa: :marfa: :clap: :clap: De abia astept sa-i vad si floarea. :astept: Preferatii mei! :indragostit: Sa-ti traiasca si sa se dezvolte frumos, ca are cine sa aibe grija de ei! :marfa: :hug:
 
Sus