Trandafiri Anasstasia

anasstasia

Active Member
Merci mult Eli (sper ca pot sa-ti spun asa), insa am deja Twist. I-am primit prin intermediul lui Iudit. Am 2 bucati. :)
Abea astept sa-i vad in floare.
 
Anasstasia sa te bucuri de noile frumuseti...osiria la mine in gradina nu are culoarea bordo cum e pe ambalaj,este un rosu mai inchis acum ,in vara a fost ceva,ceva mai deschis....dar frumos/twist este un spectacol...
 

anasstasia

Active Member
Merg simbata la tara pentru plantarea ultimilor trandafiri. Sper sa mai prind o farima de timp bun.
Vroiam sa va intreb: trandafirii pe care i-am plantat acum 3 saptamini si care sint convinsa ca sint plini de frunze ce sa fac cu ei? Sa le tai frunzele crescute sau sa-i las sa se descurce singuri peste iarna?
 

victoria222

Active Member
Dupa cum a zis Ghia don, nu taia nimic acum, doar musuroieste-i...cat mai bine (30-40cm). Am vazut azi la gradina botanica ca au musuroit trandafirii, asa ca acum este momentul potrivit pentru a face asta :wink:
 

anasstasia

Active Member
Atunci am noroc cu musuroirea. O sa fac mici vulcani in toata curtea.
Au anuntat saptamina viitoare temperaturi de 17 grade.
 

anasstasia

Active Member
Am vazut ceva ciudat la Golden Showers-ul meu. Tulpinile de la acest trandafir au culori diferite. O parte sint verzi si groase, o parte sint grena si subtiri. Cele verzi au spini mari si mai rari si frunze mari, cele grena au spini desi si mici, iar frunzele subtiri. Nu cumva tulpinile grena sint tulpini de maces?

http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... s/25253293
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... s/25253294
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... s/25253296
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafir ... s/25253297
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Felicitari Anastasia, sa treaca iarna cu bine si sa ai parte de florile lor anul viitor! :D
Nu prea-mi dau saeama din poze, nu se vad alaturate frunzele diferite. Era bine sa te uiti de unde pleaca acei lastari, daca pleaca de sub punctul de altoi. Daca exista aceste mari diferente la frunze, e posibil sa fie porniti din portaltoi, doar culoare diferita a lastarului nu e un indiciu, sunt trandafiri care se manifesta asa. Trebuie sa analizezi daca frunzele sunt diferite ca forma, nervuri, luciu...iti dai seama imediat daca e iesit din portaltoi. Daca trandafirii sunt plantati cu punctul de altoi inalt, la nivelul solului, se poate intampla acest fenomen, e unul din motivele pentru care e recomandata plantarea cu altoiul la 3-5 cm sub nivelul solului, in felul asta portaltoiul are dificultati in lastarire (pe langa faptul ca trandafirul e mai protejat iarna)
 

anasstasia

Active Member
Nu am putut vedea nimic, pentru ca era deja musuroit trandafirul. O sa vad mai exact la primavara, ma lamuresc eu.
Multumesc :D
 

anasstasia

Active Member
Of Doamne nu mai trece iarna ca sa mai vorbim de trandafirii nostrii! Tare dor imi e de tara, de natura, de flori, de pamint cald incins de razele soarelui....
 

elipopa

Active Member
cred ca saptamana viitoare ajung si eu la tara, abia astept sa vad ce fac, ar trebui sa faca bine, am in gradina de la bloc minirose si am vazut ca au frunzulite noi si nici nu i-am musuroit!
 

anasstasia

Active Member
Si eu sper sa fie bine toti. Ma gindesc cu drag si teama la trandafirii mei.
Sa imi spui ce ai gasit la tara. Sint tare curioasa.
 

adrianam

Well-Known Member
Din ce am observat eu la trandafirii de pe piata romaneasca, denumirile sunt date total anapoda, eu cred ca va semana cu ce ai in poza, nu cu ce apare pe HMF.
 
Sus