Yucca de interior

tzep

Well-Known Member
Moderator
Cred ca e prea cald si prea uscat aerul unde sta. A mea vrea la un pic de racoare. Incearca sa o pulverizezi cu apa sau daca ai posibilitate sa-i asiguri indirect putina umiditate (nu pe pamant). Poate mai primesti si alte raspunsuri de la specialisti. Eu din experienta am observat astea si de aceea am scris.
 

sarselia

Active Member
Moderator
ai dreptate tzep.
daca e aerul prea uscat li se ingalbenesc marginile frunzelor.
ar trebui din cand in cand pulverizate sau dusa floarea intr-un loc un pic mai racoros sau mai departe de sursa de caldura.
a mea nu are nimic dar cum stau la casa nu e asa de cald ca la bloc.
cand stateam la bloc si eu aveam probleme de genul acesta cu ele.
 

umflatila

New Member
Yucca e bine sa stea fara apa decat udata excesiv , am 2 exemplare la florarie pe care le-am udat la 2 saptamani si la una i-au dat nu mai putin de 14 puiutzi iar la cealalta 12. Nici la lumina nu sunt super pretentioase dar sa nu le bagati sub pat :D
 

instructor

Member
Plantuta mea are o problema...i se usuca frunzele de la baza ,iar celelalte sunt parca pleostite nu mai stau asa drepte ...de ce oare ?sa-i schimb pamantul?ce oare sa-i fac ?
 

sicora fabian

Active Member
Din ce-am observat, cel mai pacatos substrat pentru Yucca este turba!
Tine foarte multa apa, iar daca o scapi si se usuca complet, se rehidrateaza foarte greu!
Mi-au fost aduse cateva cu simptomele spuse de tine, insa doar la una am mai putut sa-i prind cativa butasi. Si aveau cate un metru inaltime fiecare. Iar turba in care erau plantate, mustea de apa!
 

mighty

New Member
ramona a spus:
Am primit ceva tare dragut din Spania. E un trunchi de Yucca. Pe cutie scrie Trunchiul norocului si se tine in apa. E tare dragut:
http://ramo.sunphoto.ro/Trunchiul_noroc ... RKWULFPQUQ
as indrazni sa spun ca ceea ce aveti acolo, nu este Yucca , ci o specie de Dracaena ( Dracaena fragrans Massangeana daca nu ma insel ) , am si eu planta aceasta .
am vazut si eu respectivii butasi de tulpina , de vanzare in Spania , sub acelasi nume , un artificiu comercial probabil.
 

mighty

New Member
diferenta dintre cele 2 specii (Yucca elephantipes si Dracaena fragrans Massangeana) se remarca la frunze , ale Dracaenei sunt moi , fara margini zimtate , cu suprafata coriacee , prezinta o dunga de culoare mai deschisa pe mijloc .
la Yucca , frunzele sunt rigide,au marginea zimtata .
cu respect ,Cristi.
 

Geo

Member
Turba ( blonda ) poate fi contrilata cu materiale usoare : perlit, muschi spongios, caramida arsa, tuf vulcanic, nisip grosier, roca vulcanica, argila, scoarta de copac, ...... etc
 

danya

Active Member
Am mutat yucca din casa, in balcon la racoare, pt ca i se uscau si ingalbeneau frunzele. Ce credeti, ii va fi bine?
 

magda

Active Member
Moderator
In mod sigur se va simti mai bine, cu conditia sa nu fie prea brusca schimbarea de temperatura.
 

anne`mary

Member
buna. Am primit o yuca de la sora mea dar are doar 2 brate. Avea un mugurel din care am crezut ca o sa iasa al 3-lea brat, dar am observat ca mugurelul s-a uscat. In locul unde a fost sectionat trunchiul, are o "ceva" ce arata a smoala care se prelungeste cam 2-3 cm pe trunchi. Sa o indepartez? Ma gandesc sa nu impiedice acest "ceva" sa iasa un al 3-lea brat. Oricum si daca ii da un al 3-lea brat, planta o sa fie diforma, disproportionata cu 2 brate mari si unu mic.

a 2-a intrebare este: ce fac cu un pui de yuca. Are o vecina a mea o yuca pe casa scarii care are un pui cu vreo 4 frunze sanatoase. AM cerut voie sa iau puiutul dar nu stiu cum sa procedez ca sa se prinda. Scot puiutul cu tot cu radacini? are radacini? Il pun in apa, in pamant, ce fac?
 

cory_helen

Active Member
eu as incerca in apa... pana face radacini, apoi in pamant...
si daca nu te deranjeaza, dami-l mie... 8) 8) 8)
:rofl:
 

anne`mary

Member
daca-ti spun ca socrii mei au o yuca mare mare de-ti ia ochii. Mi se scurg ochii cand o vad...am sters-o saptamana trecuta cu bere si ii stralucesc frunzele...o minunatie. Dar de 3 ani de cand o cunosc nu am vazut puiuti iar iarna asta i-a fost cam greu caci a stat langa soba iar bratul care a stat aproape de sursa de caldura a fost "defrisat". II cresc alte frunze la loc sau ramane asa cheala? Cumnata mea are si ea o yuca dar a stat intr-un ghiveci mult prea mic pentru ea si i s-au indoit bratele. Socrul i-a proptit bratele si acum a inceput sa creasca in sus. Arata ca litera S. NIci la ea nu am vazut puiuti dar o aduce la tzara asa ca o sa o am sub observatie.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Cory_helen, daca doresti Yucca elephantipes, am eu, pui inradacinat de anul trecut!
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Nu stiu, eu acum "adun" numai Cactusi, Suculente si Hibiscusi. Pana in 3-4 mai sunt fff ocupata, nu am timp sa pun colet si nici sa studiez oferta! Tu poti sa-ti alegi din pozele 30 si 31 de aici http://picasaweb.google.com/tzep2003/Fl ... 1386155810 pe cel care-l doresti si sa-mi dai idei cum il ambalez! Pe 29 mai avem intalnire la C-ta, poate ajungi si se rezolva....sau ..... la mare nu ajungi in vara asta?
 
Sus