Aloe

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Alinuca,da...asa e .Dar gindeste-te ca pina atunci soarele nu a fost asa puternic.Nu ardea!!!!

Iata despre ce vorbeam:
 

sicamin

Member
Am si eu cativa cactusi. Anul trecut nu a inflorit nici unul. Iarna asta i-am tinut in repaus dar inca nu vad flori la ei.Poate doar unul are un muguras ,care zic eu va fi o floare .Mai astept ,poate vad si eu flori la ei.
 

roxy

Member
eu am inradacinat si in apa si in pamant. in ambele cazuri rezultatele au fost bune.
 

rodica05

Member
Roxana a spus:
Daca am o Aloita mica, cum o pot inradacina, in pamant sau in apa?
Pamnat nisipos. E bine sa nu uzi cateva zile si nu o treci direct in soare, tine-o la umbra cateva zile dupa care o treci treptat in loc insorit.
Cand incepi sa uzi, nu uda zilnic, ci la 2-3 zile, daca nu si mai rar si uzi intr-un colt al ghiveciului, nu diract pe planta. Nisipul ii va ajuta radacinilor.
Ne arati si foto? :)

Rodica
 

Roxana

Active Member
Eu am rupt din greseala un pui de la Aloe si o sa-l pun in acelasi ghiveci cu ''mama''ei careia ii merge bine.
 

Roxana

Active Member
Am pus puisorul in acelasi ghiveci cu mama lor si sper sa reziste si sa faca radacini cat mai curand.
 

blueheart_d

Member
am primit si eu o aloe dar din pacate nu cred ca e aloe vera. cel putin la forma frunzei seamana dar nu si la aranjamentul lor. daca pot va aduc maine o poza poate ma ajutati voi.
 

oana_oana

Member
am si eu o aloe exact ca a ta, blueheart_d, si sa inmulteste repede. bunica mea rupe puii. daca ii pui in pamant asa fara radacini se prind.
poti sa desparti puii ca la orice planta sa scoti tot din ghiveci si sa-i separi.
 

blueheart_d

Member
mersi oana. nu stiam daca trebuie pus la prins in apa sau pot sa-i pun direct in pamant neavand radacini. as mai vrea sa stiu daca pulpa din frunze nu este toxica, si daca specia asta se poate folosi in tratamente
 

rodica05

Member
blueheart_d a spus:
cine imi poate spune ce specie de aloe e asta si cum sa despart puii de panta mama?

Aloe vera sinonim cu Aloe vulgaris.
Planta ta, este cam alungita, semn ca ar trebui sa-i schimbi conditiile:
- mut-o intr-un loc insorit;
- adauga in substrat cel putin 1/4 nisip;
- nu uda deloc din octombrie pana in parilie;
- conditii de iernat: nu mai putin de -5 grade Celsius si nu mai mult de 10 grade;
- amplaseaz-o intr-un loc cu orientare sudica;

Nu inteleg de ce vrei sa desparti puii de mama? Cel mai bine e sa te implici cat mai putin, sa lasi planta sa creasca, cum ar creste in mediul natural.
Daca totusi te-ai hotarat sa o "inmultesti", primavara ar fi cel mai indicat sa desparti puii, cand schimbi si substratul si porneste in vegetatie, acum ar trebui sa "hiberneze".
Puiul pus la inradacinat - direct in substrat nisipos- nu trebuie udat cel putin o saptamana-doua, iar cand incepi udarile, incepi cu pulverizari usoare si pauza de 2-3 zile intre ele.

Rodica
 

blueheart_d

Member
multumesc mult Rodica, sincer sunt niste conditii de care nici nu stiam. m-am gandit sa-i schimb pamantul cu unul din comert, pt ca cel pe care il are e pamant simplu din gradina. as putea sa-l acuma totusi? si puii ii mai las pana la primavara. :?:
 

rodica05

Member
Depinde ce intelegi prin "pamant din comert". Daca este turba... eu nu sunt de acord cu turba si nici suculentele nu-s. Asa ca va trebui sa gasesti un pamant din parc, cel mai indicat de sub molizi (pot fi si ace uscate, nu se supara nimeni), il combini cu ceva nisip, eventual si ceva pietris... si Aloea ta va fi o fericita. Poti sa lasi planta cu totul asa pana la primavara, de-acum nu se mai hraneste, asa ca nu va pati nimic daca nu-i vei schimba pamantul pana incepi s-o uzi si va intra in vegetatie.

Rodica
 

Roxana

Active Member
Am si eu o intrebare: De cand nu mai ud Aloia si-a cam pleostit. Sa incerc sa o mai ud din cand in cand?
 

blueheart_d

Member
si eu am probleme cu aloe de ceva vreme. unele crengi se "strang" dinspre marginile zimtate spre mijloc, devin maronii, mai toate sunt fara vlaga, si unele se rup pe la jumatate. ce sa fac? sa le mai un putin?
 

rodica05

Member
Depinde de temperatura.
Daca le tineti in casa (la caldura), le mai udati putin, daca au temperaturi mici, nu.

Rodica
 

blueheart_d

Member
in camera unde e aloe sunt vreo 17-20 grade. am inceput sa o ud putin . macar ce nu e uscat sa-si revina. Daca ii dau acest tratament, ar avea sanse sa revina la forma normala? multumesc
 
Sus