Gloxinia,partea a 2-a

Dea

Active Member
Domnule Popescu, daca plantele aflate in vegetatie arata bine si sanatoase, le puteti lasa asa sau le taiati frunzele, fortand repaosul.
Nu am tratat bulbii de gloxinia cu fungicid, dar presupun ca nu ar fi o problema, ca masura de preventie!
Oricum, va doresc sa va bucurati de flori minunate in sezonul ce urmeaza! :D
 

doina

Member
Am avut si eu o gloxinie care nu a vrut sa se culce, Sylvana Pink, si nu am fortat-o pentru ca era bulbul destul de mic.
Odata cu plantarea celorlalti bulbilor i-am inlocuit si ei pamantul si ghiveiul cu unul cu 1 cm mai mare, fara sa insist sa scutur totul de pe bulb. Nu i-am tratat bulbul cu nimic.
Acum este mult mai fericita decat inainte de a-i schimba substratul, a crescut foarte bine si cred ca in curand va face boboci.
 

alirare

Member
am cumparat anul trecut o gloxinia foarte frumoasa, visinie. am pus frunze in apa si in pamant pt lastari (pt cunostinte). au murit toate. am pus in apa frunze de la alta gloxinie si mi-au iesit mai multi lastari decat frunze am pus. din ce am citit pe aici nu toate dau lastari in apa. merge pe incercate? :?: cat de des se uda gloxiniile? cum iti dai seama k trebuie udate?
 

popescu gp

Well-Known Member
Asta este cadou de Sfintele sarbatori.si eu am una pe care urmeaza sa o pun in album tot cadou de Sfintele Sarbatori.
 

tugatita

Member
buna seara ! :rose: Am cumparat bulbisori de gloxinie cam in cat timp vor da primele semne?trebuie sa le pun ceva punga in cap?multumesc mult !
 

popescu gp

Well-Known Member
Nu le trebuie soare direct, dar lumina multa ;pentru pornire se uda putin in farfuriuta pana incepe sa dea semne de mugure,dupa care se creste cantitatea de apa odata cu dezvoltarea,dar fara a se uda pe frunze.Succes.
 
Sus