Begonia

Manu27

New Member
ianos10 a spus:
Buna seara! Azi am definitivat un solarel unde am pus la incoltit diverse seminte de flori. Am pus si ghivecele cu bulbisorii de begonie dar ma nelinistete gandul ca s-ar putea sa nu le convina caldura din solar ( de fapt stiu ca nu le convine caldura)! Voi cum procedati cu "startul" begoniilor in aceasta perioada? Au o zi in solar si maine ar fi a doua! Nu stiu ce sa fac: sa-i mai las acolo sau sa-i duc din nou la racoare? Vara trecuta am avut cateva begonii care mi-au placut mult:
http://ianos10.sunphoto.ro/inceput_de_toamna
http://ianos10.sunphoto.ro/vara_2011/pagina2
http://ianos10.sunphoto.ro/vara_2011/45114530
http://ianos10.sunphoto.ro/sfarsit_de_s ... 1/49316766
http://ianos10.sunphoto.ro/gradina_2011/40049542
Am mai pierdut catva bulbisori dar nu de speriat si sper sa nu fac vreo prostie sa-i pierd pe toti!
Multumesc!
Eu am cumparat anul asta niste bulbi de begonie, i-am pus in ghivece si ghivecele au stat pe un coridor unde aveau lumina si caldura potrivita. Nu i-am acoperit cu nimic. In urma cu vreo 2 saptamani, cand aveau frunze deja, am scos ghivecele pe o terasa acoperita. Unul dintre ghivece arata asa:
http://manu27.sunphoto.ro/primavara2012_terasa/70608587
 

akhalteke

Member
Unul dintre bulbi am crezut ca e mort, caci era saracul gol in mijloc, dar l-am pus totusi in pamant, am zis sa-i dau o sansa si a reusit sa porneasca si el.
 

ghia_don

Active Member
Doua am si eu anul asta



Am renuntat de citiva ani la ele pentru ca nu le mergea bine deloc, dar anul asta nu stiu de ce mi s-au lipit bulbii astia de mina...
Pina la urma cred ca n-am gresit ca i-am adus acasa :D
 

fisulix

Member

IoanaTweety

Active Member
In ce conditii le tii Dea? Am luat si eu un buton du rose,planta a crescut, dar acum sta pleostita si nici urma de flori. :cry:
 

Dea

Active Member
Multumesc fisulix!
Ioana, le tin pe terasa, pozitionare sud-estica. Soare de dimineata pana pe la 2-3 dupa-amiaza. In ultimul timp le-am dat mai la umbra, ca le ardea frunzele. In rest, fertilizator universal sau de stimulare a infloririi. Buton de rose este o begonie viguroasa, cu flori mari si interesante. Voi mai posta poze cu aceasta. Merita, pentru cei carora le plac begoniile.
 

ghia_don

Active Member
Ioana, dar ia uita-te tu si vezi in ce zona locuieste Dea, acolo toate plantele merg bine ;-) :D
La noi in schimb, toate sufera de caldura si uscaciune :cry: ..De begonii m-am lasat tocmai din acest motiv, ca m-am saturat sa vad cum mor cu zile fara sa le pot face nimic..
Tie iti urez succes, poate ai mai mult noroc !! :D
Dea, felicitari pentru frumuseti!!
 

IoanaTweety

Active Member
Zici bine, Doina, nu m-am gandit sa ma uit pe GPS. :rofl: Intradevar una mi s-a uscat cu zile, iar asta sta ca bleaga nu face nimic.
 

Dea

Active Member
Dragele mele, daca a-ti sti voi ce aer de " sahara" a fost aici toate saptamanile trecute si nici un strop de ploaie :(. O fi considerata zona de poale de munte, dar clima din ultimii ani, zice cu totul altceva. Si begoniile mele sufera, de aia le-am mutat mai la umbra, pulverizare si udare zilnica. Adeniumul, insa, e ca la el acasa :rofl:
 

Dea

Active Member
inca o begonie, foarte interesanta, desi luata drept " bouton de rose", nu cred ca este.
 

NiculaeAna

New Member
Gata . La a mea s-a terminat cu floricelele .... Cat de cat .... Vad ca are din nou bobocei dar mai putini .
Cam asa arata acum . Oare cum se inmulteste ? Din cate am inteles este begonia elatior deci nu are bulbi . Am incercat cu frunze in apa sau direct in pamant si in ambele cazuri au putrezit .
Este sau nu o floare "de unica folosinta" cum se zice ?!?
Imi este draga si as vrea sa o inmultesc . Daca se poate

http://niculaeana.sunphoto.ro/Begonia/80276143

http://niculaeana.sunphoto.ro/Begonia/80276147

http://niculaeana.sunphoto.ro/Begonia/80276163
 

Roxana

Active Member
este foarte frumoasa! sa te bucuri de ea si sa-i fii recunoscatoare ca inca mai infloreste. :rofl: am avut si eu una, dar nu i-a mers bine si mi-a murit.... :(
 
Sus