Trandafiri Anasstasia

elaelena

Member
anasstasia, cautand pe hmf mai multe informatii despre 'mr. lincoln' am gasit poze postate de tine..felicitari,ma bucur ca te numeri printre cei cativa romani, iubitori de roze, care ajuta la identificarea strandafirilor pe 'helpmifind'!
eu l-am comandat dar nu stiu cat de inalt creste( 2 m???) si daca suporta soarele sau i-ar merge mai bine cu putina umbra?
 

anasstasia

Active Member
M-am codit daca sa postez pozele mele acolo, insa am facut-o.
Se pare ca poate ajunge la 2 m, in functie si de felul in care il tai. Al meu sta in soare plin, toata ziua si ii merge perfect.
 

carla

Active Member
Si eu te felicit pentru curaj. Am gasit poze trimise de tine la Golden Showers
Ca idee insa e bine sa fii absolut sigura de numele trandafirului pe care il ai si ale carui poze vrei sa le trimiti. Eu am luat multe tepe cu trandafirii la "tipla" vanduti prin supermarketuri sau importati din Ungaria, am primit Parade in loc de New Dawn, Golden Delight in loc de Sutter's Gold, Monica in loc de Graham Thomas si tot asa.
Asta apropo de Red Delight si Reine de Violettes care se vand pe la noi :D
 

anasstasia

Active Member
Va prezint trandafirii luati de la Starkl.
Nu pot sa spun ca sint foarte multumita de ei. Dimpotriva. Unul arata bine, ceilalti 2....Unul este uscat si cu partea superioara a ramurilor mucegaite, celalalt este de asemenea atins bine de mucegai. Problema a fost ca invelisul in care au stat cei 2 cu probleme era uscat. Cel care arata bine a avut invelisul umed.

Acestia sint trandafirii mei:

1. Cel care arata bine:
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl/34747060

2. Acesta nu e foarte deshidratat, insa are ramurile prinse de mucegai:
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl/34747061
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl/34747062
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl/34747065

3. Cel foarte deshidratat si mucegait:
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl/34747064

Imagine de ansamblu:
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl/34747067

Am sanse cu cei 2? Cu ce sa-i tratez? De ieri de cind i-am ridicat de la posta sint tinuti in apa. Cit sa-i mai tin pentru hidratare. Eu ii voi planta peste 2 saptamini.
Ma gindeam ca de diseara sa ii invelesc in rumegus, ca sa-i pastrez pina la plantare.
Important insa este sa-i tratez pe cei 2 de mucegai. Ce sa le aplic, ce substanta?
 

anasstasia

Active Member
Trandafirii de la tara se dezvolta frumos. Urcatorii care au implinit un an arata foarte bine, s-au dezvoltat bine, iar parti degerate am avut foarte putine.
Linconul arata foarte bine, era infrunzit tot. Am omis insa sa-l pozez.

Trandafirii plantati in iarna, mare parte dintre ei i-am vazut ok, cu frunzulite itite din pamint. Sint si citiva la care nu am vazut nici un semn de dezvoltare, nici o frunza, nimic...... Eu inca mai sper.

http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011
 

alfa

Active Member
Anastasia, stai linistita. Se prind cu siguranta toti.

Nu se vede prea bine mucegaiul in poza, dar vad ca sunt putin inghetate varfurile alea, de aceea sunt asa negre. Dupa plantare taie-le, pana dai de lemn verde.
 

anasstasia

Active Member
Trandafirii plantati in toamna majoritatea au reusit sa treaca iarna. Nu stiu ce sa spun de trandafirii de la sirb si de cei plantati in aceasta primavara. Aparent, s-au prins.
Astazi am plantat si trandafirii de la Starkl. Sper sa reuseasca si ei sa supravietuiasca, deoarece sint tare frumosi.

Am pozat doar cataratorii, dorind sa arat cum am incercat eu sa fac pegging. Acum 2 saptamini i-am legat precum ii vedeti (adevarat este ca nu arata foarte bine acum), insa ce am dorit a reusit. La cei pe care i-am dus aproape pe orizontala, de la fiecare nod a dat lastar si am vazut citiva bobocei. Ma tem insa pentru ei, deoarece este mult prea devreme pentru boboci. Poate trebuia sa fac pegging mai tirziu?

http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/35764658
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/35764661
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/35764701
 

ghia_don

Active Member
Wow...Anasstasia, ce frumosi sint trandafirii tai...inca putin si infloresc :) ...se vede ca e zona mai calda...ai mei au lastari de 3- 4 cm abia...
 

anasstasia

Active Member
In Iasi, intradevar este mai rece. Nu sint toti asa. Cei plantati in toamna au citeva frunzulite si nu au prea prins avint. Cei din poze sint trandafiri "batrini", plantati in toamna anului 2009.
 

anasstasia

Active Member
Nu au trecut iarna foarte bine. Am avut pierderi cu cei plantati atit in toamna cit si in primavara. Cei de la sirb din 8 s-au prins 7. Cei de la starkl din 3 s-au prins 3.

Trandafiri starkl:
http://anasstasia.sunphoto.ro/starkl_primavara_2011

Trandafiri sirb:
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... avara_2011

Trandafirii plantati in toamna anului 2009 merg excelent. Kormunul este demential, are sute de boboci. Casino era total sufocat de maces (pe care l-am decapitat - macesul). Swan Lake cred ca este bolnav de rugina neagra, insa si el avea foarte multi boboci. Peggingul pe care l-am facut a mers excelent si a dat rezultatele asteptate.
Poze aici:
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/pagina2
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/pagina3
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/37460591
 

anasstasia

Active Member
Din nefericire am vazut la swan lake patarea neagra. Deoarece nu am avut cu ce sa-i stropesc am rupt frunzele (unele dintre ele se ingalbenisera deja), insa cum mai ajung peste aproape o luna nu stiu ce o sa gasesc...

De asemenea am vazut frunzele kormunului patate cu alb (nu stiu cum sa ma exprim mai bine):
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... i/37460313
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... i/37460318
Stiti cumva ce este?

Ma interesa cite un tratament pentru fiecare boala in parte: rugina, patarea neagra, fainare ca sa fac un stoc la tara si cind este cazul sa ii pot stropii.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
anastassia, trandafirii de la sarb arata rezonabil dupa aventurile prin care au trecut, cam asa sunt si ai mei. Ceva ingrasamant le-ai pus la plantare? Oricum, cand mai mergi la gradina da-le o portie de ingrasamant.

Cat despre boli si tratamentele lor, adrianam a postat un link in topicul acesta
http://www.egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=14601, in articolul respectiv gasesti tratamente necesare pentru boli specifice.
 

dancoman

Member
anasstasia a spus:
Miine merg la tara, deci duminica vin cu poze noi. Deocamdata ma intaresc psihic pentru plantare.
Cam asa arata baia si cada mea =)) =)) =)) Cineva interesat de un dus fierbinte?? =)) =))
http://anasstasia.sunphoto.ro/pe_punctu ... i_plantate :D
faci bine ca-i plantezi acum ,caci de pe 5 Mai se anunta ploi...eu daca aveam in acea locatie un singur ,,mugur,, de trandafir plecam cu tot cu ,,locatie,, la plimbare!! :D ...nu stiu cum te-accepta ,,colocatarii,,!! :rofl:
 

Rose

Active Member
Aoleuuuuuuuuuuuu! Asa iubitoare de plante mai rar! :rofl: Ai adunat ceva floricele in perioada asta, harnicutzo! :)
 

elipopa

Active Member
Ai angajat o dubita :) :) cum ajungi cu ele la tara??? Am si eu trei lighiane pline cu flori si trandafiri, astazi urc si eu la gradina!!
O sa vis un vis gradina ta! Abia astept sa ti le vad pe toate inflorite in toata splendoarea lor!!!
:hug: :hug:
 

carmenushka

Active Member
anasstasia a spus:
Pai mai am putin si ma da afara din casa. Mama spune ca sint obsedata si sincer nu este departe de adevar. :rofl:
Si sa vezi in 2-3 ani cand gradina de la tara va fi un paradis al florilor ce-o sa se mai mandreasca cu gradina "lor" :)
Sper din tot sufletul sa se prinda si trandafirii astia si sa-ti infloreasca cu aceeasi fervoare cu care ii strangi tu si-i ingrijesti :D
 

maxie

Member
Anastasia,tu ai o gradina in loc de baie! Oricum,plantelor vad ca le merge super bine. Stiu ele ca le iubesti !! La pensie vei avea o mandrete de gradina.
 
Sus