Yucca de gradina

mirela06

Active Member
Sarselia, cred ca le ai mininate. Sa va bucurati de ele. Stim ca nu sunt numai de parcuri, glumim. Orce planta frumoasa si daca ai spatiu, poate fi amplasata unde ai nevoie, spre incintarea sufletului tau, sau a celor care privesc. Si bine ai venit printre noi :) Sa postezi si poze cu plantutele ce le ai sa ne bucuram si noi de frumusetile tale.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Yucca sa semne de inflorire prin niste fire ca de ata,albe si ondulate.Apar atisoarele si in anul urmator florile.Scuzati lipsa vocabularului se specialitate.
 

mirela06

Active Member
Ah, Mnina. Multumesc. Am zarit ceva atisoare, dar nu le-am bagat in seama. Maine ma uit mai atent. Daca da, atunci voi fi o fericita. La anul am floti de la ea :hug:
 

aleynad

Active Member
Moderator
eu am o yucca f mare in gradina casei de la bunici....am incercat sa scot pui de la ea si ....i-am scos fara radacina :(
pur si simplu s-au rupt din buturuga :cry:
i-am pus in apa....si acum nu stiu ce sa fac cu ei..sa-i pun in pamant sau nu? :?
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Din ce am plantat eu nu aveau radacini,adica asa cum au alte plante,multe radacinutze.Au un fel de rizom.Eu le-as planta in groapa bine umezita si apoi udat zilnic,insa nu prea mult pt ca am citit ca nu-i place prea mult apa.Incearca.Daca nu se prind iti dau la primavara.
 

aleynad

Active Member
Moderator
mersi mult
o sa incerc
stai linistita, ca daca nu se prind...e buturuga mare :) dau iar atacul :)
 

sorina

Active Member
yucca , infloreste din mijlocul tufei ( rozetei) si daca te uiti atent se vede formindu-se tija . Eu n-am observat niciun firuletz la ele . Dar nu se stie niciodata :mrgreen: :mrgreen:
 

mirela06

Active Member
.Mnina, mi-a spus si mie ca atunci cind sunt gata sa infloreasca, anunta din timp, etalind pe marginile frunzelor niste firulete albe precum atele.
Asa are si a mea. Tija nu am vazut, dar cred ca la anul, sa ma fericeasca si pe mine cu inflorescentele sale :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
aleynad a spus:
mersi mult
o sa incerc
stai linistita, ca daca nu se prind...e buturuga mare :) dau iar atacul :)
Ce mai face yucca ta? Doarme sub zapada? Ai sanse mari sa se prinda! Eu am plantat un puiut de yucca toamna ( tot asa, cum s-a rupt din planta mama), primavara devreme era tot verde, dar nu inradacinase! din fericire, am lasat-o in pace si dupa ce s-a incalzit vremea, am vazut ca frunzele au inceout sa se ofileasca, dar, surpriza, in mijloc se vedea mugurel de frunze noi! Asa ca las-o in treaba ei si urmareste-o, nu te repezi sa o scoti si s-o arunci! Bafta!
 

victoria

Active Member
eu le-as lasa asa.Mai bine te hotarasti peste vreo luna.Inca nu a avut timp sa isi revina dupa atata frig.
 

baby_blues

Member
Acum c-am identificat ce planta frumoasa statea in dreptul casei mele pe strada, vin si eu cu rugamintea sa ma lumineze si pe mine cineva, practic cum as putea sa ajunga si la mine in gradina asa ceva.


Am la dispozitie :

 

bebe Iris

Active Member
ieri un prieten a aruncat la gunoi un sac plin, le-a rarit, am stat pe ganduri sa scot sacul din gunoi :rofl: , dar nu m-a lasat mi-a promis ca-mi scoate din gradina altele :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Baby_Blues, e simplu: te duci cu ceva de sapat si scoti una :) ...important e sa aiba o bucatica de rizom, nu-i nevoie sa sapi pana-n fundu' pamantului...cred ca se prind si acum, primavara, eu am pus doar toamna, dar mi se par niste plante care se descurca bine cu inradacinatul...eu am avut una cu 2 cm de rizom, destul de maricica si stufoasa,am plantat-o toamna si primavara, cand toate frunzele erau pleostite, m-am gandit sa o scot...din fericire am vazut ca exact mijlocul era drept si teapan...practic o frunza infasurata, de unde a inceput sa dea noi frunze...eu zic sa-ti scoti una, sa-i tai mai multe frunze si s-o lasi in treaba ei...imposibil sa nu se prinda :wink:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Se va prinde cu siguranţă acum, dacă te gândeşti că eu am prins un puiuţ firav în toiul verii... Mai am ceva de aşteptat până să înflorească. Cel puţin tu ai noroc cu aşa exemplare mari în faţa casei să admiri minunatele flori în fiecare an! :visator:
 

baby_blues

Member
Hai ca vb pe doua topicuri acelasi lucru :D

Totusi revin :

Am scos trei yuca dar le-am rupt radacinile:



Si aici dupa ce le-am pus:



Se prind oare?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Eu zic că sunt şanse. Puiul primit de mine avea o rădăcină mai mică. Singura posibilă problemă ar putea veni de la putrezirea rădăcinii pornind de la rana aceea destul de mare. Ai aplicat ceva pe tăietură? N-ar fi stricat niscaiva mangal pentru cicatrizare rapidă şi ceva dezinfectant (unele fete folosesc scorţişoara, dacă nu vreun praf antifungic) şi eventual s-o fi lăsat puţin să se usuce. :wink:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Fiind o plantă rezistentă şi fără aceste măsuri suplimentare şansele de înrădăcinare sunt mari. :D Iar de nu vrea de data asta, mai ai de unde lua! :)
 
Sus