Passiflora - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

oana_oana

Member
Sorina foarte frumoasa harnicuta ta.
Si eu am 2 boboci de passi Victoria. Foarte harnicuta a fost.
Albela iti tin pumnii sa vedem cat mai repede floricica si abia astept sa vad si eu lastarul cu radacini. Iti multumesc de pe acum pentru el. :hug: :*
 

fredericocj

Member
stiati ca florile de passiflora incarnata dupa ce se inchid se pot aduna si pune la uscat impreuna cu frunzele plantei pt a fi ulterior folosite la ceaiuri (infuzie) in caz de depresie, neliniste si stress?
e un foarte bun calmant al sistemului nervos central !
interzis totusi in sarcina pentru uleiul esential ce il contine si care stimuleaza contractiile uterine!
 

MiraMinca

Member
numai unele passiflore

Numai unele dintre passiflore au caracteristici medicinale, adicătelea, din ce am reuşit eu să găsesc pe net maypop şi edulis, dar n-aş băga deştu în foc pentru edulis.

de exemplu floarea de caerulea e folosită pentru parfumuri - dar frunza e toxică, conţine cianaţi.
 

sorina

Active Member
Este Violacea cred :nu stiu: , ca Victoria am cumparat in primavara si are mustoacioarele mov inchis
Asa este felelor ( baietilor )???
 

mymo

Active Member
Mira,Nutica a laudat passiflora cea mov a Sorinei,cred ca ai inteles gresit,dar nu-i nici o problema cred ca s- rezolvat acum :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cea inflorita da ; cealalta e edulis.........Nu am fost atenta Sorina :cry: mii de scuze draga mea........si plecaciune ca stiu ca m-ai iertat :)
 

mirela06

Active Member
Nu vreau sa mai zic nimic, sau sa ma bucur prea tare, dar passiflora mea este deja sus pe pergola si mai minune ca minunea, daca a rezistat ea afara, chiar si dupa ce sotul, convins ca a murit , a scos-o din pamint, atunci ce sa mai zic.! Precis a ramas un firicel ceva si cum am trecut zilnic si am suspinat dupa ea, dorindu-mi atit de tare sa mai am asa o floare,iata ca ... sunt uimita :eek: :)
 

irinabv

Active Member
Moderator
Daca passiflora mea s-a uscat rapid si subit in ghiveci inseamna ca a murit definitiv? :cry: Sau sa mai sper ceva de la ea la primavara?
 

mirela06

Active Member
Pai nu stiu ce sa spun. Eu nu am avut-o in ghiveci ca nu am stiut, atunci, ca este de camera. A murit, deasupra, de frig si acum e de 3 m.
Cred ca ar fi bine sa-i dai ingrasamint sau schimbat pamintu, ghiveciul si dusa afara la soare. Udat locul, cum am facut eu, dorinta de a fi bine si convingerea asta.... poate o patesti ca mine.
Fa ceva si tine-ne la curent cu ce faci si evolutia ei.
Nu crede niciodata ca nu se poate intimpla ceva. Eu am asteptat aproape un an si-s atit de fericita.
Am poza de acum 2 saptamini:
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/FT ... LWQGYFFHOD
 

irinabv

Active Member
Moderator
Mirela, tu o tii afara si peste iarna? Eu banuiesc ca de-aia s-a uscat a mea, ca a prins-o frigul noaptea. O sa ma uit la radacinile ei. Multumesc mult.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus