Noi achizitii

gino

Member
Eiiiiii...nu chiar spontan...in balcon, pe la ferestre...
Vara pot fi vazuti cu usurinmta... :D
 

anasstasia

Active Member
Si acum si de la fereastra mea.
Ar trebui sa ii tin la rece si loc umbrit? Fara udari pina la primavara? Astept sfaturile voastre.
 

lelia

Well-Known Member
Mos Nicolae ,a uitat un tepos in ghetele fiului meu ,eu cum sunt novice in aceasta sectiune ,va rog sa ma ajutati :
Daca are un nume ,poate sta in balcon ,si daca face flori ?

 

kriss

Member
am si eu unul identic.
e Weberbauerocereus johnsonii.
seamana, dar nu e Vatricania guentheri, ca ala nu are tepii aliniati in dungi verticale, ci au un aspect punctat.
din pacate nu stiu daca poate sta afara si nici cum infloreste.
al meu a stat numai in casa si nu a inflorit pana acum, desi il am de vreo 4 ani.
 

gino

Member
Eu cred ca in ghiveciul respectiv cele doua plante mai mici pot sa fie, asa cum spune Kriss, Weberbauerocereus johnsonii.
Planta mai mare sigur este altceva, nu-mi dau seama ce...
Oricum sunt columnari, asa ca florile vor fi vazute...peste ceva ani....si asta daca vor beneficia de conditii adecvate.
 

lelia

Well-Known Member
Va multumesc ! :D

Singura deosebire dintre ei este culoarea tepilor ,cei mici mai galbiori iar cel mare galben spre alb.
Cei mici sunt identici cu acesta http://www.arianecactus.be/index/408.jpg
Am inteles ca vor inflori ...candva ,dar ce conditii le trebuiesc pt asta si cat de mari cresc ?nu prea ma incanta ,cactusii mari .
 

dr Cactus

Member
Pt a inflori au nevoie de soare, sol bun si transplantari odata la 2 ani in ghivece/containere suficient de mari. NU suporta gerul.
Vatricaniile formeaza un pseudocefalium rosu din care ies flori galbui; weberbauerocereusii fac flori albe-roz palid , mari, direct din corpul plantei. Vatricania creste in Bolivia, Weberbauerocereusii cresc in Peru.
Web. johnsonii au 7 m inaltime in natura , spinii galben-stralucitori, nediferentiati in radiali si centrali. Vatricania are 3m in natura, ramificata de la baza, spini centrali si radiali.
 

lelia

Well-Known Member
Multumesc, inca o data !acum m-am lamurit :D

Scuze ca am fost pisaloaga :oops:
Eu nu sunt fan cactusi ,dar fiul meu ti-a vazut colectia si m-a inebunuit .Acum trebuie, sa intreb eu si sa-l sfatuiesc pe el .Cat despre dimensiuni, el chiar isi doreste cactusi ca-n desert ,eu nu :oops:
 

Magdolna

New Member
Buna, Dana

Prima poza este foarte neclara, s-ar putea sa fie un Gymnocalycium, dar nu prea se vede mare lucru. Incearca cu o poza mai clara. A doua este un puiut de Mammillaria elongata. Te sfatuiesc sa nu le pui in aceeas ghiveci, pt. ca cer conditii diferite. Pe Mammillaria lasa-l la aer macar o saptamana, dupa care sa-l plantezi in pamant de cactusi uscat. la sfarsitul lui februarie poti sa-i dai un pic de apa, pe urma la 2 saptamani, pana-i cresc radacini. Pe primul este bine sa nu-l uzi pana in luna martie. lumina sa fie cat mai multa, temperatura cat mai mica, dar nu sub 7-8 grade C.

Magdolna
 

Magdolna

New Member
Buna, Dana

Prima poza este intr-adevar Gymnocalycium posibil mihanovichii sau damsii. In cazul in care nu are nici asta radacini, procedezi ca la mammillarie.

Magdolna
 

diana999

Active Member
am si eu catziva cactusi si din pacate nu stiu de care sunt.va rog sa ma ajutatzi sa deslusesc misterul 8) va multzumesc
1.
2.
 

Magdolna

New Member
Buna, Diana

In prima poza sunt mammillarii, banuiesc si specia dar nu sunt sigura, voi putea sa-ti scriu exact atunci cand vor inflori si daca faci poze una cate una, apical si lateral.
A doua poza:
1. Espostoa
2. Echinopsis denudatum
3. Moravetzia sericata
4. Ferocactus
5. Gymnocalycium baldianum

Am observat ca sunt in ghivece si substrat asa cum le-ai cumparat. Ar trebui urgent sa-le transplantezi in ghivece putin mai mari si in substrat adecvat. Daca citesti pe cactusi.com " transplantarea cactusilor de florarie" vei afla si motivul si modalitatea.

Magdolna
 
Sus