Indragostiti de trandafiri

pupu

Member
Einsteinitza, multumesc mult de tot pt sfaturi, sper sa fiu destul de priceput ca sa pot sa realizez ce mi-ai sugerat, oricum am sa incerc.

Poza cu cel galben am sa fac, dar acum nu are flori.

Din partea mea poti sa scrii cat de mult, cu cat mai detaliat cu atat mai bine pentru noi incepatorii.

As mai avea o intrebare, dar n-am aparatul la mine sa postez si "impricinatul" e vorba de un trandafir urcator cu frunze si flori mici, care deja a inflorit si as vrea sa stiu daca sa-i tai macesele sau nu?...
.. dar intai sa pun poza... nu?

inca o data multumesc mult de tot!!
 
A

Anonymous

Guest
Nu e nevoie sa pui poza,la acela am vrut poza sa ma conving ca e urcator,putea dupa floare sa fie un teahibrid viguros.S
 

ghia_don

Active Member
A inflorit Double Delight ,dar din cauza soarelui prea arzator pina seara petalele s-au ars , nici n-am avut timp sa ma bucur de frumusetea lui. :cry: La toti trandafirii mei primele flori au fost frumoase, dar cele care se deschid acum sint mult mai mici si parca deformate.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Einsteinizo.....trebuie sa te intreb:ce se imtimpla cu trandafirul meu mov???NU are nici un boboc inca....ceilalti (adica fratii lui de cumparatura...aceeasi transa) sunt intr-o floare nebuna!!!
Este adevarat ca el nu a avut soare de dimineata pina seara....dar oricum...cresterea este mult ma lenta...Asa este soiul?
 

zamfira

Member
Eu cred ca e mai lenes . Si al meu cel mov, deabea acum are un bobocel ce sta sa se deschida , pe cand ceilalti , cum zici tu , demult ma rasfata cu flori .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Culmea este ca am vazut intr-o gradina acelasi tip de trandafir...(sincer nu stiu daca aceeasi sursa) dar era plin de flori.Fiind in plin soare m-am gindit ca poate asta este motivul....Insa el era "piesa de rezista" a comenzii mele la Rosafruct.....De fapt pentru el am facut comanda. :cry: Mai astept..... :)
 

pupu

Member
einsteinitza a spus:
Nu e nevoie sa pui poza,la acela am vrut poza sa ma conving ca e urcator,putea dupa floare sa fie un teahibrid viguros.Sunt unii care ajung la peste doi metri daca nu au fost tunsi.
Cel cu floare mica face flori o data pe an?Daca da, atunci nu e nevoie sa elimini macesele mai ales ca trandafirii vechi fac macese foarte frumoase.Daca face flori de mai multe ori,adica infloreste acum mult si apoi mai spre toamna un nou val,sau chiar doua valuri,inlaturi florile uscate cat mai repede pana cand pe ramura respectiva raman doua frunze.
Nu stiu daca mai infloreste inca o data, abia anul acesta a crescut si a inflorit bine, anul trecut era doar un bat, dar inclin sa cred ca va mai inflorii.

PS nu cred ca sunt fericitul posesor al vreunui trandafir "vechi", abia de la tine am invatat/inteles despre ce e vorba.....iti multumesc!!
 

ghia_don

Active Member
Din cei 6 trandafiri comandati la Rosafruct , numai Double Delight a inflorit...unul s-a uscat iar ceilalti au lastari cam de 10-15 cm... si atit .Mugurele terminal s-a uscat si nu mai misca deloc niciunul. Caldura prea mare sa fie de vina?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Haideti sa va zic si eu...desi n-as fi vrut.Dar s-a deschis discutia.Dupa ce au inflorit o singura data ,este adevarat ca "nebuneste" cei doi trandafiri de la Rosafruct....fara denumiri...samba si unul crem....nu au mai dat nici macar o frunzulita.Dupa trecerea florilor i-am toaletat ca pe toti ceilalti.Restul, sunt deja de 2 metri,la o a doua inflorire iar ei nu misca nicidecum!!!Ce s-o fi putut intimpla???
Ca sa nu mai zic de Mainzer....el saracu' sta!Nu stiu ce o fi asteptind???!!!!
Ce flori??Nici macar un ghimpe in plus :rofl:
 

zamfira

Member
La mine din 5 cumparati in primavara 4 au inflorit , inclusiv Mainzer .Un singur Double Delight (ca luasem 2 - celalalt a inflorit ) nu a inflorit .Oricum nu cred ca le face bine caldura asta si sper ca la anu sa isi arate toata splendoarea :)
 

