Pomi fructiferi - discutii generale

happy

Well-Known Member
Iris ,au preturi cam piper :( Daca gasesti undeva asimina triloba(pawpaw) sa-mi zici si mie.Eu banana nordului vreau sa cumpar.Am cumparat samburi din Olanda dar pana se vor face pomi ,albesc. :rofl:
Astazi am stropit pomii cu solutie cuprica 0,5%(zeama bordeleza),a fost o vreme excelenta :wink:
 

iris

Active Member
:giggle: Am vazut pretul dar nu-mi pasa eu vreau mere cu miezul rosu! De anul trecut sunt cu pata pusa pe el si ma oftic ca nu reusesc sa-l cumpar dar speranta moare ultima. :mrgreen:
 

karma1

Member
visin rupt

Am descoperit ca visinul s-a sectionat, partea care trebuia sa cada nu a cazut fiind prinsa de alte troace, insa are flori. E un visin batran, cam de la 1 m e ramificat in 2, si una din parti e crapata rau. cele 2 ramificatii au la baza cca 15-20 cm diametru. Ce e de facut?
 

Floria

Active Member
Re: visin rupt

karma1 a spus:
Am descoperit ca visinul s-a sectionat, partea care trebuia sa cada nu a cazut fiind prinsa de alte troace, insa are flori. E un visin batran, cam de la 1 m e ramificat in 2, si una din parti e crapata rau. cele 2 ramificatii au la baza cca 15-20 cm diametru. Ce e de facut?
Greu de spus pentru ca este batran dar poti incerca sa-i pui o proptea de jos sa sustina latura crapata pana la forma ei initiala si leaga-i ramura groasa a partii crapate de cealalata parte stabila, poate se sudeaza in timp.
Este bine sa ai chinga sau daca folosesti sarma sa pui o scandurica pe partea din exterior sa nu raneasca ramura .
 

happy

Well-Known Member
Sunt tare frumosi! :D Doar doi visini ai Anasstasia?Eu am trei ,maine le fac poza.Sunt visini nealtoiti romanesti dar fac fructe mari si nici de stropit nu trebuie deloc.Am o groaza de puieti,la toamna ii comercializez! :wink:
 

victoria

Active Member
Ai mei pomi s-au prins toti.Sunt tare bucuroasa ca ii vad pe toti cu muguri si frunzulite.Si vita de vie e la fel.
 

happy

Well-Known Member
Mie imi plac pomii pitici(nectarin si cires)au fost la balot ,deci ar trebui sa rodeasca :wink:
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am plantat vre-o trei pomi in toamna si vre-o sase acum in primavara. Nu au pornit inca toti in vegetatie, poate ar trebui sa ma duc mai des sa-i ud, dar nu am cum sa ajung. :(
 

mirestean

New Member
ma ajutati si pe mine

:( sunt afoana rau ... si nu stiu cum sa fac.... am un teren cu porumb pe care la toamna vreau sa pun pomi fructiferi....imi poate spune cineva ce lucrari tre sa fac pe teren dupa culesul porumbului pentru a putea planta pomii?si nu in ultimul rand cu ce sa acopar tulpina lor pentru la iarna cand vin iepurasii ,caprioarele si mai stiu eu ce rozatoare..../caci terenul nu e ingradit si sanse de a fi ingradit anu asta n-are....Daca ar avea cineva rabdarea sa-mi explice pas cu pas cum sa fac....tare i-as mai multumi.... :)
 

victoria

Active Member
Din experienta mea,proprie si personala :D , de 3 ani la tara,eu stiu ca dupa ce aduni porumbul si strangi cocenii,trebuie sa bagi un tractor sa are,apoi sa iti discuiasca.Adica sa marunteasca pamantul.Apoi nu mai trebuie decat sa masori distantele la care vrei sa plantezi pomii,sa faci gropile si sa iti pregatesti aproape un morman de gunoi de grajd proaspat si unul uscat(adica de vreo 2 ani) ca sa ai pentru plantare.
Pomii tineri poti sa ii infasori in carpe ,dar este periculos ca daca da vreo ploaia si apoi un inghet,vor ingheta si pomii.Cu altceva nu stiu sa te sfatuiesc.Poate sa pui in jurul lor niste coceni uscati de porumb si sa ii legi bine.Asa ii protejezi si de inghet si de animale
 

mirestean

New Member
multumesc

multumesc mult victoria..... ma gandeam eu la arat ..... da cu toata rusinea am zis sa intreb ....... :oops: experienta mea in agricultura e egala cu zeroasa ca am sa mai cer sfaturi cu siguranta..... multumesc mult inca o data
 

carmenushka

Active Member
Arat, discuit, corect dar ideea cu acoperit pomii cu coceni nu e deloc buna, cocenii sunt fix frana pentru animalute gen caprioare iepuri etc. Plasticul sau rafia poate proteja pomii pusi de toamna pe teren neingradit
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
conform zicerilor mele ca e bine sa avem pomii din seminte adaptati curtilor noastra , iata si rezultatul dupa 3 ani a unui nectarin , fructe mari , exact ca cele de la mama lui , tulpina infinit mai groasa decat a celor altoiti , coroana mai bogata si mult mai rezistenta la basicare si la alte boli ale piersicilor.




in 2-3 ani sper sa vad si ceilalti pomi la treaba , deja fiind foarte multumit si incurajat de experiment
 

happy

Well-Known Member
Sa stii ca am si eu un nectarin din samburi,dar infloreste prin iulie nu acum! :eek:
La mine s-au copt nectarinele unui nectarin pitic cumparat de la AtlasPlant in primavara.Doar ca sunt piersici nu nectarine :?

Asa era poza de pe el si asa sunt fructele

Dupa ce kaki din primavara nu s-a prins acum si asta.Se pare ca AtlasPlants cu dl Marian in frunte nu prea este pe faza! :x
 
Sus