Ce plante v-au inflorit in gradina in 2011

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

anknic

Active Member
cica asa fac, bulbii sunt fortati. mie mi-a dat cineva vreo 10 bulbi "reformati" (adica tot ii arunca...) dar mi-a spus ca nu vor inflori in gradina ca in magazin (el cumpara bulbi din olanda si-s fortati sa infloreasca bogat, anul urmator nu mai infloresc asa...oricum mie imi plac :) )
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
uite violete si la mine.S-au inmultit spectaculos in ultimul an.Dar le las ca imi plac si acopera frumos locul.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Din câte văd, a venit cu adevărat primăvara peste tot! :D

Cu fiecare zi ce trece grădiniţa mi se umple de culoare şi miresme. Primulele sunt în toiul înfloririi, narcisele au luat un serios avânt, zambilele clasice înmiresmează totul, iar cele mai fiţoase un ieşit deja binişor din pământ.

Oriunde te uiţi dai de cel puţin un petec galben: se luptă să-mi atragă atenţia delicatul, dar perseverentul untişor, lăstarii semeţi şi încărcaţi ai forsythiei, frumoasele narcise, primulele clasice de un galben pal, ori cele mai noi, galben intens. Floricelele galben-verzui ale buxusului nu pot fi ignorate nici ele fiind acum un veritabil stup. Şi cum contrastul e bine venit, li se alătură în bataia vântului, sub razele plăcute ale lui aprilie moţişorii albastri ai muscarilor, măciuliile bergeniilor, delicaţii şi numeroşii toporaşi, zambilele multicolore, firavul miosotis, gingaşele flori de cais şi bobocii nerăbdători ai piersicului.

O privire prin grădiniţă:


















 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Adina ......bravo,bravo !!Foarte frumoase dar cele din prima poza ai grija ca o sa iti invadeze gradina.Intr-un an-doi o sa fie plina ochi.Scoate din ele chiar daca iti plac ca floricele.
Frunzele cind sunt proaspete se maninca drept salata la noi prin.... ..regat.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le ai in gradina ca ele de fapt sunt plantute de padure :)
 

carla

Active Member
Foarte frumoase Adina. Stii cumva cum se numeste planta din poza a 3-a? Am fost azi la padure si pe langa hepatica, anemone, spanz şi ceva violete am gasit-o si pe ea si mi-am adus-o in curte. N-am idee insa cum se numeste :(
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Carla, floarea se numeşte brebenel (Corydalis cava). Din pădure e venită şi în curtea mea şi cum a nimerit printre irişi unde nu prea umblu cu sapa, a rămas nederanjată.

Găbiuţo, ştiu că untişorul (ranunculus ficaria verna) e de fapt plantă de pădure. De acolo a şi venit neinvitată, cu ani în urmă, când mi-am completat şi îmbunătăţit solul grădiniţei. Ştiu şi că se înmulţeşte abitir. O las primăvara să îşi facă de cap fiindcă îmi place covoraşul verde proaspăt, dar ulterior o pun la punct. :) Ţin sub control înmulţirea ei, altfel se obrăzniceşte mai ceva ca lăcrămioarele şi toporaşii pe care tot din pădure i-am adus cu sau fără intenţie. De mâncat încă n-am mâncat-o, deşi ştiam că e comestibilă. :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Adina incearca sa maninci.Stii ce gustos e?Usor acrisor.Numai ca trebuie cules inainte de inflorire.Asa ca trage-i o salatica.

Eu de teama de a nu sta prea mult cocirjata :) o scot imediat ce o vad ca apare.Desi........ma razbeste ea pe mine :rofl:

Oricum,vrednica gradinuta ta :clap:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Să ştii că am să încerc o salată, Găbiuţa! Şi cu ocazia asta îl pun mai rapid la respect. :)

Grădinuţa îşi mulţumeşte pentru aprecieri! :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus