Trandafiri englezesti

v.cristina

Active Member
Trandafirul Englezesc

Trandafirii Englezesti sunt cunoscuti pentru florile lor cu mirosuri fine, longevive si durabile. Originea acestor trandafiri este de pe timpul Razboiului rozelor.Razboiul Rozelor au fost o serie de razboaie civile, care s-au dat intre suporterii a doua case rivale, Lancaster si York, pentru tronul Anglie. Numele de „Razboiul Rozelor" n-a fost folosit in timpul razboaielor si luptelor, dar isi are originile in blazoanele celor doua case regale: Trandafirul Alb al Casei de York si Trandafirul Rosu al Casei de Lancaster.

Caracteristici:
-au o crestere viguroasa ajungand la inaltimea de 1-1,2 mm
-sunt rezistenti la temperaturi scazute si nu sporta temeperaturi foarte ridicate (au nevoie de mari cantitati de apa pe timpul caniculei)
-pentru o inflorire abundenta sunt necesare fertilizari periodice (la 3-4 luni)

Exemple:
Abraham Darby http://www.gardenoasis.co.uk/images/Flo ... _Darby.jpg
Golden Celebration http://www.gardenoasis.co.uk/images/Flo ... ration.jpg
Evelyn http://www.gardenoasis.co.uk/images/Flo ... Evelyn.jpg
Gertrude Jekyll http://www.davidaustinroses.com/enlargements/e856.jpg
Jubilee Celebration http://www.davidaustinroses.com/enlargements/e4075.jpg
Jude The Obscure http://www.davidaustinroses.com/enlargements/e3346.jpg
Lady Emma Hamilton http://www.davidaustinroses.com/enlargements/e4448.jpg
The Generous Gardener http://www.davidaustinroses.com/enlargements/e4078.jpg
 

Schnuppe

New Member
Prezentarea este complet gresita . Si putin agramata . Este o timpenie totala inghitita de-a valma de pe net , fara nicio verificare. Puteai macar sa citesti despre ei pe site-ul creatorului lor , David Austin .
 

v.cristina

Active Member
Intamplarea face chiar ca am citit despre trandafirii lui David Austin pt ca imi plac foarte mult creatiile lui dar trandafirii englezesti sunt mult mai vechi asa cum am si scris .
Eu am spicuit ce mi s-a parut interesat si la obiect despre acesti trandafiri daca aveai ceva de comentat nu trebuia pe un asemenea ton ca si cum tu ai pus coada la cireasa.
Nu ma deranjeaza ca ai spus ca este complet gresita, chiar te invit sa o corectezi tu si cu verificare cu tot, ci lipsa de bun simt de care dai dovada.
 

sicora fabian

Active Member
Schnuppe, acolo unde esti sigur ca s-a strecurat o eroare, o corectezi! Nu se supara nimeni! Simplu si fara sa jignesti.
Nu s-a nascut nimeni invatat, dar toti suntem obligati sa ne comportam civilizat si chiar cu macar un pic de respect pentru ceilalti, ca nu strica!
Te-a deranjat povestea, caracteristicile sau autoarea? La primele doua te poti pronunta, la a treia este civilizat sa te abtii! Si recomandat!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Idiferent de ce greseli fac unii sau altzii, e bine sa dam un ajutor elegant in primul rind.
Schnuppe pot sa cred ca esti intr-o zi mai proasta dar nu pot sa cred ca nu poti sa dai edit si sa zici:....uite cum cred ca se pune problema mai profesional.

Toti am fost copii sau nepriceputi intr-o chestie la un moment dat.... si cel mai mult au contat cei care ne-au ajutat cu respect si binetze.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
cornelia a spus:
Schnuppe in stilul caracteristic. :mrgreen:
Pai asta este stil???Nici nu stiu ce mai cauta pe aici :x :x :x
Daca el a fost grobian ca sa nu zic MITOCAN trebuie sa ii taiati macaroana fara nici un regret. :evil:
 

ghia_don

Active Member
Chiar nu ma asteptam sa existe cineva cu atita lipsa de bun simt :eek: !!

Schnuppe, daca aveai informatii mai corecte, puteai sa le postezi fara sa dai dovada de badaranie...
Noi sintem aici ca sa invatam unii de la altii...si asta , intr-un mod cit mai civilizat.
Iar daca tie iti prisoseste informatia, in schimb iti lipseste...educatia.
 
A

Anonymous

Guest
Trandafirii englezesti- nu au nici o legatura cu Razboiul Rozelor.
Sunt o clasa de trandafiri moderni, probabil cea mai recenta, aparuti din dorinta de a readuca in gradina parfumul si frumusetea florilor de trandafiri vechi. Este o clasa creata cu trandafirii unui singur creator, David Austin.
Nu au nici o legatura cu trandafirii vechi , in afara de cea genetica.
Florile-nu sunt nici durabile nici longevive. Sunt in functie de cultivar, fiecare cu caracteristica lui.Durata florii pe planta depinde mult si de temperatura. Vara, pe canicula, florile pot dura doar o zi doua, dupa care se parlesc.
Toti trandafirii, nu numai englezestii, sunt avizi consumatori de ingrasaminte, deci, pentru tufe bogate, este necesara ingrasarea. Aceasta obligatoriu inceteaza in august, pentru coacerea lemnului.
Dimensiuni- de la tufe mici de 1m pana la tufe mari, de parc, depasind3/3. Este o clasa eterogena din acest punct de vedere,nu ii poti incadra in dimensiuni stas.
Toate exemplele sunt intr-adevar englezesti, daca va uitati pe net la anul crearii, va dati sema ca introducerea de la inceputul topicului e complet eronata.
 

