Plantare trandafiri

florrentina

Member
Acum un 2 ani am cumparat din piata un trandafir catarator. L-am plantat, anul trecut l-am tuns dar de atunci a ramas la ac. inaltime si nu a facut nici o floricica. :cry: Se poate sa fi luat plasa cumparand altceva? Se poate sa fie maces? Sa-l scot si sa iau alt trandafir catarator si sa-l pun in loc? Dar de unde stiu ca nu iau alta plasa..Puteti sa ma sfatuiti cum recunosc un trandafir catarator si nu altceva?
 

florrentina

Member
Multumesc Constantin de sfat. O sa-l las si anul asta sa vad ce are de gand sa faca. Inainte de a cosmetiza trandafirii o sa va cer sfatul... :)
 

v.cristina

Active Member
cu placere :) :) :)

cel mai important de tinut minte este ca punctul de altoi trebuie sa fie ingropat 2 cm sub pamant si orice lastar care apare din pamant , mai exact de sub punctul de altoi (macesul) trebuie indepartat imediat pt ca in timp usuca trandafirul :)
 

alfa

Active Member
Mi s-au prins toti trandafirii cumparati asta toamna de la Coral! :dans: Au deja frunzulite si se vede ca sunt puternici. Ii tin inca musuroiti, abia in mai am de gand sa-i dezbrac, ca aici la munte e inca foarte frig noaptea. Maine va arat si cateva pozici, ca tare mi-s drage :D
 
pai depinde de unde esti ,ce clima ai?

daca esti in zona cu frig dupa 15 aprilie le scoti dopul si dupa 1 mai tai gatul la pet ,dupa 15 mai scoti petul cu totul !!!
 

maxie

Member
Alfa asteptam pozele cu trandafirii de la Coral.Mi-am pus si eu acu 2 zile 14 de la ei si sunt f curioasa cum evolueaza ai tai.Nu pot sa ma abtin si te intreb: ce soiuri ti-ai luat?
 

elmo

Member
eu am scos peturile de la trandafirii pusi in vara, si imi merg bine , au frunzulite proaspete si maricele. Sper sa fie bine in continuare
 
In toamna am cumparat trandafiri de la ,,multeplante''.S-a prins toti si acum arata tare bine, ramane de vazut daca vor coraspunde si culorile :?
 

v.cristina

Active Member
elena_luminita a spus:
In toamna am cumparat trandafiri de la ,,multeplante''.S-a prins toti si acum arata tare bine, ramane de vazut daca vor coraspunde si culorile :?
faza cu culoarea este intradevar un element surpriza :)

si eu am avut cateva esecuri in care nici barem nu semanau :cry: :cry:
 

alfa

Active Member
Scuze pentru intarziere!!!

Aici sunt toti si va asigur ca sunt sanatosi toti 10 :D Cred ca am spus deja, ca ii tin inca inveliti.
2 poze de detaliu.
Acesta nu mai stiu care e :oops: :

Acesta e sigur Moonlight:
 

v.cristina

Active Member
mihail-the ex a spus:
Buna,

Va multumesc,inca o data,pt,raspunsurile date repede la dilema mea.Ma satisfac,iar de aceea ma voi grabi sa cumpar "Diamantul".
Am o alta dilema:
am gasit la Praktiker citiva thehibrid de la Yurta(Streling).Deci sint "impachetati"in talaj.
Bun,sa spunem ca-i cumpar,2-3.Ce fac?..ii lasa asa in ambalaj,sau ii plantez provizoriu intr-un vas si apoi ii parkez in casa ?
Din cauza ninsorii este exclusa plantarea afara.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Va multumesc din inima. :oops:
Al vostru,
cordial,

Mihail
Gabiuta a spus:
De la aceasta firma nu am cumparat niciodata dar........cind am cumparat si vremea nu mi-a permis i-am lasat in ambalajul initial la racoare,fara sa ii desfac evident,si i-am plantat in locul definitiv cind s-a putut.Pe unii i-am tinut si doua saptamini :oops:
Nu s-a intimplat nimic cu ei.Nu s-au "stricat".Si sunt vigurosi si frumosi si acum dupa atitia ani.Banuiesc ca nu existe retete speciale pentru fiecare producator/importator in parte.Asta ar fi culmea :? .
Asadar .....poti sa ii cumperi acum si ii plantezi prin martie ca aceasta zapada se va topi repejor.Ii musuroiesti si la vara le admiri florile :)
mirelush a spus:
Si eu as proceda la fel cum spune Gabiuta. :D
mihail-the ex a spus:
deci sa-i las in paketul original cu talajul din interior ?
Buuun,sa se faca ,atunci,voia voastra,dar...pachetele le tin in casa(22-24 grade C) sau in beci ???
mirelush a spus:
Eu zic sa-i lasi asa. Mai verifici periodic - cum arata " betzele"- si daca dau semne de deshidratare, actionezi intr-un fel sau altul. Poate am timp si trag o fuga la Praktiker sa vad si eu cum sunt impachetati. Daca voi avea atunci alta sugestie iti voi spune.

