Gardenia

catalina

New Member
Multumesc Dorinas ...m-am informat :rofl: cred ca astept sa se dezvolte mai bine radacinile si dupa aceea am sa ii pun la ghiveci ....o intrebare pentru toti cititorii
 

Angelinna

Member
frumoase gardenii aveti ! :)

am si eu una dar inca nu ne aratam in public pentru ca vrem sa va uimim. avem vreo 10 boboci din care vreo 5-6 mari, de aceeasi dimensiune care in curand se vor deschide. eu pana acum, rar am vazut gardenie cu asa multe flori deschise odata, de obicei una maxim doua.
sa ne tineti pumnii sa putem sa ducem toti bobocii :D
 

catalina

New Member
Angelinna nici eu nu am vazut cu mai multe flori odata decit la o vecina de-a mea care are o tufa cred ca de vreo 5-6 ani de apropae un metru si care infloreste cu foarte multe flori odata ....citeodata e asa de parfumat la ea in gradina ....incredibil ...sper si a mea sa se faca macar pe jumatate ...pina atunci m-am pregatit din timp cu solutii pe baza de fier pentru plante , ingrasaminte , turba si astept
 

roxy

Member
a mea are 2 flori o data dar pana se va deschide urmatorul boboc se va ofili una dintre ele. e micuta, nu am ce sa ii cer si asa e foarte harnicuta pentru dimensiunea ei. de miros nu mai vorbesc, am balconul parfumat si cu mirosul gardeniei dar si cu mirosul florilor de tei (langa blocul meu).
 

Angelinna

Member
dupa cum spuneam gardenia mea are doua flori are au inflorit in aceeasi zi, si maine va inflori si a treia :) o pozez sa vedeti, imi pare rau ca nu o am sa v-o arat cum era cand am inecput sa o ingrijesc, prin toamna, trei bete uscate si cateva frunzulite :D

intre timp sunt sapte floricele ce au inceput sa se deschida ieri de dimineata. nu stiu cum se poate sa tina atatea odata...
 

Hariclea

Member
Astazi mi-am achizitonat si eu prima gardenie si sunt foarte incantata... desi are doar doua floricele deschise, deja miroase in toata camera!
Am o floare galbena si una alba, e posibil sa fie doua culori in acelasi vas? ca vad ca are mai multe tulpinite pornite separat din pamant...
 

roxy

Member
florile albe, dupa cateva zile, se ingalbenesc pana se ofilesc. eu cred ca cea galbena (crem) e inflorita de mai multe zile si de asta are culoare galbena.
 

Hariclea

Member
da, Roxy, si eu m-am gandit la varianta asta... dar parca exista si un soi de gardenie galbena... nu? oricum speranta moare ultima... :wink:
 

roxy

Member
mi se pare ca exista dar cred ca este galben-galben. parca a ta este mai crem. nu vreau sa iti spulber sperantele. :D
 

Maia36

Member
Am probleme cu Gardenia mea luata acum un an dintr-un boschete din Japonia .
O pulverizez cu apa, o ud normal, nu e tinuta in soare, i-am schimbat pamantul, altceva nu stiu ce sa ii mai fac ca de anul trecut arata continuu asa. Da semne de dezvoltare in sensul ca tulpina s-a lemnificat dar frunzele cresc deschise la nuanta si incovoiate si se mai si pateaza. Daca stiti cumva ce ar planta mea, va rog frumos sa imi scrieti caci face parte dintre suvenirurile mele si tin mult la ea. O zi buna, Mihaela :cry:
 

Maia36

Member
Azi i-am cercetat radacinile si sunt bine.I-am pus pamant special pentru acidofile amestecat cu perlit.Ce altceva as putea face pentru a avea suficient fier?As vrea sa o vad bine si sa nu-mi moara caci sunt legata mult de ea.A rezistat eroic drumului catre casa camuflata bine in bagaje anul trecut.
 
A

Anonymous

Guest
Pune-o sub pat :D ... pe caldurile astea, saraca, nu-i pune multa apa...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pe langa deficit de minerale are si o problema cu umiditatea, cred ca cea reativa (in aer). Mai pulverizeaz-o cu apa din cand in cand daca UR < 60%.
 

Hariclea

Member
Stefana, nu trebuie multa apa la gardenie? adica atunci cand se usuca la suprafata pamantul? de cate ori se intampla asta?
 
A

Anonymous

Guest
Cornelia, o fi bine sa o asez cu farurie cu tot pe un prosop (vechi :twisted: ) mentinut umed?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu, mai bine pune in farfuriuta pietricele mici pe care le acoperi cu apa. Iar ghiveciul il asezi deasupra lor. E cel mai simplu.
 

Hariclea

Member
Fetelor, si la voi tin mai putin florile de gardenie, pe caldurile astea? Ca la mine ieri s-a deschis un boboc, si nu de tot, iar azi a capatat deja nuanta crem-galbui, ceea ce inseamna ca maine-poimaine se va oflili... iar in camera in care o tin, ieri au fost 29grade, nu mai mult...
 

Maia36

Member
Am pierdut gardenia :cry: Mai am gardenia cumparata din comert care are lastari noi si chiar un mic bobocel :D Asa e in viata pierzi si castigi...
 

simona2

Member
Gardenia este o floare foarte frumoasa dar si pretentioasa . Eu am avut 3 pana acum si tot nu am invatat cum sa o fac sa-i placa la mine .
 

Roxana

Active Member
Si eu am avut o Gardenia care a murit dupa cateva zile de la cumparare. (s-au termina hormonii din pamant :rofl:).
Avea flori albe si niste frunze mari si lucioase, dar pe zi ce a trecut s-au mai uscat cateva frunze, pana intr-o zi a dat coltul. :evil:
 
Sus