Gloxinia,partea a 2-a

tugatita

Member
Toate GlOXINIILE DORM NUMAI A MEA NU ARE SOMN :indragostit: S-a trezit ,nu e cam devreme?sa o las in acelasi vas sau o pot schimba?Multumesc ! As vrea sa mai pot cumpara bulbi dar nu stiu de unde ,o recomadare?''ODIHNA PLACUTA '' GLOXINICI :somn:
 

sini

Well-Known Member
Multumesc frumos.
Erau puiuti in toamna cand le-am cumparat.A trebuit sa le tin in vegetatie.Au tot ce le trebuie.
 

adite

Active Member
A folosit cineva cocopeat pentru plantarea bulbilor? Am vazut un filmulet in care se recomanda acest substrat.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Am folosit eu: nu merge. Cocopeatul tine prea multa umiditate pentru cat le place bulbilor sa aiba. Poate sa mearga o vreme la plante foarte mici.
 

adite

Active Member
Multumesc, Cornelia! In filmulet, bulbul era pus in cocopeatul proaspat inmuiat si s-a spus ca nu mai trebuie udat un timp, in timp ce, un substrat obisnuit trebuie udat mai des. Raman la varianta obisnuita.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu am incercat acum cativa ani pentru ca s-a nimerit sa am doar cocopeat cand trebuia sa transplantez o gloxinie. Nu i-a mers bine. A facut 4 frunze chinuite si nici un boboc. :(
 

MERY

Active Member
buna seara! cum adica le-ati replantat ? nu le lasati in acelasi ghiveci, eventul mai schimbati putin din pamant?...offf...unii schimba tot altii nu...stiti ca in bancul ala...
Ion , dupa noaptea nuntii, il intreaba prietenii...
-Ma' Ioane, o fost nevasta ta fata mare?
la care Ion raspunde...
-Unii zic ca da, altii zic ca nu...
asa si eu acum cu gloxiniile...
 

sini

Well-Known Member
Eu le-am lasat in ghiveci si le-am mai pus din cand in cand cate o picatura de apa,iar acum cand au inceput sa iasa am scos bulbii din ghiveci,am spalat ghivecele si i-am pus in pamant proaspat.
 

popescu gp

Well-Known Member
Eu unele gloxinii nu am, reiusit sa la pun la odihna si toata perioada au fost in vegetatie.Ma gandesc sa scot bulbii din ghivecesi pe cei in activitate si pe cei neporniti si sa ii pun in fungicid lichid pentru o baita mica dupa care sa-i replantez in pamant nou.Nu am facut pana acum acest lucru,dar cred ca nu are ce sa le faca rau.Apoi ii pun la lumina si temperatura adecvata.Fac experienta.
 
Sus