Trandafiri englezesti

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Snow Goose, neidentificat (WS sau MW...mai degraba primul zic eu), Moulineaux si

Lady Emma Hamilton, Glamis Castle, alt neidentificat, Mary Rose


daca aveti sugestii pentru neidentificatii mei, fell free :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Roxana Peled vad ca l-ai rastignit pe Abraham Darby :) Ai facut bine, la mine e pe burta ca a facut niste flori cat niste verze, uriase, unele cu diametru de 15 cm :eek: :eek:

Muinstead Wood cum sta in picioare la tine? Se sprijina de inghesuiala din jur? Ca la mine si ala e pe burta. De fapt cam toti trandafirii mei sunt cracanati pe jos, la unii am mai pus cate un arac, ca sa nu se rupa unii lastari, dar majoritatea se odihnesc bine-mersi pe iarba :roll:

gradinar1, maine ma uit bine bine la austinii mei de culoarea aia, desi e tare greu sa-i deosebesti ca pana la urma si WS si Falstaff si altii seamana al naibii de bine :rofl:
 

nick1971

Active Member
Madalina, Munstead Wood e mai inchis la culoare si mai parfumat decat WS, la WS floarea e mai aranjata, la MW aranjamentul petalelor este mai haotic, cel putin eu asa vad ca diferente avandu-i pe-amandoi
 

nick1971

Active Member
claude a spus:
Munstead Wood cum sta in picioare la tine? Se sprijina de inghesuiala din jur? Ca la mine si ala e pe burta. De fapt cam toti trandafirii mei sunt cracanati pe jos, la unii am mai pus cate un arac, ca sa nu se rupa unii lastari, dar majoritatea se odihnesc bine-mersi pe iarba :roll:
eu zic ca se sprijina unul pe altul :D dar imi place la nebunie :visator:
 

carla

Active Member
La mine toti englezestii stau in picioare anul asta, dar i-am coafat binisor in primavara. Acum au facut niste tufe frumoase si tepene, nu-mi vine sa cred ce bine arata. Nu sunt foarte mari, de la un metru la doi metri inaltime, cel mai mare la mine e in continuare Crown Princess Margaret, restul nu prea se omoara cu crescutul. Nu stiu daca se vor tine pe picioare si cand vor inflori dar cel putin deocamdata arata foarte bine
 

Roxana Peled

Active Member
Sunt superbi Nina, sa-i stapanesti sanatoasa :D

claude a spus:
Roxana Peled vad ca l-ai rastignit pe Abraham Darby
Da, am avut "inspitatia" sa-l plantez langa cel mai scurt suport pe care il am pe zona aceea :) si tot vazand cum creste am inceput sa trag de el sa-l degajez pe suportii din jur destinati de fapt altor trandafiri. Dar nu conteaza, mie imi plac la amestec ;-) , cand vor creste si ceilalti vor arata foarte bine impreuna :D

claude a spus:
Munstead Wood cum sta in picioare la tine? Se sprijina de inghesuiala din jur?
:rofl: Am ras cu lacrimi la asta :tavalit:
Nu stiu, la mine stau destul de tzepeni toti si nici nu i-am tuns in primavara :nu stiu:
 

elianna

Well-Known Member
Primul mi-a inflorit Princess Alexandra of Kent. este plin de boboci insa se deschid foarte greu

Munstead Wood, plantat in toamna, se pregateste sa deschida a treia floare

Falstaff, plantat in toamna, are o singura floricica iar Tradescant inca nu s-a dezmeticit
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Gradinar ,Munstead Wood are foarte multi ghimpi ,nici nu se compara la ghimpi cu WS sau Falstaff ,poti sa-ti dai seama usor ;-)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
nina77, foarte frumosi, cred ca sunt in anul 2 sau 3, nu? Ca incep sa fie tufitze frumoase ;-) Mai putin Falstaff, din cate vad in poza ta cred ca si la tine e un lungan nesuferit :mrgreen:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Da, asa face Falstaff, al meu a ajuns anul trecut la peste 2 m, vreo 5 lastari cu ramificatii doar de la jumatate in sus. In primavara l-am scurtat dar am gresit ca in partea din fata nu am taiat mai mult, lasand spatel mai inalt, ca sa arate cumva. Asa ca el a ramificat iar la inaltime, acolo a trantit si florile si de la jumatate in jos e chel :roll: Din ce stiu si de la altii lastareste prost de la baza, deci e un nesuferit :rofl:
 

Roxana Peled

Active Member
Si la mine Falstaff e cel mai mic dintre englezesti dar prea dezlanat nu ma pot plange ca ar fi crescut. Anul trecut in primavara a pornit intr-adevar cu un singur batz cu o floare in varf dar in vara a lastarit de pe batul acela :D
 

nina77

Member
claude a spus:
nina77, foarte frumosi, cred ca sunt in anul 2 sau 3, nu? Ca incep sa fie tufitze frumoase ;-) Mai putin Falstaff, din cate vad in poza ta cred ca si la tine e un lungan nesuferit :mrgreen:
In afara de Anne Boleyn care e in primul an, ceilalti sunt anul 3-4.Toti englezestii mai batrani au facut tufe frumoase, abia asteptam sa fac poze, dar mi-a stricat vremea planurile, cand au inceput sa deschida florile, au fost ploi mari cu vant puternic dupa care a venit caldura mare :( asa ca florile care au scapat nescuturate au fost afectate de soarele puternic.
Cam asa arata Mary Rose inainte sa vina vremea rea
http://ninapopa.sunphoto.ro/2014_Tranda ... i/97078997

Am doi Falstaff si da, sunt niste nesuferiti si incapatanati mai ceva decat mine :rofl: , pe ambii i-am tuns cam la 80 de cm in primavara, dar au crescut deja inapoi la 2 metri.La fel am patit cu Tess of the d'Ubervilles anul trecut, pana la urma am mutat-o in primavara asta ca nu avea loc sa se desfasoare unde era plantata, iar la anul va trebui sa-l mut pe James Galway ca vad ca si asta creste ca zapacitul, desi l-am tuns in primavara are deja peste 2 metri.
 
Sus