Vase Bonsai

marq

Member
Ce sa fie, un boţ de lut :rofl: scobit. Dane tu nu intelegi arta. :fluierat: Noi artistii niciodata nu suntem apreciati in timpul vietii, stiu sigur ca am realizat o capodopera de vas.
 

marq

Member
Merci Fabian, vezi Dane e o sculptura, te mai pui acuma la detalii de finisare. Daca faceam peretii ami subtirei cred ca ramaneam cu bucati din el in mana. Stiu eu ca esti invidios. :giggle:
 

marq

Member
Nu stiu la ce merge, ii voi gasi o utilitate daca nu explodeaza in incercarea de a-l arde. As putea si acum sa-l mai subtiez dar nu are rost, vreau doar sa vad rezultatul dupa ardere.
 

marq

Member
Am vazut la un japonez tehnica invers, pe matrita aplica 'fasii' de lut apoi folosesc sabloane pentru corectia formei interioare, in general pentru vase dreptunghiulare.
Treaba asta se facea inainte din ipsos pentru diverse forme de lipit pe pereti, doar ca interesa mai mult exteriorul.
Ideea e bun, dar ma intreb si eu ca un specialist daca din lutul ala intins cu sablonul (glod) va da vase la fel de rezistenta ca lutul obtinut pe roata sau din fasii unde lutu e ca o plastilina.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
nu e facut de mine , dar ma gadila tare palmele

reteta facuta din nisip si ciment , nisip fin.


 

marq

Member
Baga mare, vezi ca la interior iti trebuie o matrita cred ca de ipsos dat cu ceva ulei sa nu se prinda, daca vrei sa faci mai multe vase, altfel trebuie sa spargi ipsosul cred.
Cu lutul e cu cantec, a fost ars intr-o soba dar nu in bataia directa a focului, nu a crapat, s-a inrosit nitel, dar cand am inceput sa-l mai cosmetizez mi-am dat seama ca mai trebuie ars si i-am zis sa-l puna deasupra flacarii si ori pentru ca nu se uscase suficient (l-am mai slefuit si spalat dupa prima ardere) ori din cauza lutului... s-a crapat.
Nici nu se arsese prea bine asa ca probabil o soba cu rumegus ar fi mult mai buna, dar cine are asa ceva.
Cimentul ramane cel mai comod de modelat si daca bagi si niste fibre pentru constructii antifisurare cred ca faci o treaba buna.
 

ovidiu1964

Member
se spala cu solutie acida de cateva ori si se neutralizeaza, eu am facut din adeziv de exterior si adeziv de piatra si am si plantat in umele, e ok
 
Sus