Yucca de gradina

claude

Well-Known Member
Moderator
Ce frumoasa e! Poate sa spuna cineva ca florile dureaza putin si tufa inteapa, dar, pentru acel putin, merita, e un adevarat spectacol! Sa te bucuri de ea! Sper sa le vad si eu inflorite la anul, pe ale mele!
 

mirela06

Active Member
Ma bucura sa aud asta, dar pina acum nu am vazut atit de inalte pe unde am fost. Sotul ride si-mi spune ca numai la noi apar asa ciudatenii.O fi ceva bioenergie, suflu mov sau hocus-pocus prin curtea nioastra !!! :eek: :rofl: :rofl: :rofl:
 

elenafles

Active Member
Sunt foarte frumoase si gratioase.Anul acesta am si eu.Abia astept sa infloreasca.I-a iesit o tija de 1,5 m.Sper sa nu pateasca ceva pana se deschid florile.
 

baby_blues

Member
Eu sunt bucuros ca s-au prins cele puse in primavara. Din pacate uneia dintre ele i se usuca frunzele foarte mult. Totusi dupa aproape doua luni ma gandesc ca s-a prins dar sufera. As putea sa-i mai fac ceva?
Aceasta este:


Iar aici sunt cele carora le merge bine:


 

Yanquapin

Member
Planta arata bine! Daca a avut ceva rizom, va porni mai tarziu. E firesc sa piarda frunzele, poate ajunge sa para ca s-a dus de tot, dar e doar o directionare a resurselor catre prioritate-> inradacinarea. Nu mai intretine frunzele o perioada fiidnca e prea mare consumul de apa, chiar daca sunt pretioase prin fotosinteza efectuata.
 

Pocalinda

Member
Ale mele doua la numar, fiind plantate foarte tarziu s-au uscat compet, ramasese un ciuf, putin a lipsit sa nu le smulg si sa le arunc. Iar acum surpriza, a scos pui 8) . Niciodata sa nu subestimam puterea de regenerare a unei plante:)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
baby_blues , nu-ti face probleme, sunt rezistente si incapatanate! Cam asa s-a comportat si la mine, s-au uscat toate frunzele si doar mijlocul a ramas, iar cand s-a prins a inceput sa se dezvolte. Cea plantata toamna trecuta abia acum a pornit sa desfaca noi frunze din acel motzisor din mijloc! :D
 

Blitz

Active Member
baby_blues,

Nu-ti fa probleme, yucca de gradina este EXTEM de incapatanata. Eu am avut o groaza in gradinita, sunt frumoase, dar au devenit extem de invazive. Plus ca inteapa cand treci in pantaloni scurti pe langa ele :wink:

Fiul meu avea de mult ciuda pe ele (inca de cand era copil).

Deci ne-am hotarat si chinuit (copiii si cu mine) anul trecut in toamna sa-i scoatem- inclusiv cu toporul. Am replantat. Nu s-au prins chiar toate, mai ales in zona cainilor -Blitz a ajutat sa nu scape prea multe :rofl: - dar tot s-au prins cateva. Iar din locurile in care am zis ca le-am "exterminat" au dat puiuti noi :rofl: :rofl: :rofl:

Nicio grija, lasa-le in pace si acusi vei avea probleme de "spatiu".

Uite, asa arata ale mele transplantate asta-toamna

 

mirela06

Active Member
A mea si-a scuturat florile. Ce sa fac cu ditamai tija. Merita sa o tai sau isi are rolul ei. Asta sa-mi spuneti voi cei cu ”atestat” vechi la asa ceva :rofl: Multumesc
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu n-am "atestat', dar zic sa o tai :rofl: Ca tot te-am prins pe-aici, ia zi-mi tu ce inaltime ai? Ca vazusem poza cu tija ta uriasa si m-am socat, ca n-am mai vazut niciodata asa tija inalta, si cand te-am vazut pozata langa floare ma tot intrebam ce inaltime are daca tu stai la "umbra" ei :rofl:
 

Blitz

Active Member
Mirela, poti sa tai linistita tija- dar ia o foarfeca zdravana sau un cutit teapan- vei vedea cat de tare e lemnul :rofl: :rofl: :rofl:

Florile intr-adevar sunt spectaculoase, dar nu tin mult :| si dupa aceea mai trebuie sa tai tija, altfel nu arata grozav cu un "bat" la mijloc :wink:
 

Blitz

Active Member
Oricum, din experienta mea cu Yucca am constatat ca daca stresezi planta, reactia ei invariabila este sa faca pui :rofl: :rofl: :rofl: Cu cat o stresezi mai mult, face mai repede si mai multi pui :rofl: :rofl: :rofl:

Cel putin asa fac ale mele :wink:
 

sorina

Active Member
Aveti mare dreptate , si eu am taiat-o cu muuult efort . :rofl: :rofl: Va prezint un pui de yucca variegata
 

angela draganoiu

Active Member
am o yukka d'asta in gradina de vreo 2 sau 3 ani :? , am uitat, si tare as vrea sa stiu cand va catadicsi sa ma onoreze cu florile ? a fost cam frig la Cimpina si toate sint intarziate cam cu 2 saptamani fata de Buc.
 
Sus