Passiflora - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Depinde foarte mult de varietate Dya.Unele infloresc (daca au conditiile optime) si la un an .Altele in al treilea an.
 
D

dyayzh

Guest
Am inteles. Nu stiu ce varietate am :rofl: Asa ca astept un an sau trei si va spun :rofl:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pune o poza sa vedem frunza.Poate cine stie :? ne dam seama despre care este vorba......... :)
 

lili

Member
ghia_don a spus:
Fetelor, cind va apucati sa tundeti Passiflorele, si cum?
Draga Ghia-don!!! daca nu le-ai tuns in toamna...acum este momentul :!: ....dar nu atat de scurt cum se face toamna. Ele pornesc puternic in vegetatie , atunci cand simt in aer, primavara :wink:
 
Am semanat seminte de passiflora caerulea.Floarea de pe plic seamana cu cea din fisa de referinta, a patra imagine. Am o nelamurire: din ce ati scris voi, sa inteleg ca nu va inflorii anul acesta :eek: :eek: Pe plic nu scrie nimic despre inflorire, si nici in fisa plantei nu am gasit nimic in acest sens. Va rog luminati-ma.
 
D

dyayzh

Guest
Trebuie sa ai multa rabdare. De la samanta la inflorire e un pic de cale. Sigur anul acesta nu va inflori passiflora, dar crede-ma merita asteptarea. Prima bucurie este cand va rasari...apoi creste..si peste vre-un an sau doi infloreste. Multa bafta!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Elena de crescut creste repede dar nu va inflori in anul plantarii. Daca ii merge bine abia in anul urmator. Are nevoie ca tulpinile sa fie solide, usor lemnificate la baza. Are nevoie si de multa lumina, chiar de cateva ore de soare direct de preferat dimineata - ferita insa de caldura torida si soarele amiezii.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Passiflora nu e planta de gradina decat in perioada calda. Nu rezista decat la minim -5 gr ori iernile noastre ajung la multe grade pe minus. Cel putin eu asa stiu.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Chiar NU rezista in gradinile de la noi din cauza temperaturilor :( .Mare pacat :( ca ar fi tare frumoasa pe o pergola :D .
Si nici schimbari multe nu-i plac.Sa o iei toamna si sa o transplantezi in ghiveci iar primavara invers :mrgreen:
 

Floria

Active Member
Eu am plantat-o anul trecut in gradina blocului unde este tot timpul umbra si am cam uitat de ea. A crescut de doi metri si a facut o singura floare pipernicita. S-a tot catarat pe un trandafir inalt.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ei ii place soarele foarte mult de aia nu a facut flori d eloc.Dar acum te-ai uitat daca mai exista? :rofl:
 

ghia_don

Active Member
Anul asta nici sa nu te gindesti s-o plantezi in gradina, este destul de fragila in primul an si nici nu rezista iarna la noi.
Pasiflora mea face acum trei ani, o am tot din seminte si inca n-a inflorit niciodata.
Lili, imediat o trec la "coafat", multumesc!!
 

nicoleta

Member
Monica draga, ne spui mai multe, asa pentru incepatori ca mine? Mi-am luat acum o passi micuta si chiar nu stiu ce sa-i fac, s-o pun intr-un ghiveci mai mare, s-o dau in balcon...? Am vazut la tine niste passi de-am lesinat si fumoase prin flori si prin aranjament! Elegante!
 

IULIA

Active Member
si eu am boboci la cea galbena.
din experienta pot sa va spun ca, daca atingi un boboc format, si il misti putin, asa, ca pentru o poza, sa zicem, bobocul ala nu se mai dezvolta, se vestejeste si gata. si am experimentat si reexperimentat, ca nu ma mai invat minte vreodata. :x :? asa ca atentie !
dar nu vedea soacra-mea bobocii :eek: , asa ca....
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus