Indragostiti de trandafiri

camic

Member
EINSTENITZA am si eu 2 trandafiri rosii urcatori, cu floare mare. Au fost pusi prin octombrie, anul trecut si nu ma gandeam ca vara asta ma vor incanta deja cu atatea flori. Initial am avut 4 flori la amandoi, au trecut si acum am 7 flori deschise si inca pe atatia boboci.....intrebarile mele sunt: ce fac cu tijele unde au fost florile (dupa ce acestea trec), e nevoie sa le fac loc de catarat de anul asta si daca trebuie tunsi...cand si cat?
Te-am zapacit :D

Am sa vin cu ceva poze cu celelalte doua minunatii in degrade care le am langa casa....si au un parfum de te termina.

Bag si pozele:
-asta e floarea cataratorului:


-minunatiile:

 
A

Anonymous

Guest
Sunt miununatii intr-adevar.Iti scriu pe mp cum ii tunzi fiindca am mai scris detaliat si nu vreau sa umplu spatiul cu repetari.
Esti sigura ca cel bicolor e urcator? Pare Double Delight dupa culori.
 

schlucky

Member
revin iar cu o problema la trandafiri..... le-au cazut toate frunzele...cam ce motiv ar putea avea`?

mi-au ramas betele golase si spini, in rest nica' pe iei...si doar pe cei de la strada, cei din gradina au facut flori toata vara si sunt ok.... si frunze si floare .... cu toate ca au mai avut perioade cand la unul am vazut ca ii apar frunze "arse"

iar altul ce il am intr-un butoi.... anula cesta a facut flori mult mai mici decat anul trecut si erau tot aplecate...dand impresia ca sunt prea grele .... iar frunele erau tot maroni si arse si rasucite ...
desi nu aveau nimic vizibi pe ele,


mersi,
 

calin123

Member
acesi problema o am si eu cu singura diferenta ca ai mei prin mai erau f bine si apoi plini de flori in mai-iunie , dupa perioada de inflorire abundenta le-au cazut frunzele dar nu in totalitate cam 80% dar si acum mai infloresc dar arata cam jalni. s-ar putea de la soare si caldura + stopit pe frunze seara ?
 

schlucky

Member
ieri mergand la lucru m-am uitat prin gradini la trandafiri, si am vazut ca proglema mea o au si altii, si la fel cum spunea si calin, unii mai au frunze in proportii f. mici si flori

eu ma gandeam ca poate din cauza vremii, adica aici ploua cu galeata si dupa nici 5 minute e un soare arzator .... care nu dureaza nici 5-10 minute si apoi iar ploua de ter saturi cu mici reprize de repaus!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sa bat in lemn :?: :wink: Sa nu bat :?: :wink:

In afara de unul singur care este asezat intr-un loc mai umbros toti ceilalti(si nu sunt putini)au crescut splendid!!Am avut oarece dubii in perioada aceea caniculara,ma refer la cea cu peste 40 de grade,dar dupa ploile din ultimul timp au revenit la normalul anilor precedenti.
Daca si movuliul meu drag ma bucura cu nenenumarate flori acum???Mai pot zice ceva?
Corina ar sti mai bine dar Schlucky cred ca alternantele de care vorbeai le cauzeaza si lor.
 

schlucky

Member
nu am acum timpul necesar sa le fac poze, sa vedeti cat de rau pot arata.... imi trecea acum prin cap sa ii tai, radical, ca la taierile de toamna...dar banuiesc ca este prea repede.... unii fac bococi in varful unor ramuri spinoase....ca doar atat mai sunt niste crengi spinoase :(

mi-e mila de ei ....
 

nae

Member
Gabiuta, pe unde stai ? Am pe linga mine pe cineva ( Alexandru cel Bun ) cu niste trandafiti cataratori incredibili de frumosi. Ma gindeam ca poate esti tu :-)

In alta ordine de idei, stie cineva sa imi spuna cind se pune in vinzare "productia de toamna" la trandafiri ? Vreau sa fiu in bloc-starturi :D
 

nae

Member
Cei de la Rosafruct mi-au zis in mail ca in septembrie pun in vinzare. Sa nu cumpar nimic pina mai prin noiembrie ? Mi-e sa nu mai gasesc dupa aceea.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fa comanda in septembrie cind pun ei in vinzare pentru a fi sigur ca au ceea ce doresti.Si au si optiunea datei la care vrei sa ti se aduca.
Contacteaza-i si telefonic pentru mai multe detalii.
 

ghia_don

Active Member
Dupa multa asteptare au inflorit:
Caprice de Meilland

si urcatorul Rosarium Uetersen



:D ....si au un parfum.....
 

zamfira

Member
A inflorit si la mine , a doua tura

Corina, stii cumva cum se numeste ? Are un parfum .....si e catarator .
Multumesc !
 

mio

Member
einsteinitza, dar cu trandafirii de ghiveci, ce facem?
eu i-am tinut in curte toata vara si au crescut frumos. Acum sa-i las la iarna tot afara sau sa-i duc in casa la o temperatura stabila (usor mai scazuta)?
multumesc !
 
A

Anonymous

Guest
Poti sa-i lasi cat mai mult afara.Nu le place de fapt in ghivece.Tine-i pana da bruma.Eu am avut trandafiri in gradina cu flori si zapada deasupra.
 

nae

Member
Am niste trandafiri acoperitori, fac un milion de flori si ii iubesc tare. Stie cineva cum se numesc ? Pun o poza sa vedeti ce si cum:

<img src="http://lh5.google.com/nicolae.doca/RtWwXpTNhnI/AAAAAAAABHo/1aOjyNcVXQc/s400/IMG_0843.jpg">

si un link unde e mai mare

http://picasaweb.google.com/nicolae.doc ... 2964236914

Astazi am numarat peste 8 flori pe micul meu trandafir copacel plantat de mine personal prin luna mai :

<img src="http://lh3.google.com/nicolae.doca/RtWwWJTNhmI/AAAAAAAABHg/077n8QEg9NY/s400/IMG_0833.jpg">

Ma simt ca nu tata mindru de copiii lui :-)
 
A

Anonymous

Guest
Nae,fa poza mai buna la floarea in sine,nici nu stiu daca e alb sau alb cu putin roz.
P
 

nae

Member
Fac miine una noua, acum a iesit prost ca era semi intuneric...plus ca am aparat foto de amatori. oricum e alb cu putin roz, insa miine ii fac poza de dimineata sa se vada mai bine.
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am pus in ghiveci maaare pe balcon un trandafir urcator Schneewalzer.

Sunt bucuroasa ca a rezistat caldurilor excesive ale balconului sudic fara sa se imbolnaveasca sau sa faca paianjenul rosu.
Are cam trei ramuri din care una a crescut ametitor deja- are cam doi metri si a iesit din balcon. Nu stiu deocamdata cum sa-l dirijez.
Anul acesta nu a facut nici o floare.

Pot sa-i tai varful si sa-l pun in pamant cu sticla deasupra pentru a prinde un pui?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Corina.........multumim.Parafrazind:daca n-ai un rozeist....sa-ti cumperi!!!
Este tare pretios la casa omului :rofl:
 
Sus