separarea violetelor

separare violeta

fetelor ce ma sfatuiti sa fac cu aceasta violeta? mi-e mi se pare ca e cam inghesuita si ca ar fi cam 3-4 rozete( radacini,......nu prea stiu cum sa ma exprim ca sunt noua in ale florilor). eu as vrea s-o separ dar mi-e teama c-o pierd, voi ce ma sfatuiti?

 

angela draganoiu

Active Member
Mariuca pai e simplu : le scoti din pamint si incerci sa desfaci rozetele fara sa rupi prea multe radacini apoi le pui pe fiecare in ghiveciul ei.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Mariuca violetele tale par sa se fi dezvoltat in rozete independente deci separarea e foarte simpla. Mai complicat e sa separi asa ceva:Ca s-o separ a trebuit sa sectionez baza tulpinii si unele rozete nu au avut radacini. Asta se intampla la final de noiembrie - adica exact in sezonul nepotrivit. Dar daca le-as mai fi lasat s-ar fi sufocat.
 
am reusit sa separ violeta ,dar nu avea radacini separate asa ca cei 2 pui pe care i-am desprins i-am pus in apa( nu foarte multa sa nu ajunga la frunzulitele mici care apar acum). o sa vad cum evouleaza, sper sa faca radacini.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu puii fara radacina i-am pus direct in pamant. Au stat pleostiti o vreme dar dupa aceea si-au revenit. Nu cred ca apa este varianta potrivita mai ales ca e si iarna. Riscurile sunt mai mari.
 

angela draganoiu

Active Member
Cornelia eu am pus puii in apa, in diferite sezoane, si au facut radacini. cei pusi in pamint nu prea mi-au evoluat. am unul de la tine de Henna si ......... sta se vede ca n-a murit dar nici frunze nu scoate eu il astept sa vad ce face ca pina acum ........... nimic.
 

manuela

Member
Separarea violetelor - Seminar si Atelier

Daca tot ne intalnim azi, va propun un atelier, eu vin cu materialul, voi cu partea practica si cunostintele despre...separarea violetelor. Va provoc la duel, cum ar zice un Don Juan de Marco si sa vedem ce iese...nu pentru ca nu am avea ce discuta in locatia cu pricina, ci pentru ca am nevoie de ajutor! :cry:
 

manuela

Member
Imi pare tare rau Angela ca nu ti-o pot oferi, cu toate ca am luat 2, dar deja sunt adjudecate!
 

simona2

Member
Subiect foarte interesant , pentru ca si eu as vrea sa separ niste pui de vio , dar nu ma incumet , de frica sa nu-i pierd .
De fiecare data cand vroiam sa-i separ , ba imi ieseau fara radacini , ba se inmuiau frunzele ( a doua zi ) .
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Desi am fost un pic ingrijorata cu Chimera separata la final de noiembrie, toate rozetele s-au prins. Unele au fost fara radacini (suckeri). Au pierdut cateva frunze, dar acum cresc frumos. Una si-a gasit deja mama noua. :)
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Imi pare rau Oana, nu e prea clara poza iar eu sunt mioapa de la mama natura. :oops: Poti sa mai incerci o poza?
 

oana_oana

Member
Ma gandeam eu ca nu e clara. Acum am facut poza...O sa fac maine dimineata una la lumina naturala si o s-o inlocuiesc pe asta. Sper sa iasa bine.
 
Sus