Smochin - Ficus carica

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

ghimpe--

Member
Radacinile cresc foarte incet, inschimb creste cu voinicie o smochina :rofl: Probabil ca ar trebui sa o rup ca sa se dezvolte radacinile mai bine dar mi-e mila :( + ca ma ma omoara colegii de birou daca rup smochinita (ca a ajuns vedeta) :rofl:
 

radu.iulian

New Member
Salut.Am primit astazi trei smochini imensi(aprox.1,5m)si ma intreb daca maninc smochine anul acesta.Mai am unul care are 5 ani si anul trecut a facut destule smochine .In toamna l-am despartit in doua si i-am mutat dar la unul au aparut pui de jos iar la celalalt nimic .AM UN PUI DE DAT MOCAAAAA ASTAZI.(zona bacovia). :!: :!: :!: :!: :!:
 

radu.iulian

New Member
Are aprox 30 cm ,nu stiu de unde este adus ,stiu doar ca a fost tinut in sera.Pe cei mari i-am plantat ieri si sper sa le mearga bine.Daca il vrei da-mi un mesaj privat cu nr tel si te sun.
 

iris

Active Member
:) Cred ca ar fi trebuit sa postez la sectiunea "Cum sa spui NU tentatiilor" dar poate cei pasionati de smochini vor afla astfel unde se afle"ispitele". Eu facui ieri gresala de-a ma trendy-flendura prin Brico Store Oradea.
Desii ii vazusem saptamana trecuta am spus ca, nu-i cumpar avand preturi destul de mari 68 Ron/buc. dar daca destinul mi i-a scos iar in cale ce era sa fac? :rofl:
Iata si ispitele (pret 68 ron/ inaltimea aproximativ 60 cm.)
http://irismihnea.sunphoto.ro/Smochini
 

florin_myky

New Member
ghimpe-- a spus:
Radacinile cresc foarte incet, inschimb creste cu voinicie o smochina :rofl: Probabil ca ar trebui sa o rup ca sa se dezvolte radacinile mai bine dar mi-e mila :( + ca ma ma omoara colegii de birou daca rup smochinita (ca a ajuns vedeta) :rofl:
du-te si ia-ti singur intr--o zi, acum vreo 3 ani am mers si eu la dascal sa-i cer un pui si nu a vrut. asa ca am luat fara sa-i mai cer. e chitros
 

mirela06

Active Member
Pai cind nu este atent nimeni, treci repede si rupe ce e necesar, apoi fa - ops, ia uite ce neatenta, l-am atins, sau cind nimeni nu baga de seama rupe si apoi suparata intreaba - cine a facut asta? :evil: Mai da numai minuni te invat. Serioasa sunt eu :? :rofl:
 

ACHIMENES

Member
Bravo Iris, macar acum spui ca daca a facut fructe, a meritat banii :)
Sa-ti traiasca si sa se faca urias, sa stea toti forumistii la umbra lui :oops: :oops:
 

iris

Active Member
ACHIMENES a spus:
Bravo Iris, macar acum spui ca daca a facut fructe, a meritat banii :)
Sa-ti traiasca si sa se faca urias, sa stea toti forumistii la umbra lui :oops: :oops:
Multzumesc. :) Ai uitat sa specifici ca, pe langa forumisti sa chem si presa si televiziunile sa ma dau si eu rotunda cu smochinii mei. Eventual in urmatorii ani cand voi avea destui irisi sa aveti la ce sa va uitati(cel putin o jumatate de zi) vom organiza o intalnire la mosie cu miciurei si bere. Pt. doritori de delicatese avem "pulpite de broaste" ca-i plina balta de ele. :mrgreen:
 

