clematite
Well-Known Member
claude a spus:Pai n-o gaseste pentru ca nu face multi pureci pe-acolo, depune ouale si se duce in treaba ei![]()
Aha, precum CUCU! Cucul insectelor

claude a spus:Pai n-o gaseste pentru ca nu face multi pureci pe-acolo, depune ouale si se duce in treaba ei![]()
O doamna foarte experimentata care locuieste in FrantaRovak a spus:La mine solul este o problema, e argilo-calcaros (daca nu exista cuvantul inseamna ca tocmai l-am inventat) ! In plus, ploua putin si bate vantul mai tot timpul, cu precadere toamna si primavara. Faptul ca i-am udat doar la radacina toata vara mi-a adus o multime de paianjeni si au necesitat stropiri. De la anul pun furtunul pe ei !
Citiva sint altoiti dar si ei se comporta identic ca cei prinsi de mine .sannamaria a spus:mg,trandafirii din gradina ta nu sunt altoiti?sunt pe radacini proprii?
Rovak a spus:Acum inteleg de ce, cu toata grija si cu tot efortul depus, trandafiri mei au crescut asa incet. Cresterea maxima in primul an -2013- a fost de 1 m. Multumesc de informatie, laural.
Nu cred ca la tine problema ar fi portaltoiul, in Europa in general se altoieste pe Laxa, care e foarte tolerant si face si el radacini profunde. Pamantul la tine e foarte prost? Cat de mult sau putin i-ai udat? Ca sa dea coltzu' toti, in masa, mi se pare extrem de ciudat :? La cei pe radacini proprii e posibil, de obicei trandafirii din clasa TH se descurca mai greu pe radacini proprii, am mai auzit si la alta lume ca au decedat repede, dar cei altoiti...cam greu, chiar si daca e seceta si nu sunt udati, ceea ce nu cred ca e cazul la tine...mg a spus:Ce concluzii trag referitor la problema mea ...
Ideal ar fi sa scap de trandafirii cu probleme , sa aleg altii altoiti pe maces , iar plantarea sa o fac in niste gropi uriase in care sa schimb total pamintul ! Vai de capul meu !!! :x
Noul pamint ???? Cam ce ar fi indicat , ca pe asflatul Bucurestiului mai greu de gasit ceva special !
Un particular care se ocupa cu trandafiri si altoirea lor , care poate expedia ??
E posibil sa fac si efortul asta , daca ma bazez pe un furnizor ...
Scheneetitchen am de la tine din butas si cred ca am si un Bonica mic dintr-un butasel, nu stiam ca se face mare.gradinar1 a spus:Bonica ar mai fi o optiune. Scheneetitchen si Lavaglut daca vrei niste tufe mai inaltute.