oo-ren-ishii a spus:Buna!
am cumparat anul trecut o orhidee mai speciala de la un angro flori din Bucuresti. Din pacate nefiind o cunoscatoare,ci doar o mare admiratioare a acestei specii, nu am observat ca planta era afectata de o boala.
I-am schimbat la vremea respectiva ghiveciul si pamantul.
Acum , cand ea implineste 1 an, mi-a facut o surpriza total neasteptata si a inflorit superb.
Totusi pe fruze, chiar si cele noi sunt niste pete circulare 3-4 mm, cul maroniu inchis, galben la extremitati. Atasez in aceasat directie poza.
O iubesc f mult si vreau sa o tratez. Trimiteti-mi va rog o solutie, pt. ca nu am reusit sa gasesc nimic pe net.
Multumesc!
iata pozele cu orhideea mea.In poza 2 se observa si o zona afectata.
trimiteti-mi va rog tratament,daca se poate
merci!
anamaria a spus:Desi si eu sunt incepatoare, cred ca orhideea ta e un Zygopetalum. E absolut superba.
Despre petele acelea, poti citi aici: http://www.orchidclub.ro/ , la sfaturi.
Si eu am unul, cu acelas fel de pete. Problema e ca si frunzele care cresc, cresc tot patate. Insa nu a murit, nu i s-a intamplat nimic....
Sper sa te fi ajutat un pic...
oo-ren-ishii a spus:Va multumesc mult!
Da, intr-adevar este de tipul Zygopetallum (imi aduc aminte ce scria pe eticheta).
Abia astept sa mai discutam despre orhidee! Eu abia am descoperit forumul vostru . Si este super
marean a spus:De fapt,zygopetalum e foarte susceptibil umezirii frunzelor ,la contact frecvent cu apa, frunzele se maronesc,devenind inestetice si murind,cu timpul.De aceea,se recomanda ca planta sa nu fie stropita pe frunze,se simte mult mai bine "pe uscat" !