Stephanotis

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
I-ai facut ceva?
L-ai mutat? Ai umblat la el si l-ai ranit?Este bautor de apa dar daca e umed pamintul e ok.O fi atacat de ceva.Eu il am in gradina :oops: :soare pina pe la 10,blind,asa ca de dimineata si apoi in umbra.L-a plouat destul cit sa ii placa.Pina acum vad ca e vioi.Unde sta al tau?
 

miki70

Active Member
Gabiutza al meu era bolnav deja cand l-am adus acasa. Mai avea 3 frunze doar. I-am schimbat ghiveciul si l-am pus in fereastra dar nu are soare decat f f putin pe la apus.Pamantul e umed pt ca nu are rad dezvoltate in tot vasul ala. Nu cred ca-si mai revine :(
 

Simona D.

Member
Mikisor, ia-l din geam.
Pune-l la lumina dar fara soare direct. Este foarte sensibil la soare iar al tau care e si suferind cu atat mai mult. Soare direct, cel mult cel de dimineata pana in 9-10 max. si asta la 1 -2 m de fereastra.
Daca tulpina se ingalbeneste pornind de la varf spre baza inca nu e totul pierdut pentru ca se poate opri la un nod. Planta pur si simplu nu are putere pentru toata lungimea tulpinii.
Spune-ne daca ingalbenirea e doar de la varf spre baza sau daca aceasta ingalbenire cuprinde toata tulpina.
 

miki70

Active Member
A avut varful ingalbenit de cand l-am primit si a fost pana acum 2 zile in balcon la racoare dar nu avea lumina suficienta cred si l-am mutat pe pervazul asta unde sta pitulat si cum am spus are doar f putin soare (printre frunzele unui copac) si numai pe o parte a lui , cealalta parte nu primeste soare deloc. Va fac o poza acasa sa vedeti cum e de galben :(
 

miki70

Active Member
Nu am mai facut nici o poza pt ca e galben tot :( . Poate incerc cealalta varianta de iasomie ca o fi mai rezistenta.
 

Simona D.

Member
Eu am avut unul, frumos nevoie mare :(


Cu "ajutorul" fetei ce ma ajuta la curatenie, a ajuns sa mai aiba trei frunze si o tija care se tot usca din varf. L-a pus in geam unde era soare, cica sa-l vada toata lumea ca e prea frumos sa-l vada doar cine vine in casa :x Au fost suficiente cateva ore ( cat am lipsit eu de acasa ) si s-a parjolit de tot. Mi-au dat lacrimile cand l-am vazut cum a ajuns dar nu l-am abandonat :D
Dupa ce, mai bine de o luna nu a facut nici o miscare, acum o luna a dat doi lastari dar pentru ca cresteau in directii diferite am taiat unul si am pus la prins.



Ti-am spus povestea lui ca sa vezi ca ei sunt de fapt niste luptatori si daca le dai o sansa unii reusesc sa supravietuiasca :wink:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Da,numai ca al tau Simona nu arata nici pe departe ca cel al lui Mikishor.

:( cred ca nu prea mai are sanse de salvare.Daca nici nu ai din ce taia niste butasi.........asta este!Iei altul,ce sa faci?
Te-am incurajat? :)
 

Simona D.

Member
Gabiuta, al meu acum arata bine :)
Daca l-ai fi vazut cand a fost "in coma" l-ai fi aruncat la gunoi :rofl:
Nu prea pot sa-mi dau seama cum arata din poza a lui Mikisor dar eu nu as renunta asa cu una , cu doua :wink: Atata vreme cat mai este un nod ceva, o frunza ... ce nu este uscat mai sunt sperante :D
 

Simona D.

Member
Mikisor, cand am patit ce am patit cu al meu, si el a inceput sa se usuce de la varf. Eu am taiat in speranta ca voi opri uscarea tijei. Pe cum taiam, pe asa se usca tot mai rau. Nu am mai taiat nimic si s-a oprit si tija din uscare la un anumit nod dar ~ jumatate de metru am pierdut din tija. Deci, eu nu as taia. Si ia-l din geam !!!
 

miki70

Active Member
Doar ce i-am schimbat vasul si i-am completat cu pamant. Eu l-am luat bolnav de la niste colege vecine de birou care l-au lasat sa moara de sete mult timp. Pe perioada sarbatorilor de Paste cand a fost singur 4 zile a murit de sete. De aici i se trage. Si avea o aschimodie de ghiveci care nu retinea apa si avea radacinile pe afara. :( O sa-mi iau altul dar dupa ce studiez mai bine ac plantutza ca sa stiu cum sa o ingrijesc.
Multumesc tuturor pt sfaturile si grija . :rose:
 

miki70

Active Member
Simona acolo unde e este acum are umbra multa de la copacii de afara. L-am adus din balconul dispre nord pt ca incepuse sa se ingalbeneasca, alt loc mai bun cu lumina mai multa si fara soare nu am .
 

auroradumbr

Member
vreau sa va dau si eu vesti despre stephanotisul meu
azi cand m-am uitat la punga pe care am pus-o pentru marcotaj, m-am mai uitat si la restul tulpinei care e chel si are aspect de cablu(v-am mai spus eu), si am vazut niste minuscule minunatii, adica ii da mugurasi verzi la fiecare nodulet. Sunt asa incantata de ea!!!!!!!!!!!!! :D :D :dans: :dans:
 
Sus