Identificare cactusi

Yanquapin

Member
Sefa 05 :) , pietrele se pun nu doar pentru umiditate, ci si pentru a pastra solul afanat- apa ii distruge structura repede si rezulta un sol spalat, tasat, care devine dificil pentru planta. Clasicul ghiveci cu saruri depuse si sol crapat al doamnelor ale caror plante tot mor...
Activitatea microbiologica in sol este pastrata, schimbarea solului nefiind necesara decat atunci cand radacinile nu mai au loc- ani intregi uneori- si solul arata la fel de frumos si afanat ca in prima zi. Altfel, se impune schimbarea la 1-2 ani, si nici incercatele suculente nu apreciaza asta.
 

Yanquapin

Member
Da, teoretic orice sol are nevoie de mulch - scoarta, cetina de conifere, fan, rumegus, pietris etc- din aceste motive. La unii cactusi/suculente ar fi eventual inutil din punctul de vedere al pastrarii umiditatii, pentru ca in anumite conditii ei ar dori o uscare rapida ulterior hidratarii.

In vasele mici solul se usuca foarte repede, si acelea sunt folosite de obicei pentru C&S. Intr-un balcon incins de soare, mulciul poate reduce viteza uscarii, dar poate si pastra apa si "opari" radacinile. Asta nu e totusi un motiv sa renuntam la el, ci sa schimbam din ceilalti factori.
 

rodica05

Member
Yanquapin a spus:
:rofl: 5-ul ala e de la numarul de cactusi cu care-am pornit.

Yanquapin a spus:
... pietrele se pun nu doar pentru umiditate, ci si pentru a pastra solul afanat
Alea sun cele din compozitie. Eu vorbeam de cele de la suprafata, Domn' Profesor!
Multumesc pentru completari. :oops: Stiam eu c-am uitat ceva...

Rodica
 

Simona D.

Member
Te referi doar la cactusi si suculente sau la orice tip de plante?
Daca te referi la toate, trebuie sa-mi comand o remorca :rofl:
 

Yanquapin

Member
SimonaD, pentru suculente merge si in compozitie, dar la alte plante nu e necesar. Pentru suprafata, in vase, orice mulci este bun- am enumerat. Scade forta picaturii de ploaie (sau orice fel de udare), care distruge structura superficiala a solului, si permite infiltrarea lenta.
 

Simona D.

Member
La suprafata si pe fundul ghivecelor, inainte sa pun substratul. Pana acum obisnuiam sa pun si in farfurioare sa nu balteasca in cazul in care pun apa in exces.
 

Simona D.

Member
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu identificarea dragalasilor mei :indragostit:



Ia uitati ce bine le sade impreuna :)

 

roxy

Member
rodica, vin si eu cu o intrebare: cactusii aceia cu capul colorat:rosu, galben, portocaliu cum se numesc? sunt mereu plin florarii la vanzare. problema ca mie mi-a putrezit capul acela colorat si a ramas doar baza, sunt curioasa daca va mai face ceva pe viitor sau ramane doar asa. multumesc mult.
 

marean

Active Member
Roxy,sunt Gymnocalicium mihanovichii .
"Capul acela e de fapt un fel de parazit,el supravietuieste pe spatele cactusului verde,din moment ce el nu are clorofila(deci nu se poate hranii).Se "obtine" prin altoire,iar daca tie ti-a [utrezit,atunci ai ramas cu cel verde (de obicei,Epyphillum-limba soacrei).
 

rodica05

Member
Roxy, Marean ti-a dat un raspuns corect, mai putin denumirea altoiului - poate fi altoit pe mai multe specii.

Rodica
 

marean

Active Member
Pai nu am zis ca e singurul portaltoi,am zis ca sunt cei mai frecventi (unde am vazut,acolo de-aia erau).
 
Sus