Passiflora - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

oana_oana

Member
nutilepadat a spus:
Passiflorei ii trebuie ingrasamant o data la saptamana :)
Pai si acum spui...la cata mai namila de passiflora am...si odata pe saptamana cred ca este putin. Pai d'asta nu a inflorit ea deloc. :wink:
La anu' stiu eu ce sa-i fac.
 

Luciana35

Member
nici a mea nu a vrut sa infloreasca si i-am dat ingrasamant odata pe saptamana. Oare sa o deranjaze ca sunt mai multe fire in acelasi ghiveci?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu.Nu o deranja.Au si ele toanele lor.Eu nu le-am pus ingrasamint decit o singura data in vara asta.Unele au inflorit mereu (Keiserin ,Victoria,Caerulea) si altele niciodata in doi ani........stind unele linga altele in aceleasi conditii,udate la fel,etc.....Asa ca nu stiu nici eu de ce mai depind si ele :?
 

Luciana35

Member
cred ca nu o sa o mai bag deloc in seama....toata vara am bibilit-o si acum am ditamai balaria fara nici un semn de floare. Ma gandesc cu groaza ca se apropie frigul si nu stiu unde am sa o adapostesc la cat e de mare. :?
 

nutilepadat

Active Member
Eu am cumparat in primavara un puiut de passi Anastasia,firav nu avea mai mult de 20 cm ,nici prin vise nu ma gandeam sa faca flori anul acesta,cu toate ca persoana de la care am cumparat-o mi-a asigurat ca daca va aveam pamant reavan,soare din belsug si ingrasamant o data pe saptamana va inflori.Surpriza s-a produs astazi
si mai are inca 2 boboci,este superbaaaaaaaaa.Cred ca a intarata-o surata ei Victoria care nu se mai opreste din inflorire
 

jkati

Member
La mine a inflorit Blue Byte(sper ca am scris bine). Sub fiecare frunza are boboc, deci zilnic face o floare.E superba. La fel si Lady Margaret.Si sunt tinerele, inradacinate in primavara.
 

andreiacamelia

Active Member
Probleme

Am si eu 3 passi. Una avea bobocei, dar s-au uscat. Apa am pus. O fi din lipsa de soare? Stau la o fereasta unde e lumina, dar nu bate soarele direct. :?:
 

MiraMinca

Member
Fructe de passiflora

Buna ziua,

Am şi eu o passiflora caerulea de 3 ani. e plină de flori şi florile sunt preferatele albinelor noastre, aşa că a rodit. problema este că fructele sunt doar fructe seci. (face doar o coajă, dar fără seminţe în interior)

Ştie cineva de ce?
 

sorina

Active Member
nici a mea n-are seminte :( :eek:



Nutico felcitari pentru ambele passiflore in special pentru Anastasia :!:
Jkati , m-ai dat gata cu Lady Margret , este superrrba :visator:
 

popescu gp

Well-Known Member
In conditiile naturale sunt polenizate florile de insecte specifice zonei si nu de albine de aceea fructul la noi nu are seminte.Sunt unele specii care fac seminte si la noi.dar nu caeruylea.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus