Aloe

magda

Active Member
Moderator
Imi pare rau Timy, dar pozele tale sunt prea mari. Eu nu am putut sa le micsorez asa ca am postat linkul. Daca nici tu nu le poti micsora voi pune eu linkuri pentru toate pozele.
 

crisu

New Member
da..si eu am aceeasi specie de Aloe, dar nu ii stiu denumirea... Poate totusi reuseste cineva sa identifice..
 

anne`mary

Member
daca spun prostii sa fie cu iertare...dar eu cred ca e Aloe arborescens asa cum a identificat Gino o aloe in acest topic.
 
Buna ziua,

am si eu o Aloe care seamana exact cu cea a Adinei, asa ca am inceput sa sap pe net pentru identificare; am si una asemanatoare, dar parca frunzele sunt mai inguste si mai subtiri si nu e asa de compacta, e mai ciufulita; pe aceea am cumparat-o cu nume - Aloe striatula
sapaturile pe net m-au bagat in ceata :rofl: , pentru ca am gasit poze ( http://www.hardyexotics.co.uk/hardyexot ... a39pop.htm ) de Aloe arborescens care seamana mai degraba cu striatula mea si invers;
ca sa cauti dupa arborescens e destul de dificil pentru ca apar la rezultate o multime de produse farmaceutice pe baza ei si ai ce sapa :(
din cate am vazut totusi, cred ca identificarea lui Gino este corecta, asa ca pe a mea o sa o botez arborescens

http://www.panglobalplants.com/plant_na ... exotics128

asa arata striatula, planta mea corespunde exact cu poza :oops:

Ciprian
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Mulþumesc, Ciprian. Indiferent care îi e numele, cert e cã are valoare terapeuticã (testatã pe propria piele), e total nepretenþioasã. iar cerinþele de îngrijire sunt minime. Creºte foarte rapid ºi se înmulþeºte ... ceva de speriat. :rofl:
 
Buna ziua,
revin cu cateva precizari; prin amabilitatea unei persoane cunoscute pe un alt forum de c&s, am ajuns in posesia urmatoarelor informatii:

Indiferent de asemanarile sau deosebirile morfologice (uneori lipsite de relevanta in cazul Aloelor) elementul cert de identificare este floarea - galbena in cazul A. striatula si portocaliu-roscat la A. arborescens. Suficient pentru identificare...

Oricum, in formele tipice si daca sunt cultivate corect, dintii de pe marginile frunzelor difera vizibil - mai rari si de regula mai mari la A. arborescens ai mici si desi la A. striatula. Nu se poate confunda daca analizezi fotografii cat de cat macro sau care sa prezinte bine aceste detalii.

Iarasi in formele tipice si cultivate corect - A. arborescens are suprafata superioara a frunzelor usor glaucoasa (o pudrafoarte fina, albastrie), pe cand A. striatula nu...

La A. arborescens exista si o forma cu flori galbeme, dar bobocii sunt tot portocaliu-roscat, asa ca pe masura ce se deschid florile racema are un aspect "bicolor", aspect mult mai estompat la A. striatula.

cu acceptul sau, am reprodus aceste informatii aici

Ciprian
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
În acest caz, tind sã cred cã varietatea mea e Aloe striatula.


Mulþumesc, Ciprian, încã o datã. :D
 

sicora fabian

Active Member
Tot am sustinut sus si tare ca Aloe vera are frunzele foarte mari si m-am contrazis cu multi pe aceasta tema! Drept dovada, mi-au fost aduse doua ghivecele cu A. vera care aveau frunzele de vreo 10 cm, ca sa ma convinga. Fiind eu Toma Necredinciosul si avand plantate in sol niste A. arborescens care au crescut ca niste tufari de peste 1 m inaltime si doar serpii mai pot trece printre ele, le-am plantat in sol, anul trecut prin vara. Acum, frunzele au aproape 40 de centimetri! Si sunt sigur ca vor mai creste.
In ceea ce priveste valoarea terapeutica a A. arborescens (cica planta trebuie sa aiba mai mult de trei ani), foarte multi mi-au cerut frunze si toti mi-au spus ca au avut efect - de fapt imi cer constant frunze, deci nu spun minciuni, altfel n-ar mai reveni!
Este una dintre putinele suculente pe care le "suport" prin preajma! :oops:
 
Sus