Yamadori - copaci din natura...

lorisl

Member
o sa o tai de tot dupa ce vad ca is revine, nu de alta da poate aia o sa fie creanga salvatoare din care dau frunzele :rofl:
 

alien.alin

Member
Vin si eu cu carpenul meu...

Pozele cu el cand l-am cules din padure nu mai am...nu stiu ce am facut cu ele, nu le mai gasesc...dar Flo_flu si DracuMic pot descrie cat de cat cum arata cand l-am luat...undeva pe la sfarsitul lui februarie...

Au inceput sa-i dea si frunzele si am zis sa vi-l arat si voua :)

Tin sa mentionez ca sta in casa, la geam, la mine in camera, iar acum vara stau cu geamul mai tot timpul deschis...





Sper sa va placa!
 

vali

Active Member
Moderator
alien.alin a spus:
Tin sa mentionez ca sta in casa, la geam, la mine in camera, iar acum vara stau cu geamul mai tot timpul deschis...
Pacat :( . Ar trebui sa incerci sa rezolvi totusi problema...
 

alien.alin

Member
Vali, stiu....nu prea am pe unde sa-l pun...Ma gandeam sa-l pun la geam, dar pe pervazul din exterior, sa-l asigur cu ceva sa nu pice jos cand bate vantu si sa-l las acolo...Ce zici, ar merge? Daca da, cum fac cu udatul, cu restul...il ud ca si pe un bonsai de interior sau las asta in grija Mamei Natura?

Multam frumos!
 

lorisl

Member
si eu care credeam ca al meu ii frumos :) alin ii foarte fain carpenu.
oricum, al meu stagneaza..si-a deschis mugurii, da atat, nu cresc frunzulitele si par a fi fara vlaga :(
 

bandi87

Member
lorisl a spus:
al meu stagneaza..si-a deschis mugurii, da atat, nu cresc frunzulitele si par a fi fara vlaga :(
ai rabdare cu el....si al meu abia a dat doua trei frunze si acum de parca e pe viagra.....inverzeste de parca e nebun...
 

alien.alin

Member
lorisl, mersi frumos pt aprecieri. Ai rabdare cu el...va inverzi si al tau...La fel spuneam si eu cand citeam posturile de pe topicul asta si vedeam ca la toti le infrunzesc copaceii numa al meu sta pe loc...dar uite ca si-o dat drumu si al meu :) verry happy :)

succesuri
 

lorisl

Member
pai a inverzit si al meu, dar nu de tot.De vreo saptamana stagneaza.Poate e vina mea ca i-am cupit mugurii terminali lasand doar 2 frunze la fiecare...
 

bandi87

Member
eu l-as lasa sa-si faca frumos coroana...si poate doar pe la vara sa ma apuc de ciupit sau taiat.(mai ales daca copacul a fost cules anul asta) Dar na...asta e ce as face eu :) sa vedem ce zic si cei 'mari'....
 

flo_flu

Member
am si eu un paducel luat din padure. A dat o multime de muguri.
Sper sa fi inceput sa lucreze radacinile si nu sa fie doar din "puterea" pe care o mai avea

 

Aurelian

Member
Flo..interesant trunchiul , desi eu nu prea pot intui exact cam care ar fi dimensiunile lui.
Ramanand la capitolul dimensiuni mie mi se pare ca l-ai cam "sugrumat" putin in acel ghiveci, parca totusi este prea mic pentru ceea ce te intereseaza pe tin ein momentul de fata. Cred ca ar fi trebuit sa ii oferi ceva mai mult spatiu pentru radacini , cel putin in aceasta etapa.
In alta ordine de idei, ceea ce mi-a mai sarit in ochi si imi pare putin cam nelalocul ei...este acea ramura din partea de jos care porneste drept in sus, dar cum pe prima ( cea din dreapta ultimei poze) nu se vede nici o frunzulita, poate este o idee buna ca ai pastrat-o...

Acum o luna, inainte de a infrunzi, am scos si eu din padure tot un paducel luandu-l cu un balot destul de important de pamant iar pana acum pare s aii mearga binisor.
Voi pune si eu poze saptamana viitoare.
 

bandi87

Member
am zis sa postez si eu poze cu carpenul care apare la inceputul topicului. Am hotarat sa scot sarmele de pe el considerand sfaturile :) ...(sarmele sunt scoase cam de o luna)

copacul a inceput sa-si deschida mugurii cam cu 3 saptamani in urma, si dupa primele frunze au aparut muguri noi peste tot pe trunchi. Sper ca peste 2-3 saptamani sa fie inverzit de tot :)

iata si pozele facute azi:

 

lorisl

Member
Duminica, gratar, burta plina, chinuit paducel, adus acasa, asteptat sfaturi:



Adica:m-am chinuit azi de am scot paducelu asta, mana imi arata de zici ca m-am jucat cu o pisica rea.Am reusit intr-un final sa il scot, sper sa mai fi ramas ceva radacini in pamantu cu care l-am adus.Problema ii tocmai pamantu asta, in sensu ca ii un fel de nisip.Voi ce ziceti, il las asa si completez cu 50%turba 50%argila expandata sau schimb tot substratu?
 

alien.alin

Member
Se mai pot lua din pamant copacei pt bonsai acum dupa ce le-o dat mugurii deja? Ca am vazut si eu o gramada, dar am zis ca deja le-o dat mugurii si decat sa nu se mai prinda, mai bine ii las acolo si vin la anu in primavara...


Deci, inca se mai pot lua din padure?
 

bandi87

Member
mie DM imi zicea ca se poate scoate in perioada asta. Dar in orice caz trebuie lasat pamantul in jurul radacinilor(zic eu).
 

lorisl

Member
in noua lui casa:



P.S.Daca scoateti paducei din padure, MUSAI sa le taiati spinii!!!O sa intelegeti de ce daca va incapatanati si nu ii taiati :)
 
Sus