Claudiavis

Active Member
Vin si eu cu o intrebare pe-aici. In primavara am facut rost de un pui de smochin, pe care l-am pus in gradina. Toate bune si frumoase, numai ca nu misca nimic. DUpa o luna, am vazut ca o parte din tulpina se uscase,a sa ca am taiat pina am dat de tulpina verde. Nu avea insa frunze, muguri, nimic. M-am gindit ca poate sta prea in soare,a sa ca l-am mutat intr-un loc unde sta la umbra toata ziua si e mai racoare. L-am udat, i-am pus pet in cap, au mai dat si ploile.... si intr-un final glorios, acum are 2 muguri de frunze. Si acum vine intrebarea: ce sa-i fac in continuare? Cit il mai tin in umbra? La umbra nu poate fi locul lui definitiv oricum, ca e prea aproape de casa. Dar daca il pun acum direct la locul definitiv, unde bate soarele de baragan toata ziua, nu il pierd? Ce sa-i fac sa-i fie bine?

Multumesc mult!
 

aleynad

Active Member
Moderator
ii place soarele f mult, dar nu ii place sa aiba pamantul uscat, asa ca trebuie udat pe timp de vara mereu, mai ales ca sunt mari calduri si vara asta
fa-i un sant in jurul radacinilor si uda-l. te asigur ca nu se va usca chiar daca e in plin soare
Eu pe al meu l-am luat din gradina de la bunica, in iunie. Era la umbra unui gard si nu-i mergea mai deloc. Acasa l-am plantat in curte, in plin soare si in 2 saptamani a luat-o din loc si e tare vioi
 

melimeli

Active Member
am si eu smochinii 10 bucati :)
doi sunt mai batranei adica 3-4 ani :D nu mai stiu exact si opt care au fost prinsi prin butusire vara trecuta :wink: peste iarna au stat in ghiveci,iar in primavara le-am pus afara :)
caut acum si poze cu cei doi batranei :rofl: ,cu aia mici voi face poze si le voi posta....
http://hixipixi.sunphoto.ro/gradina_de_ ... HWFOMVKWRR aici incep sa dea frunzele
http://hixipixi.sunphoto.ro/pomi_fructi ... IMVMQOXVCM incep sa creasca fructele :)
hmmm,yumiii abia astept sa se faca :salivat:

asa arata in 2008
am si ceva poze recente ,da nu am chef sa le caut :fluierat: :fluierat: :fluierat:
 

pupu

Member
Am o intrebare la voi : cum e mai bine sa fie condus smochinul, ca un arbore cu tulpina inalta, cum am vazut prin Grecia/Turcia sau lasat sa creasca ca o tufa cu multe ramificatii la colet ??

Din 4 in vara asta am mai ramas cu 2 mici si vreau sa stiu cum e mai bine sa-i conduc.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Eu spun cum procedez eu si de ce.Nu am cunostinte in domeniu,decat empirice.
Smochinul-mama are 5 ani,din el in fiecare an lastaresc 2-3-4 pui.Pe aceia ii iau si ii plantez sau ii daruiesc.Cel mare are 4 tije,deja grosutze,intentionat nu l-am tuns gen copac pt ca mi-am zis ca daca e sa nu treaca iarna,poate=poate ramane din celelalte tije ceva viabil.De regula ,la sfarsitul toamnei se infofoleste cu coceni sau carton,ziare,in niciun caz folie de plastic.In iarna asta nu au fost infofoliti si de aceea au pornit fructele mai tarziu.
Daca aveti mai muti este interesant de incercat ambele metode.
 

melimeli

Active Member
cred ca il lasi sa creasca cum vrei tu :D
cum iti place tie mai mult :D
eu am acoperit smochini peste iarna numa in primii doi ani ,acum vad ca rezista eroic :) problema e ca da un pic mai greu frunza decat la cele acoperite :wink:
 

pupu

Member
Va intrebam cum sa dirijez smochinii pt ca, dupa mintea mea, daca il tund ca un arbore s-ar putea la un moment dat sa creasca prea inalt si sa-l rupa vantul (ati patit asa ceva ?) sau sa nu-i placa la inaltime, iar daca este tufa mie mi se pare ca se lateste prea mult si e mai greu cu acoperitul de iarna, deci din experientele voastre cu smochini mai mari si mai batrani de ce fel de probleme v-ati lovit?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus