Rosii I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

geodezia

Well-Known Member
rosii

ale mele au rasarit in sfirsit iesise prima data varza pe urma prazul si acum rosiile ... dar inca nu a rasarit ardeiul...il astept si pe dinsu ... rasare mai greu cam la o luna si jumate dupa ce il pui ... nu mi-a iesit nici in paharute ... asa ca astept vremeea asta mai calda ... cu toate ca cica nu o sa fie asa calda ...da macar asa un zimbet de soare macar 2 -3 ore pe zi nu ar strica acolo....
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
e complicata aiurea situatia , e destul de valabila si cea de mai sus , eu acum fac pe ppr care e mult mai stabil ca tubul pvc , poate nu la fel de stabil ca cel pehd ca cel din video

succes
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
si eu , ca tata sta mai mult acolo dar nu mai poate uda la stropitoare , dar cred ca am alt sistem decat cel al Doinei
 

happy

Well-Known Member
Si eu am folosit sistemul pic.cu pic. .Am avut rezultate bune dar am rezerve cu privire la faptul ca apa este rece.Daca alimentez sistemul de furtune de la bazin nu mai am presiune si nu functioneaza decat pt.o suprafata mai mica.Pentru legumele din solar voi folosi obligatoriu apa de la bazin! :wink:
Deocamdata in solar am bagat un butoi de plastic de 100l si cu apa la temp.solarului fac udarea!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Eu scot apa din fantana rece , o las peste seara in butoaie si apoi cu pompa cuplata la sistem ud prin picurare ....stiu exact cata apa , cand o dau si cat de calda e :wink:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
2 pompe , una scoate apa si o depoziteaza si a doua redistribuie :p

prin cadere nu curgea egal prin toate gaurile asa ca am fost nevoit sa merg pe 2x pompe :wink:
 

sebii

Member
Daca programezi sistemul sa ude noaptea nu mai e problema asa mare cu diferenta de temperatura, parerea mea, nu am inca sistemul functional dar eu assa intentionez sa il folosesc. Si e valabil chiar daca folosesti sistemul in solar. De doua saptamani monitorizez temperatura ziua si noaptea in solar si e difenta foarte mare intre zi si noapte, peste 10 grade cel putin. Acum am pus si un termometru de sol speciaal sa vad ce se petrece si in sol. Asa voi stii sigur cam la ce ore pot programa sa faca sistemul udarea ca diferenta de temperatura intre fantana si pamant sa fie cat mai mica si sa nu dauneze plantei.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
si la mine programarea e "next step" dar legat de tevi acum am si posibilitatea de a folosi apa de la Rajac care dupa unele calcule vine mai ieftin decat curentul de la eon pentru pompe ...mai studiem , trebuie sa producem si rosii ieftine :wink:
 

geodezia

Well-Known Member
rosii

am avut rasarite rosiile mici mici si le-am pus deja in solar . acum udareea o fac cu stropitoarea si mai tirziu cu furtunul .. aveti asa multe rosii de va complicati de acum cu sisteme sofisticate de udare ? eu am pus cam 10 cuibe pentru inceput sa vad cum trec de temperaturile astea ...
 

sebii

Member
Nu neaparat ca am foarte multe rosii dar am 30 de km pana la gradina, asta inseamna 60km dus-intors, asa ca sistemul ma ajuta si in zilele cand nu pot merge acolo.
 

geodezia

Well-Known Member
rosii

de asta am intrebat ca de ex eu am hidrofor si cum scade presiunea in burduf cum se declansazeasi se poate arde . am fost neatenta mi s- a spart peste iarna un ventil de juma de tol afara si nu am observat si se declansa hidroforul una doua ... ma ce are ma ce are si am luat-o pe la toate ventilele sa gasesc defectiunea asa ca un sistem din asta nu arde pompele cazic cred ca se vor declansa rapid?acu eu intreb....
 

sebii

Member
Tocmai ca un sistem de genul asta consuma mai putina apa decat daca uzi cu furtunul sau cu stropitoarea, asa ca eu zic ca nu va avea probleme hidroforul, acum eu iarna il scot si il bag inauntru, nu sta nimeni acolo permanent si nu e nevoie sa il tin peste iarna pornit degeaba.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus