Passiflora - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

IZA

Active Member
Vai mymo cat e de frumoasaaaaaaaaaa!!!
Fetelor am si eu una din seminte cea mai intalnita P caerulea, dar m-am bucurat atat de mult la prima floricica :D . Acum mai are boboci. Pana si sotului meu i-a "cazut "la inima dar..... sunt cam scumpeeeeeeeeee :cry: 50 de LEI am vazut ieri intr-o piata din Timisoara. Vai, si era atat de necajita saraca .... :?
 

oana_oana

Member
Wow mymo ce superbitate. Este de vis movul tau. De cat timp o ai plantata in curte?
Iza sa-ti traiasca si fie frumusetea si nu te descuraja de preturi. Si eu am avut dezamagirea mea cu passi la 130 lei, dar astept unele mai micute si cu preturi micute. Daca am s areusesc sa inmultesc ceva am sa anunt. :oops:
 

oana_oana

Member
Aaaaa pai deja m-a facusem toata rosie de invidie cum reusisei sa acomodezi asa frumusete in gradina.
Destul eram rosie de invidie la cat este de frumoasa combinatia de culori si cat este de plina de boboci.
Maine merg sa-mi cumpar gaini ca nu se mai poate.
 

kat

New Member
Stimati passiforumisti, alata mea are boboci!
Finally! Phew!
Nu pot sa cred, da' am surprins-o incercind sa-i ascunda :)



Quadrangularis e "nebuna", se urca pe pereti prin casa linga usa terasei iar vitifoliile se lungesc pe afara.
Am citit aici ceva despre passiflora si umbra. Va pot spune din proprie experienta ca si in umbra merg foarte bine, dar se dezvolta putin mai greu si fac flori mai tirziu. Prefera intr-adevar soarele (in special cel de dimineata) si le trebuie umezeala din belsug...
Dati-le ingrasamint!
 

oana_oana

Member
v.cristina a spus:
daca creste prea mult planta trebuie sa ii cauti un ingrasamant cat mai sarac in azot si bogat in fosfor si potasiu (mai ales fosfor)

daca nu ma inseala pe mine memoria ingrasamantul pt cactusi e sarac in azot ........in general este data concentratia pe eticheta
:)
Acum m-am uitat pe ingrasamantul de cactusi si suculente de la agro si NPK 4-7-6 Ai avut dreptate ca aici gasim fosfor cel mai mult.
Dupa-amiaza merg sa caut altul cu mai mult fosfor. :)
 

zi_inflorata

Member
Moderator
passiflorei mea cerulea de la Gabiuta (inca o data saru`mana) din bobocul nedeschis i-a aparut o biluta verde (cam cat o corcodea ca si dimensiune). Sa fie fructul?:D ; si daca e fruct si il las sa se maturizeze o sa-mi mai faca floricele?
 

kat

New Member
Daca a polenizat, da, acela va fi fructul, altfel se va ofili si virful acelui pistil (ceea ce numesti "biluta verde") odata cu floarea.
Eu am obtinut pina acum numai de la incense fruct (FOARTE bun la gust), restul n-au polenizat.
De exemplu caerulea mea are cred deja 10 ani si n-a facut niciodata fruct.
Din cite am inteles, probabilitatea de a se forma fructul este mai mare daca planta nu e in ghiveci. Cei care se bucura de altfel de clima decit a noastra si au minime de 5-7 grade in cursul anului pot lasa si afara anumite specii in timpul anotimpului rece asa ca acolo in mod sigur au fructe an de an.
Deh... avantaje si dezavantaje :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
La mine in gradina zburda albinele in perioada asta asa ca polenizarea s-a facut in mod sigur .Asa ca cine doreste........cine pofteste.......... primesc in gazda passiflore la polenizare :tavalit: .Nu va rusinati!Le primesc gratuit :giggle:
 

mirela06

Active Member
Oaaau. Vreau si euuuu......pt. flooori. Nu va ginditi asa departe :oops: Ce eu sa nu pot poza ginganii. Cit despre passsiflora mea. Nu o mai am deloc. :cry: Nu a rezistat mutarii de peste iarna, in gradina. a fost prea frageda :(
 

oana_oana

Member
Mirela...am pus eu la inradacinat un lastar de passi. Daca se prinde ti-l ofet cu drag, numai ca nu stiu ce culoare este. O am de la ribana, dar nu stiu culoarea. Daca vrei asa...nu ma deranjeaza.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Abia acum, când de nici o săptămână sunt fericita stăpână a unei passiflora caerulea, înţeleg pe de-a-ntregul pasiunea pe care a stârnit-o această floare a pasiunii printre voi, iubitoarele de plante. Cele aproape 80 de pagini sunt grăitoare. (încerc să prind câte ceva din experienţa voastră cu această floare, aşa că citesc de zor acest topic uriaş)
 

mirela06

Active Member
Multumesc , Oana , draga mea.Sa se prinda el si mai vorbim. Sa te uiti, ce ai vrea in schimb, la mine in album :hug: :*
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus