Aloe

D

dyayzh

Guest
Ce varsta trebuie sa aiba planta pentru ca tinctura sa aiba totalitatea "puterilor" de vindecare?
 

rodica05

Member
dipisor78 a spus:
Uite, Rodica, astea sunt...
Parerea mea este sa le pui intr-un substrat nisipos, la soare. Isi vor reveni fara sa le dirijezi. N-au avut lumina si nici un substrat bun, acesta e motivul pentru care au aceasta forma.
Sunt plante tinere si isi vor reveni fara probleme. In doi ani vei avea plante frumoase.

dyayzh a spus:
Ce varsta trebuie sa aiba planta pentru ca tinctura sa aiba totalitatea "puterilor" de vindecare?
Probabil sa atinga maturitatea (varsta infloririi).
 

enya

Member
am cumparat si eu o aloe cu multzi pui pe linga ea...am transplantat-o si am vazut ca puii sint crescutzi pe ea,deci nu au radacina...as vrea sa separ puii de mama dar daca nu au radacina...ce sa fac?cum sa fac?am pus si o poza........
 

Roxana

Active Member
Parerea mea este ca poti sa rupi usor putii astfel incat sa nu ranesti tulpina mamei si ii pui in pamant amestecat cu mult nisip pentru inradacinare. Cel putin eu asa am facut si am reusit.
 

enya

Member
multzumesc roxi...atunci asa am sa fac si eu,dar unii pui sint mai mari iar altzii sint chiar foarte mici...pe cei mici probabil ar trebui sa-i mai las linga mama lor sa mai creasca...nu?
 

andre

Member
Au putea sa-i lasi pe toti acolo si sa transplantezi intr-un ghiveci mai mare. Cand puii vor mai creste si vei vrea sa-i separi, o sa observi ca au facut si radacina.
Merita separat un pui doar daca ti-e teama sa nu moara specia si astfel ai mai avea un ghiveci de rezerva.
Daca ii vei transplanta acum, vei avea cateva ghivece cu aceasi specie, care vor ocupa loc si in plus nu se stie daca puii vor supravietui fiind atat de mici.
 

enya

Member
multzumesc mult pt sfaturi...cred ca de preferat este totusi sa schimb ghiveciul cu unul mai mare si sa las puii cu mama lor...sa mai creasca.
 

andre

Member
Sunt Aloe, dar nu stiu ce specie. Daca ar fi tinute in plin soare, s-ar face grena.
O sa pozez maine ce am eu, ca sa vedem daca e aceeasi specie, dar tot nu ne va da denumirea... :D
 

gino

Member
Confirm cele spuse de Andre, chiar daca nu sunt specialist :D
Este o Aloe foarte prolifica si rezistenta, cel mai probabil un cultivar produs de "industria" olandeza, de unde a si ajuns la noi.
Am tot incercat sa-i aflu denumirea, dar se pare ca nimeni nu stie nimic.
De foarte multe ori olandezii arunca pe piata si destul de multe rebuturi, pentru ca asa pare sa fie aceasta Aloe. O am de multi ani, si desi am ingrijito cu mare atentie, nu s-a invrednicit sa infloreasca, macar sa confirme suta la suta ca este Aloe, pentru ca sunt si voci care se hazardeaza sa spuna cum ca ar fi un hibrid intre Aloe si Gasteria...
Eu raman la parerea ca este un cultivar nereusit de Aloe si nimic mai mult...
 

alfa

Active Member
dam intradevar e foarte rezistenta si harnicaaaaaa... eu l-am cumparat acu vreo 3 ani un ghivecel mic, dar mi-a placut mult ca era ca un arici, dar un intepa :rofl: . Si de atunci a tot crescut, am mai divizat-o o data.
Inafara de astia 6 buc, mai am altele doua si pentru mine. :)

Oare pot s-o folosesc la arsuri, masti de fata, etc?
 

Maranta

Member
Salut ,

am doua ghivece cu aceste Aloe primite de la cineva care le-a adus din Olanda si intr-adevar sunt un cultivar pe care eu le am sub denumirea Aloe cv."Black Gem" (asa era trecut pe eticheta ghivecelor) .
La mine au stat numai la umbra fara soare direct pe ele si vad ca le-a priit pentru ca au multi pui formand o colonie frumoasa .
Am vazut la cineva o coclonie tinuta la soare ea devenind maroniu inchis aproape spre negru . Nu mi-a inflorit si nici nu am vazut vreuna inflorita .
 

gino

Member
Salut Stelian,

Si bine ai venit printre noi. Este posibil sa ai dreptate, dar nu sunt convins suta la suta. Planta de care spui tu exista si seamana foarte tare cu cea prezentata mai sus, dar cred ca sunt totusi cultivari diferiti.
As vrea sa vad o fotografie a plantei tale, daca se poate...
 

andre

Member
Multumesc pentru aprecieri! :D
Asta ar fi putut fi poate mult mai frumoasa daca nu o neglijam. Era intr-un pahar de iaurt si pusa unde a mai avut loc pe garaj. Dar in urma discutiilor purtate aici, am luat-o in vizor!
 
Sus