Yamadori - copaci din natura...

DracuMic

Member
ba baieti ma uimiti.....eu nu prera am timp sa scot de la padure....
poate imi scoateti si mie ceva.
Aline.....scoate ce vrei tu.....ideea e sa nu-i deranjezi foarte tare radacinile.....daca il iei cu pamant si il bagi repede in ghiveci rezista.....si ca sa il ajuti i mai tai din crengile care crezi tu ca nu-si au rostul.!
lori....e interesant paduchele....poate ar trebui sa-l mai scurtezi sa incepi de pe acum cu formarea conicitatii.....asta e foarte important pentru viitorul lui.
 

lorisl

Member
pai ma tot gandesc cum sa il tai...poate ma ajutati voi si imi dati niste idei ca habar n-am care crengi sa le mai tai.Astept sfautri pt modelare:D
 

DracuMic

Member
Lori ideea ta nu-i rea.
Daca ari fi o pza mai luminoasa in care sa se vada mai bine creanga ce porneste in stanga mi-as putea da cu parerea.
incearca sa pui o poza in care sa nu fie asa intunecat copacelu sa vedem ce ramificatii are si poate asa ne vin idei.oricum de taiat tot trebuie sa tai.!
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Felicitari pentru idei si pentru tot ce intreprindeti.Sunt si eu curioasa daca paducelul va face si fructe.Ar fi ideal sa vad si bobitele mici si rosii in bonsai.Succes!
 

bandi87

Member
lorisl a spus:
eu zic sa tai doar crengile care sunt cam groase, care strica aspectul copacului...dar nu uita ca in primul rand copacul trebuie sa fie pe placul tau..nu al nostru :) ....mai pune poze cand ai terminat cu el
 

lorisl

Member
Update 03.06.09
Paducelul a fost taiat serios acu o luna si ceva, am pus pasta de taieturi sa inchid ranile, si nu am luat decizii majore in legatura cu viitoarea forma, il mai las sa cuget(multumiri lui flo pt cleste si pasta).Binenteles i-au cazut toate frunzele la paducel, dar a inmugurit si i-au dat din nou frunze.Problema e ca au inceput din nou sa se usuce frunzele, si habr n-am de ce? are careva vreo idee?


Fagul prospera.E plin de frunze, si de muguri.Am taiat cateva frunze mai mari pt ca tineau multi muguri si multe frunze mai mici in umbra.Am hotarat ca anu asta sa nu ii fac defoliere pt micsorarea frunzelor, il las un an sa acumuleze energie si sa se obisnuiasca cu noul mediul.Una peste alta asta ii poate cel mai frunos copacel al meu( din putinii care au supravietuit).Daca il vede acuma DM ma si pune sa i-l dau inapoi :rofl: (cu ocazia asta ii mai multumesc o data).


Carpenul cred ca a dat coltul, eu inca mai sper sa isi revina, da is sanse f mici

Astept sfaturi, mai ales in legatura cu paducelul[/b]
 

lorisl

Member
apa are destula, am inceput sa ii dau apa de 2 ori pe saptamana, asta cat a fost cald aici la noi, ca se usca repede pamantu.In plus o mai si pufaiam in fiecare zi cu apa pe frunze.Acuma cum a plouat mult si a fost putina caldura l-am udat o data pe saptamana.Lumina are dimineata, sta exact langa fag si la fag se pare ca ii place...
 

bandi87

Member
pai....eu carpenul meu il ud aproape zilnic! Si e bine mersi. Am vazut ca pamantul cu care l-am adus din padure retine exact atata apa cat ii trebuie pentru o zi. Ziua urmatoare pamantul deja e uscat aproape si necesita un dus nou. Doar acum cu ploile l-am lasat in pace. toata saptamana l-am udat doar odata. Dar in rest cum ti-am zis. Il ud zilnic.
 

bandi87

Member
aaa si inca ceva. Sub vasul copacului nu am nimic ce sa retina apa. Cea ce el isi da drumul se scurge la scurgerea balconului :p
 

lorisl

Member
fagul si eu il cam o data la 2 3 zile, da ideea ii ca fagu are si alt tip de pamant si are si ghiveciu mai mic ca paducelu.Am uitat sa zic ca si fagu si paducelu au pamantu original pe radacini, eu doar am completat, si paducelu are ceva pamant foarte foarte nisipos, care dupa logica mea(poate gresita) retine mai multa apa

P.S. se vede ca suntem in sesiune :rofl:
 

bandi87

Member
ups! eu ma refream la carpen....nu la fag.. :rofl:

dar cam tot acolo sunt cei doi...traiesc in acelasi mediu :p
 

redknee

Member
aveam si eu un pin negru piticit de mamica natura(cred ca pin negru era) acum cativa ani cules de la Belis dar cum nu am stiut pe atunci ce sa fac cu el... l-am plantat la cineva in curte si salut...
bou is... acuma era o minunatie de copac... era gros cat baston de politie si cam 30cm inalt(de la baza trunchiului la varf).
mi-e ciuda de mor acuma cand ma gandesc da asta e... cand esti prost esti prost...
 

vali

Active Member
Moderator
Chiquitita a spus:
Hai tu, nu mai fi asa dur cu tine! Daca ramanea la tine si il pierdeai tu, nu ti-ar fi parut mult mai rau?
Sunt de aceeasi parere! Abia atunci ai fi putut spune ”Cand esti prost, esti prost” (cel putin, eu asa fac :) ). Deocamdata, probabil ca pinul e bine-mersi, iar cum recunosti ca la vremea respectiva nu aveai habar de bonsai, ai facut ceea ce trebuia facut :D .
 
Sus