Yamadori - copaci din natura...

ovidiu1964

Member
si uite asa Ovidiule, complectati si biblioteca :rofl:, dar se vad acolo si copaci, voi ati gasit numa d-aia subtireii? :rofl:
 

geodezia

Well-Known Member
eu m-am bagat ca musca in laptele altora deoarece m-am trezit prin vasele plantelor mele cu niste lastari de arici cred rasariti .. si tot vizitindu-va eu si citind asa din umbra de ce faceti voi pe aici cu cioturile gasite prin padure nu am mai jumulit plantele rasarite ..acum s anu dati cu batu ca nu au decit 1 an dar m-am gindit sa ii fac bonsai .... adica peste 50 de ani copii copiilor mei vor vedea ceva din saminta asta rasarita ... in forma de bonsai :rofl: :rofl: :cry:
 

vali

Active Member
Moderator
DracuMic a spus:
...am fost si mai mergem cai tare fain.!
Asta poti s-o mai spui o data!
De cate ori ma uit la pozele puse de voi din "padurea fermecata", parca imi e si mai ciuda ca D-zeu a pus atata distanta intre noi...
geodezia a spus:
si tot vizitindu-va eu si citind asa din umbra de ce faceti voi pe aici cu cioturile gasite prin padure nu am mai jumulit plantele rasarite ..acum s anu dati cu batu ca nu au decit 1 an dar m-am gindit sa ii fac bonsai ...
Nu da nimeni cu batzu'... E si asta un inceput :D .
 

DracuMic

Member
Nu sunt subtiri...sunt numai buni,noi nu ne stim la dinaia grosi,poate pe la vreo 60 de ani cand ne-om baga in pensie,pana atunci lasam alti pensionari la creatii :rofl:
 

vali

Active Member
Moderator
DracuMic a spus:
poate pe la vreo 60 de ani cand ne-om baga in pensie,
Esti optimist, mai drace! :evil:
Daca au dreptate maiasii cu 21 decembrie, nici dracu' dracului nu mai pupa pensia :tavalit:
Dar nu-i bai. Ne vedem dincolo la o vorba stropita cu ceva tare. :D
 

Mar1vs

Member
vali a spus:
Daca au dreptate maiasii cu 21 decembrie (...)
Da' mai vorbim? :)
Pai eu deja mi-am chestionat duhovnicii cu privire la posibila existenta a arborilor prin rai (cealalta versiune n-as lua-o in calcul :) )... N-au fost prea siguri in legatura cu sicomorul sau ceva specii de palmier, dar maslini mi-au spus toti ca voi gasi cu siguranta. :mrgreen:
Se pare ca tre' sa-l raliem pe Nico in a ne dadaci mai detaliat cu privire la exigentele si particularitatile speciei... ;-)
 

robo

Member
Daca l-as scoate acum, cum ar trebui sa procedez ?
Il plantez afara in pamant ? nu are probleme cu inghetul ?

Cum as avea mai multe sanse sa se prinda, acum sau la primavara ?
 

sicora fabian

Active Member
Daca am timp, prefer intotdeauna plantarile de primavara, sa treca iarna pe locul lui, bine inradacinat, mai ales daca vreau sa-l trag la ghivaci.
Avantajul plantarii de toamna este ca pana in primavara deja caluseaza si chiar emite noi radacini, pornind mai bine in noul an vegetal.
Il scoti cu harletul pentru a scoate un balot de pamant cat mai mare (astfel esti sigur ca nu ranesti radacinile langa colet), scuturi apoi pamantul de pe radacini si le scurtezi astfel incat sa fie orientate radial Daca-l plantezi imediat, este deajuns sa uzi radacinile pentru a nu se deshidrata, daca dureaza mai mult, le mocirlesti.
 

robo

Member
Deci il iau cu pamant mult si apoi il scutur de tot ?
O eventuala mutare (tot direct in pamant) la primavara l-ar afecta prea tare ?
 

sicora fabian

Active Member
Nu-l iei cu pamant mult, il scoti cu balot cat mai mare, adica nu bagi harletul chiar langa planta! Sigur, daca puietul are 20 cm, n-ai sa pui harletul la juma' de metru de colet . . .
Daca vrei sa-l recoltezi toamna asta iar la primavara sa-l muti din nou, preferabil ar fi sa-l plantezi intr-un ghiveci pe care sa-l ingropi in pamant peste iarna.
 

yorasta

New Member
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IaBcda4KrhE[/youtube] poate intelegi cum se face daca nu mai cauta si alte filmulete cu yamadori
 
Sus