taierile trandafirilor

emundin

Member
v.cristina a spus:
draga iulia nu-mi da idei ca acu dau navala farmacie sa iau anticonceptionale ..oricum daca intradevar functioneaza este o idee super :eek: :eek: :eek: si sper ca trandafirii tai sa ii gasesti ok! inteleg cat de dura este lupta cu frigurile din zona :) :)
Este adevarat cu anticonceptionalele :) Si la mine a functionat insa eu nu pun decat la cei rosii. Se intensifica culoare si infloresc timp indelungat.
Sa va pun si o poza cu o tufa tratata 3 ani cu anti-co. Dupa 3 ani musai pauza 1 an sau 2 altfel efectul va fi chiar invers.
<a><img src="http://inlinethumb22.webshots.com/41749/2771266420104780198S425x425Q85.jpg" alt="DSC00925">

Trebuie de mentionat ca nu estrogenul face minuni cu numai componentii auxiliari ai anti-co fac minuni.
Anti-co mai poate fi folosit si la salvarea coniferelor de la moarte. 3-4 pastile o data la 3 luni. Tratament de un an. Anul care va venii Pinul sau Ienuparul sau oricel alt vesnic verde va reinvia. Eu am facut experimentul cu un Cedru de 3-3.5m care arata complet mort.
 
A

Anonymous

Guest
sa inteleg bine...........le iau la trandafiri anticonceptionale daca vreau sa fie mai intenshi?
la aia lila ce sa le dau?
dar la ala care scria pe el albastru si a ieshit un fez spre violet?
cred ca asta mai ramane sa-i zic la "domnu" " du-te iubitule la farmacie sa-mi iei si mie vreo 2 -3 duzini de pastile antico .pt trandafiri...... :rofl:
sa-mi caut un loc bun sub podurile dambovitei .....sau un loc cu apa mai curata inc are sa ma inece! :)
(as putea sa-mi iau singura o sa zicezi.dar ce farmec are daca nu impartzesti totul cu parteneru.adica io cumparat,io plantat,io tuns si el doar cu privitul,mirositul si cand are chef cu pozatu?
neeeee.sa treaca la "munca de jos"
"domnisoara/doamna...... .avetzi antico...ca-i trebe la nevasta pt trandafiri!!!"
rad io rad.........dar m-atzi facut curioasa si incerc
antico sa aiba termen de valabilitate? :evil:
 

mihai63

Member
bai ....mai lasati subiectul asta cu anticonceptionalele,ce naiba :evil:
Rad si curcile de asa minune!
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Se intampla in felul urmator:m-am hotarat sa mut cativa trandafiri in varsta de 6 ani.Pentru a-i muta acum trebuie mai intai sa-i tund.Sotul meu ii tundea mereu primavara.Motiv pt care se opune sa-i mut acum.Mi-a cerut sa-i arat unde scrie pe forum ca se tund toamna.I-am propus sa citeasca acest topic si s-a crucit cand dupa 6 pagini de la tunderea trandafirilor a ajuns sa citeasca despre antico.....pt trandafiri.L-am trimis sa citeasca parerea domnului Wagner,iar dansul recomanda tot primavara.
Eu ce ma fac?
Va rog sa ne dati un raspuns f.elaborat pt ca este frate cu Gica contra,iar eu nu mai pot dormi daca nu-i mut acolo unde am visat.
Multumim mult.
 

mirela06

Active Member
Mnina, eu i-am tuns, dar nu drastic, pe cei mici pt. ca vreau sa faca flori mereu,( chiar alaltaieri). Cei care au pupi si au crescut mai inalti , i-am lasat, dar cum le cad frunzele, cum am sa-i tai drastic, la fel ca anul trecut. Am sa fac si poze, ca sa fie lumea sigura ca asa este.
Pe cei mari , pomisor, nu-i tai ci doar foirile care s-su petrecut. Vreau sa-i las sa vad daca trec de 2 m. pt. ca vreau sa-i fac inalti sa poata iesi in evidenta celelalte plante. :)
 

Blitz

Active Member
Mnina, si eu am trecut de la tuns primvara la tuns toamna, dar nu am trandafiri "pomisor". Am avut asa ceva cand eram copil, dar bunicul meu, D-zeu sa-l ierte, a renuntat la ei si i-a inlocuit cu tradafiri josi. El i-a taiat intotdeauna primavara. Dupa ce a murit si bunica si nu am mai avut cu cine sa ma sfatuiesc, soacra mea m-a invatat sa-i tund radical toamna si sa-i musuroiesc. Taindu-i toamna, pot sa-i musuroiesc foarte bine la radacina (termenul l-am citit tot aici pe forum). Primavara, dupa ce a trecut inghetul, dau pamantul cu grija la o parte si ma bucur de lastarii noi. Merg bine si aplic metoda de aproape 20 de ani.
 

mg

Member
Si eu am tuns / curatat trandafirii , duminica ...
Am taiat lastarii foarte lungi care ieseau din decor si toate ramurile fara potential. O tundere adevarata ...la primavara .
 

sicora fabian

Active Member
AP

Menina, sotul tau are dreptate cu taierile de inflorire(probabil la asta te referi cand spui tundere). Toamna se face o scurtare pentru a-i putea musuroi si tot dupa caderea frunzelor poti sa-i si muti. Eu iti recomand sa-i muti in primavara pentru a trece iarna pe radacinile lor(rezista mai bine la ger), deci poate nu stie el multe, dar ce stie, stie bine. Taierile se fac in primavara pentru ca in cazul unor degerari, sa ai de unde alege ochi sanatosi, plus ca si rezerva de glucide este mai mare pentru a rezista la frigul de peste iarna.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Multumesc,am mutat unul si cred ca ma opresc,dar tot as mai muta macar unul.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Ce folositi pentru bandajarea ranilor,o vopsea speciala sau e suficient pamantul galben amestecat cu apa?
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Acolo unde am taiat trandafirii,in locul unde s-a aplicat taietura stiam ca se astupa cu vopsea speciala sau cu pamant.
 

mirela06

Active Member
Pai eu nu pun la trandafiri nimic, pt. ca nu am stiut si nici de taiat nu-i tai primavara. Vorba Blitzei ,o fac de ceva timp si-s bine merci. Acum fiecare cum crede. Tu ai facut un mutat. Ai ocazia sa experimentezi si sa cunosti ce va fi cu el, la anul. Eu am pus , saptamina trecuta , butasi de trandafiri. Cei pusi luna trecuta, s-au prins. Sa ai noroc in tot ceia ce faci si sa te bucuri de reusite. :*
 

mirela06

Active Member
Nu, drago, pt. ca nu am vazut la nimeni si nici nu am stiut. Asta cred ca se face numai la arbori, zic eu. Cei de specialitate pot confirma, sau infirma treaba asta. :)
 

huni

Member
Eu nu sunt chiar de specialitate, insa cum a zis si mirela06 sigur nu trebuie tratate ranile la trandafiri, ci numai la lemnoase (pomi fructiferi) la care se aplica un gel care poate fi cumparat in magazinele de specialitate.
 

Nick.A

Member
Salve!
Daca am sta sa bandajam fiecare ramura taiata,ar veni timpul unei noi infloriri:rofl:
Credeti ca cei care se ocupa de taiat trandafirii din spatiile verzi,fac asta?Ar imbatrani bandajand!
Numai bine!
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Pei cei mutati i-am taiat drastic.Avand in vedere ca tijele erau batrane si ca vine iarna gandeam ca e oportun un pansament.
 
Sus