Teposi infloriti

rodica05

Member
---> Pentru Gabiuta: iti pot da niste pui de Rebutia, Gymnocalycium, Astrophytum si ce-o mai fi pe-aici.

---> Pentru Gaia: pana nu sunt mature, nu vad floare, nu pot determina plante. Merci pentru aprecieri.
Ok, asteptam poze cu sera :wink:

Rodica
 

IULIA

Active Member
aaa, eu am cam 200. se pune ?
dar am vazut si cu mii de exemplare, poate si zeci de mii, eheiii!!!!
asa ca spor la treaba.
IULIA :rofl: :rofl: :rofl:
 

Roxana

Active Member
Echinopsis

Vad ca in varful Echinopsisului au aparut niste chestioare ca un fel de puiuti, dar nu stiu daca sunt boboci sau pui. Cred ca trebuie sa astept sa mai creasca ca sa-mi dau seama. 8)
 

Ki

New Member
eram aproape sa ii arat si eu ...bobocii cresteau, ajunsesera la vreo 3-4 cm lungime, incepusera sa arate staminele si ... au incremenit asa ... azi au cazut amandoi bobocii pe care ii asteptam cu nerabdare ... :cry:

mai este un tepos cu boboci in stare de pufuleti de cca 0.5 cm ... poate se indura sa faca mare macar unul dintre ei ...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sa stii ca si eu am patit ceva similar. Practic a doua serie de boboci de la un Gymno nu am vazut-o cu florile complet deschise. Bobocii au fost sanatosi, colorati si ... vesnic intredeschisi.
 

Roxana

Active Member
cactusi

Avand in vedere ca la unele specii inflorirea dureaza putin si ca inflorirea poate fi nocturna sau diurna, poate a infloris azi-noapte.
Si mie mi se intampla la unele plante (Hibiscus) sa faca boboci si sa ramana intre-deschisi. :evil:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu se aplica fetelor. Cactusul de care vorbeam eu este clar cu inflorire diurna si are soare berechet.
 

rodica05

Member
Ki a spus:
eram aproape sa ii arat si eu ...bobocii cresteau, ajunsesera la vreo 3-4 cm lungime, incepusera sa arate staminele si ... au incremenit asa ... azi au cazut amandoi bobocii pe care ii asteptam cu nerabdare ... :cry:
L-ai udat prea mult.
Am observat ca atunci cand sunt pregatiti sa infloreasca, e bine sa nu-l deranjezi prea tare - se "concentreaza" pe flori.
Sunt cactusi, care atunci cand sunt la "un pas de moarte", infloresc repede, sa fie siguri ca lasa urmasi.
Sunt multe ciudatenii si cu cactusii astia... dar mai ales cu vremea, care ne-a dat peste cap si pe noi si pe flori, asa ca nu te intrista, e posibil sa fie vina vremii.
Mai sunt si cactusi care isi "avorteaza" bobocii. Pe forumul cactus, e un asemenea subiect: un cactus, un Echinocereus, care in mod normal infloreste fara probleme, cand ajunge la maturitate. Dar planta respectiva, din care, au mai multi colectionari plante mature din butasii ei si se lupta toti cu aceasi problema: NU VREA SA INFLOREASCA. Face boboci, dar nu si flori - ii cad bobocii!

O fi si asta!

Rodica
 
A

Anonymous

Guest
Maaii!!!! ce frumosi!!!Grasunii sint lithopsi si am si eu si nu am stiut ca infloresc!!! Ii am numai de 3 luni. Banuiesc ca au acelas regim ca si cactusii de iernat,si poate la anul vor inflori si ai mei.
 

Gaia

Member
Nu au acelasi regim ca si cactusii, cel putin nu la udare. Din pacate nu am reusit sa ma lamuresc cum se face, mi se pare ca pe siteuri diferite sunt informatii diferite. Infloresc, fac floare alba sau galbena asemanatoare cu cea de pleiospilos :

http://images.google.co.uk/images?hl=en ... a=N&tab=wi

Singura problema e ca din cate stiam eu infloresc iarna prin noiembrie. Eu am inceput sa ii ud de vreo luna jumate, dar chiar nu am habar cum se face si nu stiu daca am facut bine, sper ca nu i-am dereglat.
A, era sa uit: pleiospilosul meu are floare galbena dar am vazut la cel de la care l-am luat si cu floare alba si roz. Floarea tine mult, la mine a stat vreo 10 zile - 2 saptamani si se dechide numai dupa-amiaza - seara devreme, pare sa creasca de la o zi la alta, si este usor parfumata, are un miros ciudat dar foarte discret.
 

Gaia

Member
Aceiasi veche problema :?
De exemplu la fisa in lucru se spune ca se uda iarna, alte surse spun ca nu:
http://www.lithop.supanet.com/Page_2.html
Am eu impresia sau depinde de specia de lithops?
Asa ca linii generale , daca e sa pun cap la cap informatiile diferite gasite, liniile generale ar fi astea:
trebuie observata planta, si:
- udata moderat in perioada cand infloreste (o data la 2-3 saptamani)
- dupa inflorire oprita total udarea
- lasata total fara apa in perioada in care resoarbe frunzele vechi si face frunze noi
- in afara acestor perioade, udata mai mult doar daca incepe sa se stafideasca.

Am inteles bine?

Partea proasta si complicata e ca am impresia ca nu la toate plantele se produc inflorirea si apoi frunzele noi in aceleasi perioade.
 

angela draganoiu

Active Member
Gaia cred ca liniile mari, generale sint cele aratate de tine. din cite am retinut eu e mai bine sa te abtii sa uzi lithopsii ca ei pot rezista si 2 ani fara apa. eu nu am lithopsi si ma intreb oare o fi adevarat ?
 

rodica05

Member
Pentru gabriela jalba:
Pe piata romaneasca, si in special la Tria's, Pleiospilos este etichetat ca fiind Lithops, ceea ce-i o mare confuzie! In primul rand Pleiospilo este mult mai mare decat Lithopsul, la fel si florile. Lithopsul se divide (dintr-o planta ies mai multe perechi), pe cand Pleiospilos... daca nu ma insel, dintr-o planta iese tot o planta.

Pentru Gaia:
Lithopsii infloresc la sfarsitul toamnei (septembrie - octombrie). Cat despre udat... eu zic c-ai facut bine ca i-ai udat si continua udarile pana incep sa fie afara 10 grade ziua. Cat despre udarile iarna... acum depinde cine spunea asta, ca daca era dintr-o zona in care iernile sunt cum sunt toamnele la noi... e firesc sa recomande udarile iarna.

Cornelia are maaare dreptate: Desi "seamana" Lithops nu e tot una cu Pleiospilos. Florile seamana, pentru ca fac parte din aceeasi familie de plante (Aizoaceae) si toate plantele din familie au acelasi format de flori, cu petale sub forma de ace.

Rodica
 
Sus