Lupin

victoria

Active Member
sunt tare frumosi mada.Am pus si eu seminte,dar habar nu mai am care si cum sunt.Astept sa mai creasca :)
 

Blitz

Active Member
Ahaa, acu' m-am luminat! Deci abia in al doilea an fac flori. Bravo, blondo, daca nu citesti niciodata ce scrie pe plic :rofl: :rofl: :rofl:

Dar ai vostri lupini sunt grozavi :D :D :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Acum cativa ani va spuneam ca tare imi doresc planta asta dar neavand gradina ... Acum insa, am luat seminte si au loc in gradina din fata blocului. Vreun sfat pentru samanto-incepatoarea din mine? :)
 

victoria222

Active Member
Sa pui semintele la inmuiat in apa calduta cu o zi inainte de a le semana. Cred ca infloreste abia in anul al doilea. Ii place un loc cu soare. Multa bafta si...rabdare pana la primavara :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Infloreste si din primul an, doar ca ceva mai tarziu,eu am avut doar doua plantute care au supravietuit baltirii apei dupa ploile din iunie, dar au inflorit, brumele de acum cateva zile le-a prins cu flori.
 
Ador lupinul ,anul trecut am semanat direct in gradina au iesit 3 plantute ,dar din pacate nu au rezistat peste vara ,asa ca acum am luat iar seminte si le-am insamantat in casa si surpriza azi cand le-am verificat, au incoltit cam 8 plantute ,sper sa reusesc anul asta
 

ghia_don

Active Member
Si ai grija dupa ce le plantezi in gradina sa le pazesti de melci...lupinul e o delicatesa pentru ei.. :x
 

irina_81

Member
astazi am insamantat si eu,dar in casa in paharele ,nu am avut curaj sa le pun direct in gradina.mi se pare ca le-as avea mai mult sub control.
ce parere aveti,am procedat bine?
nu prea am experienta cu insamantatul.
 

fixpix

Active Member
E OK Irina.
Lupinii au seminte mari, fac rasaduri mari, sanatoase, si cand au 2-3 frunzulite le si poti muta in gradina. sunt destul de rezistenti mai ales ca au o radacina lunga, ca de patrunjel.
 

alfa

Active Member
Ies, stai linstita. Eu am pus 5 seminte doar de test si am 5 plantute. Acum dau a doua frunza :D
 

veretregn

Active Member
alfa a spus:
N-am numarat exact.... aproximativ 7-10 zile.
am incercat si eu cu lupinul. a fost distrus de melci peste noapte si a fost o planta sanatoasa. am incercat cu bere. abureli. am facut rost de niste graunte albastre care i-au mai oprit din a manca daliile si floarea soarelui, insa pana la prima ploaie, apoi peste noapte au rontait tot. totusi grauntele acelea au fost eficace. am incercat si metoda calciu cocolitic; la fel, pana la ploaie... am incercat metoda pietre ascutite. rezultate mediocre...

anul asta am cumparat un nou lupin (rosu) si nu stiu ce pretentii de sol are. vreau sa il pun intr-un vas mai mare si apoi sa il transplantez...

am incercat seminte de lupin anual si lupin peren de la agrosem. eu le-am pornit in solar la temperaturi variabile de la 6 la 25 de grade (poate chiar mai mult pentru ca l-am pus pe o barna). a germinat cam in 10 zile.
 
Sus