Oxalis

Maya

New Member
Probleme oxalis

Am primit un firicel de oxalis, l-am alintat si acuma ma intreb daca nu am exagerat cu ceva :gandit: ...frunzele s-au dezvoltat foooarte mult,facand comparatie cu alte plantute de oxalis mi se pare ca al meu are frunze gigant...
Si de curand i-au aparut pete maronii...mama mea mea zice ca "a venit toamna si la el"....nu stiu ce sa cred... :nu stiu:
Am inteles ca trebuie pus la repaus pe iarna,asta inseamna sa il tund "pe viu" ?
As vrea sa aruncati o privire si sa va dati cu parerea
http://mayaroyo.sunphoto.ro/Oxalis

(pozele nu prea sunt clare, de vina e telefonul mobil)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Daca nu il mai uzi se culca singur si nu trebuie sa il tunzi.Asa a patit si al meu (s-au decolorat frunzele ) dar flori face in continuare.Astfel incit il las sa isi faca "numarul" cit se mai poate si abia apoi ma gindesc sa il duc la iernat.
 

Maya

New Member
Multumesc pentru safaturi, nu am avut pana acum oxalis si nu stiam cum trebuie sa-l abordez toamna, am sa-l las sa-si faca de cap cat o mai vrea dar fara apa, si sper sa trecem cu bine prima iarna :D
 

Fleur

Active Member
Eu anul trecut am tinut oxalisul triangularis in vegetatie si a fost frumos si-n vara. Nu cred ca are importanta repausul ci mai degraba conditiile oferite ca sa arate bine.
 

ramona

Member
si al meu trece la culcare. e iron cross dar are deja frunzele galbene si e urat. celalalt mov e super inca parca ar fi in plina vara :giggle:
 

Chiquitita

Member
la mine iron cross nu mai are frunze si nici nu imi vine sa ma uit in ghiveci, de teama ca nu mai gasesc bulbisorii
 

isabella

Active Member
Cred ca nici eu nu voi ''culca'' oxalisul iarna aceasta pentru ca nici anul trecut nu a dormit si nu pare sa-l fi deranjat .
 

danref

Member
Putin ajutor de la specialistii in oxalis va rog.Cu vreo 2 ani in urma a "trecut" un oxalis si pe la noi in gradina, mai exact, a stat tupilat la baza unui frangipani-plumeria cam un sezon unde a si inflorit in toata splendoarea lui.As dori sa stiu ce varietate a fost ?pt ca tare as dori sa recuperez aceiasi bulbi.Atat de mult ne-au fascinat gingasia florilor incat le-am reprodus si in ulei intru vesnica amintire 8) Multumesc anticipat
dan :D
http://s39.photobucket.com/albums/e175/ ... trifoi.jpg
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Iti trec soiri de oxalis cu floare roz si vezi tu dupa ce cauti pe net,de care erau ai tai:
Oxalis bowiei
Oxalis articulata
OXALIS Crassipes Rosea
Oxalis purpurea
Mai sunt si altii dar eu tind sa cred ca erau Purpurea.
 

danref

Member
Multumesc foarte mult pentru ajutor,intr-adevar este o Purpurea ,se vede ca esti experta pe Oxalis :wink: Eu nu reuseam sa indentific varietatea asa usor.Am facut deja si corectura pe album.
Multumesc inca o data :rose:
 

danref

Member
Revin iar cu Oxalis-ul meu legendar :) Totusi, la sapaturi adanci pe net si inca sub impulsul primit de la Iudit (care ii multumesc inca o data pt info de start)am descoperit o varietate foarte asemanatoare atat la nuanta florilor-foliaj cat si la marimea lor f asemanatoare cu ce imi amintesc ca am avut.Varietatea roz "Purpurea "avand florile mai mici si "ochiul"nu f galben m-a determinat sa continui identificarea.Inclin sa cred ca soiul cautat este o "Lanata var Rosea",acum nu-mi ramane decat sa gasesc "sursa " si sa vedem daca asa este 8)
toate bune ,
dan
 

kriss

Member
incepand de azi am si eu un oxalis (cred ca triangularis). as vrea sa stiu de ce se strang frunzele si cum ar trebui sa-l ingrijesc pe perioada iernii.
 
D

dyayzh

Guest
|Frunzele se strang dupa cate imi aduc eu aminte la lasarea serii si ziua se deschid. Eu spun sa nu-l culci iarna asta ca e cam micut. Multa bafta cu el si sa se inmulteasca :D
 

isabella

Active Member
kriss , eu nu ma pricep foarte bine pentru ca si al mei e destul de ''nou'' ; inca nu are un an implinit insa din cate am observat , frunzele se inchid seara sau daca nu este udat la timp . Nu ii ofer conditii prea speciale , il tin in lumina puternica si am vazut ca ii place , udarea o fac cam la 3-4 zile . Din primavara pana acum a fost mai tot timpul inflorit. Iarna aceasta il voi tine la semi-racoare si il voi uda putin ma rar dar va ramane in acelasi loc luminat . Sper sa-ti fie de folos sfaturile mele de incepatoare si sa te bucuri de plantuta ta , sa o vezi mare , frumoasa si inflorita :D
 
Sus