Oxalis

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sa-ti creascaaaa...........sa-ti traiascaaaaaaaaaa..................Uraaaaaaaaaa........
Fac bine galerie?Ce zici? :rofl:
 
Foarte bine Gabiuta!!!! Multumesc frumos!
Eu i-am tinut in casa, pe balcon inca nu ma aventurez, e inca jungla de cand cu renovarea. Au iesit fix la 10 zile de la plantare, o sa le fac si poza (problema e ca eu fac poze cu telefonul si noaptea cand ajung acasa lumina e cam proasta si calitatea pozelor lasa de dorit).
 

karmenutza

Member
Girafuto, bine ca mi-ai zis ca au iesit ai tai!! I-ai salvat pe ai mei! Stiind ca i-ai pus la o zi dupa mine, m-am dus repejor sa-i verific, sa vad ce e cu ei. Si bine am facut, ca era pamantul pliiiin, pliin de apa ca-i udasem ieri si am cam "scapat" sticla pe ei. Unii se inverzisera la suprafata, adica incepusera sa mucegaiasca :rofl:
I-am scos frumusel de acolo, am golit ghiveciul de pamant, i-am spalat putin (noroc ca nu s-au inmuiat), i-am zvantat intr-un prosopel si i-am plantat din nou in pamant uscat. Adica asa cum e el nou. Unii facusera cateva radacinute si nu le-am rupt. I-am bagat cu grija.
Sper sa se prinda acum si sa apara si din ei ceva. Si nu i-am mai dus in balcon, i-am inghesuit prin casa, o sa-i tin aici pana apar si se maresc putin. (Desi in balcon ziua e mai cald decat in casa :) )
 
I am a "bulb" saver!!! Sunt convinsa ca or sa fie ok bulbii, din descriere ta am apreciat grija de care ai dat dovada...tocmai ea imi lipseste uneori mie !
 
<table><tr><td><a><img src="http://lh3.ggpht.com/_nyjH4fSN3yI/SdZdiAEUmLI/AAAAAAAAATU/qlu2F2U0xmE/s400/DSC01661.JPG"></a></td></tr><tr><td>From <a>flori 2009</a></td></tr></table>

<table><tr><td><a><img src="http://lh3.ggpht.com/_nyjH4fSN3yI/SdZdctgSupI/AAAAAAAAASM/QBaPN_qrPY0/s400/DSC01659.JPG"></a></td></tr><tr><td>From <a>flori 2009</a></td></tr></table>

Asa cum ziceam..."moatzele"...
 

karmenutza

Member
Au scos si oxalisii mei cateva moate. Sa vad daca vor iesi toti, poate unii putrezisera deja. Dar mai astept, ca abia i-am schimbat.
 

MONIS

Member
sunt aproape socata....oxalisul meu are bobocei...si eu credeam ca in continuare dau doar frunze....cand se deschid pun poza...
 

Chiquitita

Member
si ai mei au dechis floricele dar pana ajung eu seara acasa... is stranse la loc, de se baga la somnic ca si gainile :giggle:
 
Da Karmenutza. Seara frunzele se strang ca "pliate" si florile se inchid. Ii cam place la somnic! iar dimineata se deschis si frunzele si florile. Mie anul trecut mi-a papat-o un paduche lanos (cred) dar acum bulbul e ok. Plus astia Iron Cross care cresc intr-o zi cat alte plante in 10..
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Am cumparat azi unul "Adenophila" de la Decoflora.O sa fac poza miine.
Este foooooooooooarte frumos.Frunzele sunt superbe.Gri perlat iar florile sunt cu margine mov.Nu foarte mari dar frumoase.
Acum sa vad cit il tin in viata :mrgreen: fiindca cu bulbii :( toti cei care am cumparat am dat chix :x .
Poate Tina sa reuseasca 8)
 

manuela

Member
gabitzo, azi am vazut un oxalis de genul asta. Nu sunt foarte sigura de frunze, dar florile erau cam asa ,parca o idee de fir colorat pe margine. M-a frapat cat de dragutze erau, dar m-am abtinut cu stoicism, pen'ca nu mai am loc :oops: Te intereseaza? Era 15 lei.

 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Asta este cel cumparat de mine.Da,florile sunt mai colorate pe margine iar frunzele sunt chiar stralucitoare.
Multumesc Manu :hug:
 

manuela

Member
Magda, nu ma deranjeaza, dar sa vii sigur ca sa nu ma plimb cu oxalis-ul in brate prin Pitesti. Nu de altceva, dar vreau sa am loc in brate pentru alte flori... :rofl:
 

manuela

Member
Gabiuta a spus:
Asta este cel cumparat de mine.Da,florile sunt mai colorate pe margine iar frunzele sunt chiar stralucitoare.
Multumesc Manu :hug:
Dar, de ce zici ca se numeste Adenophila, pentru ca eu am gasit ca-i zice Ute. Poate ca nu ma pricep eu...:oops: adica sigur nu ma pricep!
 
Sus