PS. Lasa-i in beci.
Gabiuta a spus:
La racoare NU la caldura.Da ,in pachetul original.
angela draganoiu a spus:
rumegusul ala e umed in interior deci au umiditate insa cred ca umezeala aia nu tine prea mult timp.
mihail-the ex a spus:
Angela,ai dreptate,multumesc,dar nu stiu ec sa fac,deoarece toti mi-ati spus sa nu umblu la balot.
Astept recomandarile voastre.
Gabiuta a spus:
Daca sunt inveliti SI in plastic, asa cum banuiesc ca vin toti imbracati ,acel rumegus tine destul cit sa ii planteze peste doua -trei saptamini.De aia este si pus in jurul radacinilor.Gindeste-te ca daca nu s-ar vinde imediat ce i-ar aduce la magazin (nepunind la socoteala tranportul care dureaza citeva zile ) si ar trebui sa ii tina chiar si o luna?Chiar si dupa o perioada lunga de timp acea umezela se pastreaza suficient de bine pentru ca respectivul trandafir sa fie plantat in conditii bune.Altfel firma ar avea de suferit si nu cred ca i-ar conveni sa-si dea singura in cap.
Unii din trandafirii mei i-am cumparat in luna august si i-am plantat abia in octombrie.La fel ambalati........
Viovett a spus:
Si eu am cumparat acum niste ani cu radacina-n rumegus. I-am tinut in pivnita - la racoare si intuneric - vreo trei saptamani si s-au prins. Oricum vei hidrata radacinile tinandu-le in apa 12 ore inainte de plantare.
Prognozele sunt ca dupa 3/4 martie scapam de inghet noaptea, asa ca nu mai e prea mult...
mihai63 a spus:
mihail-the ex,sfaturi mai bune ca aici nu cred ca obtineai.....asa ca urmeazale!
mihail-the ex a spus:
Ma maninca minutzele astea doua sa scot "animalul"din punga si sa-l plantez intr-un ghiveci.
Doua distinse doamne m-au sfatuit pline de bunavointza sa ma abtin.
Intreb si eu :de ce ?
mihai63 a spus:
Ca sa nu muncesti de doua ori,de aia :rofl:
Viovett a spus:
De ce te-am sfatuit ? :)
Daca ai mancarimi mari :rofl: ai doua optiuni: fie ii pui in sticle de plastic (5 l ) si apoi tai plasticul si cu balotul de pamant ii pui in gradina,
fie ii pui in ghivece mai mari si ii lasi in pace pana-n toamna ( noiembrie ) cand ii pui la locul lor din gradina.

De regula plantarea trandafirilor se face toamna tocmai ca sa le lasi timp sa "munceasca" la inradacinare.
mihail-the ex a spus:
Multumes..bun..stiu ca "domnii"doresc sa fie bagati in pamint in toamna,dar eu i-am pus pe toti,anul trecut..in primavara.Au fost toti la produs.
Ei acum,intreb si eu,daca-i pun in vas,cu pamint de flori,ii tin in casa la caldurica,ii ud si apoi in primavara,adica peste doua-trei saptamini,sa zicem ii mut la locul lor in gradina...ce se-ntimpla.Crapa ?
Viovett a spus:
Mai Mihai, mai, tu ne testezi ??? :rofl:
Bine, fie : daca ii tii in casa si ii uzi etc vor vegeta mai repede si lastarii crescuti vor fi fragili. E totusi planta de gradina. Pune-i in ghivece si in pivnita/pod/camera neincalzita...daca nu mai ai rabdare. Sau fa-i cadou cuiva care are :D
ACHIMENES a spus:
Eu chiar ieri am plantat in gradina 3 trandafiri, aveau lastarii crescuti de 1-2 cm si etiolati. Chiar nu am avut nici o dilema daca sa-i pun in gradina sau nu. Singura dilema a fost unde sa-i pozitionez si pana m-am gandit eu a venit zapada :cry: :cry:
Trandafirul este o specie rezistenta, dar vrem prea mult sa -i ocrotim si de fapt le facem mai mult rau :D
mihail-the ex a spus:
doamne:"etiolati" ?...adica ceva legat de etilic?..sigur am glumit,dar ce inseamna ?
Multumesc
ghia_don a spus:
Adica alungiti, firavi si decolorati din caza lipsei de lumina si a caldurii de care n-au nevoie acum.
Cristiana a spus:
Etiolarea descrie o planta alungit anormal si cu frunzis decolorat, fenomen care apare in urma lipsei de lumina sau in cantitate insuficienta.
valentyna a spus:
in toamna am plantat cativa lastari de trandafiri.le-am pus peturi in cap si i-am lasat in pace pana azi cand a trebuit sa-i mut caci erau si prea desi si fiindca am amenajat un alt colt al gradinii m-am gandit sa-i plantez acolo.cand am sapat sa-i scot la 2 li s-au desfacut pamantul si am vazut ca nu aveau radacini,dar aveau muguri.or sa fie ok?
Gabiuta a spus:
Pai nu prea au cum :? atita timp cit nu au radacini :(
MONIS a spus:
valentyna a spus:
in toamna am plantat cativa lastari de trandafiri.le-am pus peturi in cap si i-am lasat in pace pana azi cand a trebuit sa-i mut caci erau si prea desi si fiindca am amenajat un alt colt al gradinii m-am gandit sa-i plantez acolo.cand am sapat sa-i scot la 2 li s-au desfacut pamantul si am vazut ca nu aveau radacini,dar aveau muguri.or sa fie ok?
valentyna,eu nu prea umblu la ei pana prin mai....
valentyna a spus:
daca nu-i mutam cand se ajungea la ei riscam sa-i acopere cu pamant caci am inceput nivelarea gradinii.
 

sicora fabian

Active Member
I-a tinut la caldura, au pornit lastarii, s-au etiolat, i-a plantat muribunzi si i-a pierdut! :(
Apoi a descoperit Coralul! :rofl:
Scuze, dar nu m-am putut abtine! :oops:
 
Sus