sicora fabian

Active Member
Bla-bla, Einsteinitza! :rofl: Normal ca toate florile la toate plantele se ofilesc mai repede la temperaturi mai mari si toate plantele cu crestere viguroasa au nevoie de un aport mai mare de ingrasaminte in perioada de crestere intensa!
In ceea ce priveste "razboiul rozelor", ti-a marturisit David Austin ca n-are nici o legatura cu vechea traditie a peisagisticii in Regatul Unit? :mrgreen:
 
A

Anonymous

Guest
Nu, si n-are legatura. Dar sunt o clasa de trandafiri moderni nu una veche. Te deranjeaza corectarea mea? Chiar crezi ca trandafirii englezesti au fost creati pe timpul Razboaielor rozelor???
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Dupa cum l-ati admonestat pe Scnuppe, voiati informatia corecta scrisa politicos? Chiar se simte cineva jignit de niste informatii? :rofl: :rofl:
 

mymo

Active Member
Topicul nostru de trandafiri nu e atat se stiintific ca si forumul "Amicii rozelor" din cauza ca noi nu suntem specialisti in trandafiri,noi tratam toate florile la acelasi nivel.
E normal ca cei care se ocupa numai de trandafiri sa fie foarte bine informati si scoliti,ar fi rusinos sa nu fie asa pentru ca-l aveti alaturi tocmai pe domnul Wagner,pe care am avut placerea si onoarea sa-l cunosc si care chiar "a dat nastere" unor trandafiri foarte frumosi.
Noi nu suntem toti profesionisti! suntem doar niste iubitori de trandafiri.
Dar sunt convinsa ca daca fetele noastre de la "violete" ar merge pe forumul vostru,cu siguranta ar putea sa va "atace" si ati avea ce invata de la ele.Asta din simplul motiv ca si-au axat atentia mai mult asupra violetelor si au invatat foarte mult despre ele.
In rest,noi muritorii de rand,avem prin case si gradini multe feluri de plante,ar trebui sa fim Einstein sa le cunoatem foarte bine pe toate.
Dar....ne straduim :D
 

aleynad

Active Member
Moderator
intr-adevar, asa cum a precizat si Mymo, noi suntem doar amatori in ceea ce priveste rozele si multe alte flori.
Tot ce conteaza cu adevarat este faptul ca le iubim si incercam pe cat posibil sa ne ajutam unii pe altii sa le ingrijim cum putem mai bine astfel incat sa ne rasplateasca cu flori frumoase!
iar daca cineva stie mai multe despre o floare anume, eu zic ca poate sa ofere sfaturi si fara sa arate cu degetul :( nu e frumos :!:
 

sicora fabian

Active Member
Ce intelegi prin "trandafiri moderni", Einsteinitza?
Dar spune-o repede, fara a te consulta cu ceilalti!
Faptul ca au avut pe blazon trandafiri spune multe despre dragostea si traditia culturii trandafirilor in UK, asa ca nu poti spune ca n-au nici o legatura. :D
Salutari sincere pentru Amicii rozelor! (daca despre voi este vorba)
 
A

Anonymous

Guest
Nu cred ca am atacat pe nimeni, am punctat corect si concis la fiecare punct.
Nu am jignit, nu am folosit nici un invectiv, ci am scris foarte onest.
Cei care ataca pe altii se vad.

Trandafirii moderni sunt cei creati dupa faimosul La France, punct de cotitura in istoria trandafirilor.Cei din urma sunt clase de trandafiri vechi, cei creati dupa se cheama generic moderni.

Am scris unde stiu, la violete intreb, daca ma apuc de ele.Ca nu stiu nimic.
 

mymo

Active Member
Mie mi-ar face placere sa te vad mai des,cu siguranta am ce invata de la tine...dar din pacate nu intri pe forumul asta doar cand ai ceva de punctat.
 

mymo

Active Member
Se da cu piatra doar cand intrati din an in Paste si doar spuneti punctual,ca si cum va dati mari specialisti si veniti sa ne dati peste nas,dar daca tu(de Schnuppe nu-mi place la prima vedere,mi se pare badaran)ai intra mai des si ai comunica cu noi,nu cred ca ar da nimeni cu piatra.Nu suntem asa de rai si batausi.
 
A

Anonymous

Guest
A, trebuie sa ai un numar de postari pe luna? Poate am vrut sa vin sa reincep sa scriu, nu-i voie decat daca fac planul cincinal?
Nu am dat nimanui peste nas, n-am scris unde nu stiu ci strict unde stiu.Corect, clar, verificabil. Daca prin asta am dat peste nas, spune tu cum trebuia sa scriu , oare prin invaluire? Am adresat vreun cuvant urat, vreo nuanta de jignire, vreo acuza?
Vad ca asta se intampla la adresa postarii mele.Scuzati de deranj.
 

mymo

Active Member
Imi pare rau,eu chiar sunt foarte pacifista astazi si probabil ori nu m-am exprimat eu bine ori tu ai inteles gresit.Am spus "ca si cum..."
Nu trebuie sa ai un numar anume de poastari,dar noi de vreo doua saptamani am inceput discutia despre trandafiri si pana sa apara Schnuppe nu ne-a dat nimeni de pe alt forum nici un sfat sau sugestie.Spun doar ca,daca ai intra mai des,in limita timpului disponibil pe care il ai,eu personal as putea sa-ti cer sfaturi.Atat spun,fara ironie sau rautate.
 
Sus