Pomi fructiferi - discutii generale

A

Anonymous

Guest
este o shmekerie mica: "zgirii" usor cu unghia la suprafata scoartei copacului,si te uiti atent sa vezi daca sub scoartza este verde.
Daca e...atunci dai o sampanica..sau o lacrima de-a lui Ovidiu.
O pui colea,pe politza. :)


p.s. mai poti incerca flexibilitatea crengutelor,a tulpinei in sine,dar nu-i relevant.
 
A

Anonymous

Guest
ISABELA-aia e o aiureala...tu vrei sa stii acum,te inteleg,n-ai timp de prostii...sa stai sa vezi dac-apar mugurii :tavalit: ....eu am avut citiva copaci care-au facut muguri...si doara atit... :cry:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
mihail-the ex a spus:
eu va sfatuiesc sa evitati achizitia pomilor din magazine gen Sellgross,Metro...deoarece sint niste copaci comerciali,facuti ca sa fie doar vinduti,apoi nu sint "sortati","facuti" cu stiintza.nu stii cind au fost extrapolati din pamint,cit si unde au stat prin depozite,masini si magazine.Iar pretul este mai mult decit dublu.
Va recomand statiunile de cercetare
Atentie:de abia dupa 3,5 ani afli/stii ce se-ntimpla cu copacelul respectiv.
Fooooooooooooooarte corect!Si mai ale intru totul de acord cu tine.Am patit pe pielea mea cu un visin.
Adevar graita-i de data asta :D
 
A

Anonymous

Guest
Acu',buna dimineata,...scoate,te rog, andreaua aia din beeeep...meu.
 

isabella

Active Member
mihail-the ex a spus:
este o shmekerie mica: "zgirii" usor cu unghia la suprafata scoartei copacului,si te uiti atent sa vezi daca sub scoartza este verde.
Daca e...atunci dai o sampanica..sau o lacrima de-a lui Ovidiu.
O pui colea,pe politza. :)


p.s. mai poti incerca flexibilitatea crengutelor,a tulpinei in sine,dar nu-i relevant.
mihail, am fost la ''zgariat'' pomi in gradina, se pare ca te-ai mai facut cu o sampanie colea pe polita, din patru pomi saditi in toamna , trei au raspuns bine la control :wink: Multumesc frumos pentru ponturi :D
Cat or fi de buni voi vedea in cativa ani , asa cum ati vb mai inainte...Ce sa fac, nu prea avea rost sa merg pentru 4 pomisori pana cine stie unde...
 
A

Anonymous

Guest
tare mi-e dor de Timisoara,de Piata aia superba,de chibitii de la Opera,de canalele Begai...of :cry:
Deci: daca o sa vrei ceva copacei fructiferi,da de stire.Eu ti-i cumpar,apoi ti-i pun la vagonul de dormit (o mai fi ?) si a doaua zi sint acolo.
Specialistii spun ca copacul se "vede "dupa trei ani si jumatate.Ma refer la cei fructiferi.
Dar nu trebuie sa disperi. :D
 

isabella

Active Member
Mihail, ma bucur ca iti place Timisoara, cata baie mai faceam in Bega acu vreo 15 ani , cand era curata...
Multumesc pentru oferta , esti foarte marinimos , probabil voi mai avea nevoie pe viitor de 2-3 pomisori asa ca daca te pricepi si esti dispus sa ma ajuti pentru mine ar fi o bucurie, sunt ''lemn''in privinta pomilor si daca spui ca am sanse sa iau de pe la magazine si matza in sac ... Ma sfatui si cu sonsoarta sa vedem ce pomisori sa mai plantam. Vagon de dormit tre' sa mai fie :D
 
A

Anonymous

Guest
isabela-ideea e..ca aici este o Statiune de cercetare pomicola,au si site dar cei care conduc au si site-ul lor :www.sfaturipomicole.ro.
Sper ca l-am scris corect.
Statiunea e tare serioasa,chiar daca copaceii par de doi lei la cumparare isi merita cu prisosinta paralele.Ma repet,am avut anul trecut ros de ciine,unmar.L-am taiat la singe,si-n citeva luni si-a revenit.Din pacate anul acesta nu au ciresi amari si albi,gutui.Site-ul lor este:www.pomicolaiasi.ro.
 

isabella

Active Member
mihail, la oferta generala scrie ca au si pruni insa cand intri nu mai scrie nimic de ei ...eu as fi interesata de un renglot :D Ai idee daca au ?
 
A

Anonymous

Guest
Da un telefon si intreaba.Ah,s-ar putea sa nu ai numarul.Il caut eu si ti-l dau.Din nefericire,astazi,o distinsa doamna,la Praktiker mi-a spus ca a cam luat-o in permanent,cu copacii de acolo.Cresc bine,frumos,dar nu "a gasit"dupa trei ani exact soiurule cumparate.Nashpa.
Cumperi,platesti niste lemn,iar mai apoi,tirziu,vezi ca "esentele"nu sint chiar asa de diferite.
Nu stiu ce sa mai zic.Probabil ca trebuie riscat.
 

iris

Active Member
Am gasit un anunt in ziarul Anunturi agricole poate va intereseaza
"Vand lamai altoiti, dafini si smochini, varsta 1 an , in orice locatie din tara, plata in sistem ramburs la ridicarea coletului, pret 18 lei/bucata + 8 lei taxe postale. Tel. 0742573160 sau 0359412807 " :idea:
 

isabella

Active Member
Am o mare rugaminte la voi...vreau sa transplantez un posibil nuc in gradina mea. Ma puteti ajuta cu identificarea , va rog? Nu vreau sa plantez cine stie ce tufa :) Se afla chiar in apropierea unui nuc , pomul pe care vreau sa il transplantez a infrunzit deja insa nucii de langa nu .
,,,,,,
 

ghia_don

Active Member
Sigur nu e nuc, nucul infrunzeste mult mai tirziu...
Eu cred ca e soc, iar daca-ti place socata poti sa-l ai si pe dumnealui in gradina...dar ai grija ca se face un maaaare tufis. :wink:
 

isabella

Active Member
Multumesc pentru ajutor, intr-adevar este foarte posibil sa fie soc fiindca exista o tufa in apropiere :D
Mai am o rugaminte...anul trecut in primavara am plantat un mar intr-un loc neinsorit iar acum vreau sa il mut pentru ca in acel loc vreau sa plantez un nuc deoarece nucul creste mult mai repede si mai inalt iar eu vreau sa ma ascund de vecini :) Pot sa mut marul? Nu e prea stresant pentru pomisor avand in vedere ca abia anul trecut l-am plantat ?
 

ACHIMENES

Member
Nu prea avand in vedere ca este mic, dar scoate-l cu un balot generos de pamant si pune niste mranita pe fundul viitoarei gropi.
Bafta :D
 
Sus