Ioana
Member
Buna ziua doamnelor,
Am primit cadou o violeta chiar violeta
la Craciun. In 24 de ore s-a pleostit de tot si i-au picat toate florile.
Acum are 5 frunze mari si mai multe mici. Inteleg ca ar trebui sa detasez frunzele mari si din ele sa obtin puiuti, dar cred ca este cam tarziu acum. Nu imi este foarte clar cum trebuie sa fac, desi am incercat sa gasesc raspunsul pe forum. Asa incat am cateva intrebari, poate ma puteti ajuta:
1. Frunzele mari (mature) au rolul de a forma plante noi prin separarea lor de planta mama?
2. Termernul rozeta se refera la frunzele cele mature sau la cele noi sau la ambele? (sper ca poza sa fie mai explicita decat mine
)
3. In cazul in care deja s-a format o generatie de frunzulite mici, mai trebuie sa le detasez, sau le las asa cum sunt?
4. Pot sa imi dau seama daca planta este prea stufoasa si trebuie aerisita inainte sa ii apara florile?
Sunt convinsa ca o sa mai am muuuulte alte intrebari
deoarece sunt o novice absoluta, de aceea orice info suplimentara este foarte bine venita.
Multumesc,
Ioana
Am primit cadou o violeta chiar violeta

1. Frunzele mari (mature) au rolul de a forma plante noi prin separarea lor de planta mama?
2. Termernul rozeta se refera la frunzele cele mature sau la cele noi sau la ambele? (sper ca poza sa fie mai explicita decat mine

3. In cazul in care deja s-a format o generatie de frunzulite mici, mai trebuie sa le detasez, sau le las asa cum sunt?
4. Pot sa imi dau seama daca planta este prea stufoasa si trebuie aerisita inainte sa ii apara florile?
Sunt convinsa ca o sa mai am muuuulte alte intrebari

Multumesc,
Ioana