pupu

Member
einsteinitza a spus:
Pupu,mai fa o poza cu cel galben sa vad unde ajunge.Cel rosu e un urcator,pe care l-ai condus prost,din cauza asta are toata partea de jos goala si flori numai spre varf.
Urcatorii:
Primavara,cand infloreste Forsitia, se tund in felul urmator:numai varfurile degerate,uscate sau ramurile care se suprapun,acestea de jos.De asemena,cea mai importanta lucrare la urcatori e legatul.Ca sa faca flori de jos,nu se conduce drept in sus.El se duce in forma de sarpe, de S,sau rasucit pe un stalp, astfel ca cea mai mare parte a ramurii sa fie cat mai orizontala.Ai sa observi ca din aceste ramuri conduse orizontal,sau spre 45 grade,vor porni o multime de lastari laterali care tind sa mearga in sus.Ei vor face flori.Acestia nu apar pe zona verticala a ramurii,de aceea partea inferioara e ca un bat la tine.Dupa inflorirea de la inceputul verii,cand inlaturi florile ofilite,le inlaturi cu ramurica lor pana raman doar doua frunze pe ramurica laterala care a produs floarea.Din aceste doua noduri,ies doua ramuri,care produc flori in toamna.Acum pentru ca ramurle tale nu mai pot fi conduse bine si sunt prea groase, rebuie sa le inlocuiesti.In iulie-august,de jos apar niste ramuri viguroase care merg rapid in sus.Pe astea(1-2) le urmaresti si le legi inclinat pentru ca sant tinere si poti.In primavara viitoare, cand tunzi,daca ai lasat doua ramuri noi,elimini doua ramuri vechi de jos de tot,iar cele noi devin ramuri de inlocuire.Faci doi trei ani asta poana le inlocuiesti pe toate.
Celalalt pare un Teahibrid, dar astept poza cu sfarsitul in sus.
Iertare,iar am scris prea multa vorbaraie :oops:
La sugestia bine-venita a lui Einsteinitza am facut un nou suport pt trandafirul urcator rosu si a iesit cam asa:
http://s42.photobucket.com/albums/e349/pupu_depadure/trandafiri cataratori/?action=view&current=100_2619.jpg

La cel galben i-am mai facut poza:

http://i42.photobucket.com/albums/e349/pupu_depadure/trandafiri cataratori/100_2617.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e349/pupu_depadure/trandafiri cataratori/100_2618.jpg

La cel mic totusi i-am facut si lui poza, dar nu mai era inflorit:
http://i42.photobucket.com/albums/e349/pupu_depadure/trandafiri cataratori/100_2615.jpg

A mai ramas de aranjat inca unul rosu (poate aveti voi vreo idee), care iar nu stiu ce soi e, dar ii pun si lui 2 poze:
http://i42.photobucket.com/albums/e349/pupu_depadure/trandafiri cataratori/100_2622.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e349/pupu_depadure/trandafiri cataratori/100_2623.jpg
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Asa o fi cum zici tu Myo.....Insa asta se intimpla cu ai mei.Apa nu le lipseste,soare la fel.Mainzer-ul a mai stat la umbra o vreme dupa rotatia solara.........Insa ma chiar enerveaza ca nu misca deloc.
Ma gindesc in toamna sa-i schimb locul.O sa vorbesc cu specialista!
 

mflorian

Member
Gabiuta a spus:
.....Insa ma chiar enerveaza ca nu misca deloc.
Ma gindesc in toamna sa-i schimb locul.
În primul an după plantare, orice plantă perenă îşi direcţionează energia pentru dezvoltarea rădăcinilor. De aceea nu se obţin rezultate spectaculoase imediat după plantare. Iar dacă îi schimbi locul, îi reduci iarăşi rădăcinile. Ar trebui să îi schimbi locul numai dacă locul actual este total impropice pentru trandafiri.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Multumesc mult.Sfaturile de la Dv. le iau in consideratie si ascult ca un copil cuminte......din multe motive.
Nu, nu este un loc impropriu.Ceilalti insa din primul an s-au miscat foarte repede.Sigur ca sunt mari ca au 5 ani...insa facind comparatie asa am crezut!
 

camic

Member
Ia sa ma laud si eu cu trandafirii cumparati in primavara...care, din fericire au iesit exact ca in poze....si in plus au fost doar 8,90 ron butasul :D
-asta e in degrade, tare dragalas:



- de asta am 2 butasi:
 
A

Anonymous

Guest
Am citit ce s-a scris in lipsa mea,si acum pot sa raspund,desi poate tarziu.
Gabiuta,Mainzer e un trandafir mai sensibil,am mai spus-o,poate isi revine mai greu dupa plantat.
 
Sus