Begonia

Erwin

Member
Promit sa nu va mai necajesc si sa va ajut cu butasi.
As fi bucuros sa ne cunoastem daca ajungi prin Cluj.
 
D

dyayzh

Guest
Hariclea a spus:
Da, pai asta zic si eu, ca de vina este caldura, nu neaparat soarele... stiu ca poate parea putin fara sens, dar asa am observat,... am fost in zone de munte unde cresteau oamenii begonii peste tot, la toate ferestrele, unele stateau in soare toata ziua si erau pline de flori, dar temperaturile sunt ceva mai scazute in zonele de munte; in nici un caz nu se ajunge la 40 grade.

sicamin a spus:
Si la mine doar cele de la umbra mai supravetuiesc. Cele rosii au fost mai la soare si au pierit. M-au ajutat si niste vrabiute care pur si simplu au mancat nu numai floarea ci si frunzele. Asa ca am lasat doar bulbii in pamant si flori mai am pe cele albe si una micuta galbena. :cry:
Erwin a spus:
Adevarul e ca begoniilor nu le place nici soarele direct nici caldura. Le place lumina, dar soarele direct le arde frunzele si le distruge.
gabi_gabriella a spus:
Poti, dar sa ai grija sa nu il uzi prea tare , ca putrezeste usor .
Eu inca nu i-am pus , pentru ca pana vine vremea de scos afara , chiar daca sunt la geam,se tot intind catre lumina si se lungesc . Eu ii pun in pamant cam prin 8-10 martie
Succes!!

Erwin a spus:
gabi, eu am pus cativa din ei, au pornit tare fain.
 

adrianam

Well-Known Member
Dya, ce-ai facut?
Ai scos topicul de begonii cu bulb si l-ai pus la plante de interior?
Cred ca sunt mai degraba de balcon si terasa decat de interior....
Si oricum au un comportament diferit de begoniile fara bulb.
 

Erwin

Member
E aiurea mutarea asta de mesaje. Printre mesajele astea ultimele mutate sunt si mesaje vechi de 1 an... care acum sunt puse colac peste astea noi. Poate sa faca cineva un pic de ordine?
 
D

dyayzh

Guest
Sa va explic. Omul nou venit este incurcat cu doua topicuri de begonii la doua sectiuni diferite. El nu este un expert sa stie ca sunt begonii din bulb sau fara bulb si ca atare, nu stie unde si cum sa scrie, De aceea le-am contopit. Sirul discutiilor se poate relua cu usurinta, ignorand la o adica noile postari. Pur si simplu discutia poate merge de la sine.
 

Erwin

Member
De acord cu tine. Dar nu poti sterge mesajele vechi si sa le lasi doar pe cele noi de la cealalta sectiune? Ar fi mai bine. Nu crezi?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Da,sunt tare frumoase....mai ales multe la un loc ca pe un cimp inflorit :rofl: .Am primit si eu un bulb de "begonia pendula".Sa vedem cit o rezista si daca este chiar curgatoare..... :? Miine o sa-l asez in pamint :D
 

Erwin

Member
Daca ai primit bulbul de la cine cred eu, atunci e "cascade", nu pendula :)
Si "cascadele" si "pendulele" sunt curgatoare.
 

olivia31

Member
Va rog sa-mi confirmati ce am inteles pana acum din discutiile despre begonii. Begonia Elatior este cu bulbi si e bine sa o ud in farfurioara cand se usuca pamantul de la suprafata. Ar trebui sa-i pun fertilizant la 2 saptamani si sa nu o ud pe frunze. Bulbii raman in pamant peste iarna si revin la viata in primavara. Este corect? Va intreb pentru ca am vreo 3 begonii care dupa toate descrierile par Elatior dar florile noi se ofilesc la interior inainte sa se deschida complet si nu stiu ce sa-i fac sa-i mearga mai bine si sa infloreasca frumos. Multumesc.
 

Erwin

Member
olivia31 a spus:
Begonia Elatior este cu bulbi .
Begonia Elatior NU are bulbi. Begonia elatior traieste... mai multi ani. (cel putin teoretic)

olivia31 a spus:
.... e bine sa o ud in farfurioara cand se usuca pamantul de la suprafata. Ar trebui sa-i pun fertilizant la 2 saptamani si sa nu o ud pe frunze.
Eu le ud direct in ghiveci, la 2-3 zile, sau cand se usuca pamantul. Iar fertilizant saptamanal.

olivia31 a spus:
... am vreo 3 begonii care dupa toate descrierile par Elatior dar florile noi se ofilesc la interior inainte sa se deschida complet si nu stiu ce sa-i fac sa-i mearga mai bine si sa infloreasca frumos. Multumesc.
Verifica-i conditiile in care "traieste". Sa fie ferita de curenti, sa aiba lumina suficienta, dar nu soare direct, sa nu fie udata prea mult sau prea putin, fertilizant... etc etc etc
Pune o poza cu begoniile tale si iti confirma daca sunt Elatior...
 
Sus