Yucca de gradina

mirela06

Active Member
Angela, plantarea se face orcind. Este una dintre cele mai rezistente plante. Eu am *colectionat-o* din fata unei case. Era intre scaieti, neingrijita, Nu am avut cu ce sa o scot, asa ca m-am multumit si cu un pui. Era luna august, o caldura mortala si am pus-0 in curte imediat cum am ajuns acasa. S-a cam suparat ea si am crezut ca da in primire, dar mi-a facut surpriza. Acum este bine merci.
 

angela draganoiu

Active Member
multumesc Mirela stiu ca e o planta rezistenta si tocmai de aceea vreau s-o duc la curte, undeva linga Cimpina, dar pina acum n-am avut un loc pt ea, acum s-a ivit si voiam sa stiu cind ar fi mai bine s-o plantez. o sa caut pe la magazine, prin piata vad eu de unde.
 

mirela06

Active Member
Yucca mea a crescut, s-a facut frumoasa si sper, daca o vrea Dumnezeu, s-mi faca si floricele in august.
 

sorina

Active Member
Tijele florale ale Yuccilor inca nu s-au deschis dar sunt de vreo 2 m. Cred ca in ritmul asta mai dureaza o luna :? :? :? :?
 

ghia_don

Active Member
Uite la mine una inflorita :)

Fiind plantata primavara trecuta, nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea inflori atit de repede, dar ea mi-a facut o surpriza mare inflorind anul asta. Planta e destul de mica iar tija nu are 1 m in inaltime...in schimb are o multime de flori :D ...
 

IZA

Active Member
Experienta mea cu aceasta planta. Am primit-o anul trecut in primavara. (Am dat o bere si un suc la un nene :) )
In martie a divizat tufa lui si a taiat din radacina cam mult ca au niste radacini :aoleu: . A stat asa fara sa miste nimic pana inspre sfarsitul verii cand a dat semn ca vrea sa traiasca. Imi luasem gandul de la ea. Ingalbeneau fz una cate una dar nici nu murea nici nu traia. Am pus-o in pamant am uitat sa zic. Dar si-au revenit. 4 am plantat si toate s-au prins. Una au smuls-o copiii si am pus-o in apa. Au dat radacini peste cateva saptamani apoi am replantat-o si e ok. N-au inflorit anul acesta. S-au inmultit. Sunt dese . La anul sper ca vor face. :) Concluzia acum dupa ce v-am plictisit un pic........ se prinde chiar daca crezi ca nu. :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu ne-ai plictisit chiar de loc.De aia suntem aici sa povestim .Nu?
Uite o planta care imi place fiindca rezista la seceta.Imi place intr-un parc sau intr-o gradina mare.Imi place sa o admir la altii.Dar nu la mine in gradina :cry: .Sper sa nu supar pe nimeni.Asta este .... :oops: acum .....dati cu plante in mine.Dar care sa imi placa :mrgreen:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Superbă plantă! Până anul acesta nici nu o remarcasem. Mi-au atras zilele astea atenţia florile spectaculoase. Ochisem de câteva săptămâni tijele florale într-o curte prin care trec des. Nu ştiam că varianta de grădină înfloreşte, aşa că mi-a stârnit curiozitatea. Nu mă aşteptam la ceva deosebit văzând tija aceea dezlânată. În plus bietele plante nu beneficiaseră de îngrijire şi uite ce splendoare: şi ce flori...

Prin urmare încă o plantă pe lista celor de achiziţionat neapărat! :D :D
 

mirela06

Active Member
Asa este fetelor. Incintatoare este si iarna. Fiind planta v. verde si deosebit de rezistenta, este o adevarata bucurie sa o ai in curte :)
 

mymo

Active Member
Aceste flori sunt la cineva in curte,la sat,si vreau sa spun ca-s doi oameni de vreo 70 ani care nu le bibilesc deloc.

Am promisiune de un puiut :wink:
 

daisy111

Active Member
Miri,dar nu stii ca mai inflorite sunt acele flori neingrijite? :eek: Chiar si la bunica sotului am vazut o frumusete mare si nici nu ii acorda atentie pt ca indrageste trandafirii fff mult,iar pe restul plantelor nu le baga in seama. :rusine:
 

IZA

Active Member
:) Nu-s ale mele desi asa visez sa fie si la mine. Acest nene caruia i-am dat o bere si un suc :rofl: mi-a dat si mie 4 plante destul de sanatoase de acolo. Culmea, in primul an au inflorit dar acum nu. E al doilea an . S-au prins greu dar s-au prins :) . Mymo, ia vezi si tu poate iti da mai mult de un puiut :) Sunt de foarte multi ani acolo decand eu eram tare mica :)
 

sarselia

Active Member
Moderator
si eu am 2 yucci care infloresc ca nbunele.
anul acesta una din ele a avut vreo 7 tije cu flori.

si nu consider ca sunt flori pentru parc deoarece iarna cand gradina e cheala ele sunt acolo si macar ne mai aduc aminte de culoarea verde.


:wink:
 
Sus