Plumeria (Frangipani)

emundin

Member
Plumeria din Malaysia

Iata niste fotografii cu plumerii din malaysia:
<a><img src="http://inlinethumb44.webshots.com/2987/2641159300104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC02024"><a><img src="http://inlinethumb47.webshots.com/16750/2248921220104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC02025"><a><img src="http://inlinethumb05.webshots.com/43140/2011142370104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC02035">

Voi reveni si cu alte poze :p
Voi reveni si c
 

ani

Member
Tu chiar vrei sa ne gasesti la intoarcere cu niste urme de la zgarieturi pe fata? Sunt frumoase tare.
 

emundin

Member
Da am posibilitatea sa aduc numai o ramura de plumeria copac. Seminte aici nu se gasesc decat in Cammeron Illands iar eu nu am cum sa ajung acolo insa daca am eu coacul veti avea si eu. O ramurica se taie de la copac si se baga in pamant cu nisip iar in ro tre sa pun ceva acid ca sa creasca bine temperatura constanta 28 g si creste c o nebuna.
 

Mali_

Member
Plumeria mea obtinuta din butasi, careia nu i-am oferit nici una din conditiile specifice este foarte harnica. In timp ce toate celelalte au frunzulite de 2-3 centimetri, ea are o frunza mare si inca una pe cale sa devina mare. Nu mai inteleg nimic.
<table><tr><td><a><img src="http://lh3.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/Scntf9f2MYI/AAAAAAAAIv4/QIL1YmvZTFs/s144/P1010550.JPG"></a></td></tr><tr><td>From <a>Plante</a></td></tr></table>
SPRE DEOSEBIRE DE:
<table><tr><td><a><img src="http://lh6.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/ScnuGBog7PI/AAAAAAAAIwY/AsDiG2HljoE/s144/P1000880.JPG"></a></td></tr><tr><td>From <a>Plante</a></td></tr></table>
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: de multe ori se intimpla asa.........ignorarea (nu ignoranta) este o solutie pentru plante :)
 

v.cristina

Active Member
in acesta iarna am avut si eu probleme cu plumeria mea...dupa ce avea numai 3 frunze a fost atacata de paianjani

dupa ce am tratat-o i-au cazut toate frunzele , adica cele 3, ramasese doar tija...doamne ce golasa si urata arata :x :x

nu mi-am pierdut speranta si la ceva timp i-au aparut lastari noi de frunze ..in prezent are 5 frunze noi de un verde proaspat :D :D ....abia astept sa ma incante cu floricele :) :)
 

magda

Active Member
Moderator
din 12 seminte au rasarit 9 si una dintre ele a murit, asa ca am 8 plantute in diferite stadii de crestere - cu 2 randuri de frunze, cu un rand de frunze , cu samanta in cap si care abia acum germineaza. Sper sa nu mai pierd nici una.
 

ileana80

Member
Am pus si eu la germinat 11 seminte de plumeria. Una tocmai s-a "descotorosit" de carapace, celelalte si-au modificat vizibil pozitia... :) :) URAAA!!! Mititelele ma intreaba mereu de soare...nu prea am stiut ce sa le raspund.
 

Kalli

Member
va rog frumos, in cat timp au germinat la voi semintele de plumeria? eu le-am pus in pamant cu codita aceea in V in sus, cum am citit pe nu stiu ce site, inca din 22 martie si nu dau nici un semn.... si nu mai am rabdare!!!! le-am avut descoperite, pe urma acoperite, pe urma le-am descoperit iarasi.... nu stiu ce sa mai fac sau cum sa procedez cu ele.... am gresit oare ceva sau germineaza ele mai greu?! :?
 

magda

Active Member
Moderator
la mine au inceput sa germineze dupa 7 zile. Au fost tinute cu folie deasupra pe caloriferul de la servici dat la minim.Din pacate din 12 seminte am 7 plantute - unele seminte au putrezit, iar 2 plantute au germinat si au murit in pamant - nu au vrut sa creasca
 

Kalli

Member
offfff..... :cry:

eu m-am luat dupa informatiile de pe acel site si nu stiu daca am facut bine. eu le-am pus efectiv in pamant cu coada aia afara numai.... si nu mai ies.... daca nu vor iesi, o sa plang intruna.... :(
 

v.cristina

Active Member
kalii eu sunt sigura ca in procesul de germinare trebuie sa ai si noroc :wink: :wink: iar apoi sunt foarte multi factori care ar fi putut duce la esecul experimentului...ideea este ca nu trebuie sa te dai batuta cica a 3a oara-i cu noroc :rofl: :rofl: :rofl:


bafta!
 

magda

Active Member
Moderator
trage un pic de ele sa vezi daca au incoltit. Poate ca au mucegait sau au fost seci...
 

Kalli

Member
mai, fetelor, nu vreau sa fi murit... :cry: ca asta inseamna ca din vina mea.... asa cred eu acum...

pai, cum sa trag de ele? ca sunt bagate in pamant.... daca trag de ele, poate le rup codita.... ah, chestie interesanta: cand le stropesc cu apa, codita lor se indreapta.... parca ar bea apa, parca s-ar hidrata... oare asta poate insemna ca nu au murit?! inca un amanunt, nu le-am tinut in apa inainte de a le pune in pamant. am gresit?
 

mymo

Active Member
Trage de ele,nu le rupi codita si daca se rupe codita aia nu contine nimic, samanta e in partea grasa care se afla in pamant.
Eu pe ale mele le-am pus intre doua dischete demancheante umede si le-am pus in pungulita,din 5 seminte au germinat 4 si acum am 4 plantute frumoase si marisoare.
 
Sus