Plante aromatice si condimente in gradina .

oncilica

Member
Rucola - am vazut seminte in carrefour, pana in 2 lei pachetul. Mie imi place f mult gustul 8)

Update la experimentul meu :

:mrgreen: daca ieri eram timizi, NOI, familia Busuioc, ne-am strans in echipa, am dat pamantul la o parte si am inceput sa radem la soare 8) . dar ce-am mai ras cand l-am vazut pe vecinul coriandru ! Era singur singurel, fratiorii lui au capul la plapumioara. Pregatim invazia, ne echipam, ne aliniem si atacaaaaaam !
Ia uitati ce curaj am prins :
ieri -
si azi -

Si cand o sa ne facem mari si tari, o sa radem si de cele 2 tari vecine.. cu locuitori timizi, lenesi, care nu ies din barlog !
Va urma...
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumos, oncilica, felicitari!
Eu am semanat busuioc intr-un ghiveci in bucatarie acum vreo doua-trei saptamani si a inceput sa rasara si perechea 2 de frunze. Succes!
 

oncilica

Member
Imi ascut deja foarfeca
Al meu pui ( sotul) m-a vazut aseara super vesela ca mi-a rasarit busuiocul. Replica lui : "adica maine dimineata imi fac sandwich cu busuioc? Ce bine! Mi-era asa de pofta..."
Si chiar nu a fost sarcastic!
 

oncilica

Member
Am vorbit cu fratii lor mai mari , fratele Rozmarin senior si fratele Dafin sa le faca o primire pe cinste! se pune de-o petrecere :D ia uitati ce tantosi sunt cei mari:
<table><tr><td><a><img src="http://lh4.ggpht.com/_LBpIE1S8aMA/ScFOMV3Rw7I/AAAAAAAAALY/FOBbulTL0Zs/s144/Image%28397%29.jpg"></a></td></tr><tr><td>De la <a>Flori si experimente</a></td></tr></table> <table><tr><td><a><img src="http://lh6.ggpht.com/_LBpIE1S8aMA/ScFOQJuksyI/AAAAAAAAALg/m3_KBuaUtR8/s144/Image%28398%29.jpg"></a></td></tr><tr><td>De la <a>Flori si experimente</a></td></tr></table> <table><tr><td><a><img src="http://lh3.ggpht.com/_LBpIE1S8aMA/ScFOgYIw1LI/AAAAAAAAAMA/sQiWAeS2gPM/s144/Image%28434%29.jpg"></a></td></tr><tr><td>De la <a>Flori si experimente</a></td></tr></table>
 

elena_

Member
oncilica bravo tie pentru "copilasii" tai ,sa sti ca si eu vroiam sa incerc treaba asta dar ma gande-am ca nu o sa reusesc,dar m-ai convins.dar ma intreb este tarziu pentru a mai planta? :gandit:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nuuuuuu.....abia incepe sezonul :D Hai la treaba :rofl:
sa vezi ce o sa se minuneze Nutica de productia ta :)
 

oncilica

Member
Gabiuta... nu stiu ce vraji ai facut dar se pare ca Rozmarinul iti stie de frica! Am verificat azi "experimentul" :D
- rozmarinul si salvia s-au batut aprig pentru locul 3 si au scos capsorul din pamant in aceeasi zi! E drept ca salvia e mai fortoasa, dar si rozmarinul se inalta delicat. Sarmanul.. s-a speriat foarte tare cand a auzit motocicleta ta!
- coriandrul s-a inaltat ca nebunul.. are deja circa 5 cm. Am mai observat ca din fiecare samanta ies plantele pereche. O fi un el si o ea? :tavalit:
- Busuiocul in schimb se.. lateste! Frunzele i s-au rotunjit, astept cu rabdare al doilea rand de frunze ( si sotul asteapta degustarea :wink: )

promit sa revin cu poze, trebuie sa le descarc de pe telefon
 

oncilica

Member
tocmai am vazut ca sunt membru SENIOR ! URAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... sa curga sampania!!! E cadoul de ziua mea? :petrecere: :giggle:
 

oncilica

Member
Nu am scris.. rushinica rushinica rushinicaaaaaaaaa
Ziua mea a fost (si este) azi, am primit o groaaaaaaza de flori, promit si poze! Cel mai impresionant a fost totusi buchetul de 29 de lalele de la colegi!

cam in afara topicului, scuze :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: chiar asa: :rusine: treci la Party sa te tragem de motz si sa iti uram numai de bine :rofl:
 

oncilica

Member
Draga mea... rasad avem din plin :)
asa cum am promis, revin cu poze :
cele de la inceputul saptamanii :
http://picasaweb.google.com/lh/photo/Fs ... directlink ... vecina Salvie care isi face aparitia timida (nenea Rozmarin e prea firav sa se vada in poza asta, dar e si el acolo..) http://picasaweb.google.com/lh/photo/Wn ... directlink

Iar azi... suntem deja MARI! Ia priviti si la Praslea cel Voinic... singur singurel, fratiorii lui nu s-au speriat de Gabiuta! http://picasaweb.google.com/lh/photo/ae ... directlink

Cred ca pe cumatra Salvie o premiem "de consolare".. s-a grabit sa isi cheme si suratele la lumina.
 

oncilica

Member
Si pentru ca nu mai gasesc topicul cu "ce flori am primit".. ia uitati ce minunatii am primit de ziua mea! Lalelele de la colegi sunt cu adevarat impresionante ! am mai primit si alte buchete, dupa cum se vede :
<table><tr><td><a><img src="http://lh6.ggpht.com/_LBpIE1S8aMA/ScqII8SEUfI/AAAAAAAAAVk/4PJ7A1iia38/s144/Image%28439%29.jpg"></a></td></tr><tr><td>De la <a>Flori si experimente</a></td></tr></table>
<table><tr><td><a><img src="http://lh3.ggpht.com/_LBpIE1S8aMA/ScqIJzf9JpI/AAAAAAAAAVs/gjwngFLEih8/s144/Image%28440%29.jpg"></a></td></tr><tr><td>De la <a>Flori si experimente</a></td></tr></table>
Acasa neavand in ce sa le pun.. le-am pus in .. :oops: galeata ! <table><tr><td><a><img src="http://lh4.ggpht.com/_LBpIE1S8aMA/ScqINwMOjjI/AAAAAAAAAWE/Qk6FmV1d7aM/s144/Image%28444%29.jpg"></a></td></tr><tr><td>De la <a>Flori si experimente</a></td></tr></table>
Am mai primit si doua plantute, habar nu am cum le cheama sau cum se ingrijesc, dar arata superb! http://picasaweb.google.com/lh/photo/vC ... directlink
 

daisy111

Active Member
Prima mica este Aechmea iar a doua mare cred ca este Nolina :? nu stiu sigur de ea ca nu am.Sunt superbe amandoua!!!!!Sa ai parte de ele!!!!Si ai grija cu aechmea cand i se va trece floarea sa nu patesti ce am patit eu! :wink: :D
 

elena_

Member
Gabiuta mersi de incurajare,sa sti ca de 3 zile am pus seminte de oregano si salvie,mai urmeaza si altele :rofl:
 
Sus