cretu carmen
Member
Am impresia ca din familia asta face parte si a mea,oricum incerc cu cateva frunzulite mersi de afat
daisy111 a spus:Am mai scris pe undeva ca am pus 2frunze de begonie si una nu mi-a rezistat...insa una a facut multe radacini si la baza coditei o frunzulita mica.Pana aseara nu i-am mai desfacut nici o data capacul la casoleta pt ca mi-a fost teama sa nu o pierd....acum l-am desfacut pt a face poze si sa vi le arat si va rog sa-mi spuneti ce sa-i fac,o mai tin acoperita sau o las fara capac? :? mentionez ca frunzulita mica ce a crescut loveste capacul si a crescut stramb ca nu mai are loc...
http://i452.photobucket.com/albums/qq25 ... C00277.jpg
http://i452.photobucket.com/albums/qq25 ... C00278.jpg
mymo a spus:Eu zic sa o lasi din ce in ce mai putin acoperita pana cand se acomodeaza fara capac.Adica:azi o lasi 30 min.maine o ora,si tot asa.
byby_anka_w a spus:si ca sa nu mai loveasca frunza in capac foloseste o punga transparenta
ACHIMENES a spus:
mymo a spus:Primele au facut radacini prin aceeasi metoda ca si in a doua poza?
ACHIMENES a spus:Aceasta este o metoda care nu da gres niciodata............numai ca nu se potriveste la toate speciile
Fleur a spus:La mine n-a functionat la begonii decorative prin frunze. Am pus 4-5 frunze si toate au putrezit
mymo a spus:La fel am patit si eu.Stie cineva ce flori se mai pot inmulti prin aceasta metoda? dar pe incercate
ACHIMENES a spus:streptocarpusul.......... pe incercate si pe aratate
ACHIMENES a spus:M-am apucat din nou de experiente de data asta cu mai multe si deja unele fragmente au initiat radacini, begonia binenteles .......niste frunzulite de la intalnirea de 6 ani iar acestea sunt tot de atunci dar au fost mai harnicute si au facut deja radacini acu' problema e..... mai stie cineva ce a fost pe masa in ziua aia?
Si primele violete din viata mea, obtinute din frunzele primite de la Cornelia prin noiembrie, cand ne-am cunoscut
Multumesc
helisananca a spus:wow le puneti in nisip pur si simplu?? si acoperite musai?? am nisip acs.....imi iau o casoleta pun nisip si incerc si eu cu o violeta de parma ..oare functioneaza?le pot pune fara sa aiba mustati ??sau intai pahar cu apa si porma nisip??
adana a spus:incearca cu pamant si nisip,parti egale.asezi frunzulita,dar nu prea adanc.si astepti ,astepti si tot astepti.se uda putin,f putin,din cand in cand.dureaza,dar reusesti sigur.nu treb sa acoperi cu nimic.bafta multa!
helisananca a spus:am uitat sa intreb puneti frunza rupta direct in acel nisip?sau o mai tineti in apa sa faca mustati si abia apoi o mutati in nisip? sunt in dilema ,nu am stiut e sa fac :?
adana a spus:o pui asa ,fara mustati.
Prietenul la nevoie se cunoaste!Mariabt a spus:1/1 cred ca este cel mai bine, oricum din bulb vor iesi mai multi muguri. Ghivecele de 20 ar fi numai bune. Poti folosi si jardiniere, aici merg 2 -3 bulbi, depinde de marimea ei. Cand vrei sa cumperi, mergem impreuna, vrei ?
Mai acum ceva timp ma laudam si eu cu frumusetea meadaisy111 a spus:Am si eu o preferata mai putin florifera
http://i452.photobucket.com/albums/qq25 ... C00902.jpg