Furnizori Trandafiri

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Miki o sa apara si la noi .Probabil mai piperat la pret dar categoric va aparea asa ca luam,luam.... :D
Gabriela daca auzi,afli,etc...ceva legat de galbenus :) da si tu de veste cu trimbita :rofl:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
carla a spus:
Yellow Fairy era si la tuincentrum lottum. Dati cautare dupa nume si apare
Exista, dar nu e genul acela cu multe floricele mici :(. M-am uitat la el cand am facut comanda la Lottum, la detalii e trecut ca miniatur si l-am taiat de pe lista. Un acoperitor galben in genul celui de la Lottum aveau la CG impreuna cu ceilalti Fairy (rosu, alb si roz) sub denumirea de Amber Nectar. Am luat unul, insa abia la anul o sa ma lamuresc cat de infloricios este.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Asa ca la Lottum am si eu unul.Nici pe departe nu seamana cu ce stim noi.....Eu zic ca este un Amber.Il am de citiva ani .
Florile nu sunt chiar spectaculoase si se trec repede.
Nici nu stiu daca l-am pozat vreodata.Trebuie sa caut in arhiva pozistica :D
 

cristinaf

Well-Known Member
Luati 3 buc de la Bakker si le imparti, iar apoi va rugati sa nu infloreasca toate trei roz :rugaciune: ,macar unul sa fie galben, sa-l puteti inmulti din butasi. :mrgreen:
 

cristinaf

Well-Known Member
M-am uitat pe HMF la yellow fairy si este trecut ca fiind shrub in timp ce celelalte culori ca polyantha, iar din pozele de acolo, mie cel putin nu-mi rezulta ca ar fi un trandafir cu flori micute, in buchetele.
Poate ca e doar o gaselnita comerciala numele, iar pozele prezente prin cataloage gen bakker, or fi prelucrate. :?
 

gabrielais

Active Member
uff..fetelor...trebuie sa gasesc o metoda de "dezintoxicare" de dorinta de trandafiri..tot ce vad vreau si eu.. :rofl: n-aveti o metoda sa devin macar mai selectiva..? :rofl: tot fac listute si scot si adaug..si iar o iau de la capat...in curand nu voi mai avea loc in curte asa ca sper ca intr-un an-doi o sa ma linistesc....da' cine stie...??? :rofl: si culmea e ca sotul imi tine isonul .."da' uite ce frumos e ala..hai comanda-l ..." ; daca eram singura bolnava poate mai aveam o sansa dar asa suntem doi :cry: :rofl: acum sper ca pana la primavara o sa imi treaca mania cu Fairy..ca deja am roz, rosu si alb...poate n-oi muri fara galben.. :wink:
 

geodezia

Well-Known Member
rose

:eek: draga Gabriela nu e leac pina nu ai galben pe batatura . Ioooo am alergat 2 ani dupa galbior . acum am asa ca m-am potolit .. o sa iti stea acolo in ochi galben galben galben ca birna pina il cumperi .Iti spune o patita
Nu mai pun ca toti trandafiri cumparati ca galben mi-au inflorit roz rosu alte culori de imi venea turbarea ca la Spirache (ciinele) .asa ca sfatul meu la comanezile din primavara trebuie neaparat galben
 

cristinaf

Well-Known Member
Chestie de gust. :nu stiu: Eu nu ma dau in vant dupa trandafirii galbeni. Am doi, mai soseste unul si poate voi mai cumpara pe parcurs inca vreo unul, si cam atat. In schimb visez doar visinii, movulii si portocalii. :visator:
Tot adun in gradina, sper sa-mi ajunga intr-un final. :whew:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Mai ganditi-va si cum ii combinati, ca aia galbeni si portocalii sunt mai pretentiosi la combinatii, daca pui langa ei unul roz arata ca naiba, trebuie sa pui intre ei altceva, sa faca trecerea :roll: Eu atata am aranjat la ei pe culori ca mi-au fiert creierii, sa vad la primavara ce-o iesi din aranjamentele mele, ca parca vad ca ceva nu-mi convine si o sa mai am de mutat :roll:
 

gabrielais

Active Member
nu-i chestie numai de culoare..mi se pune pata si gata...pur si simplu simt ca nu mai am aer daca nu-l am... :rofl: asa cum spune Geo cred ca nu-i alt leac decat sa il vad in gradina..dupa aia se pune pata pe altul.. :rofl: si tot asa..
Claude, cat despre aranjamente am cam lasat-o balta...eu imi facusem niste planuri initiale si multi trandafiri au iesit ce nu trebuia si au facut praf si planul meu cromatic.. :rofl: evident ca nu m-am mai indurat sa scot si sa inlocuiesc..doar ca de acum prefer sa dau un ban in plus sa fiu cat de cat sigura ca ce am luat va iesi ce trebuie, sa pot si eu macar de-acum incolo sa respect planul pe combinatii de culori
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Cred ca la multa lume i s-a intamplat acelasi lucru, se plangea si Geodezia ca tot ce planta inflorea roz :rofl: Si la mine stratul cu TH arata exact asa, o bulibaseala, dar nu conteaza :mrgreen:
Si mie mi se pune pata, dar acum incerc sa fiu rationala si sa ma uit si la cellalte detalii, unul foarte important fiind rezistenta la ger, ca daca iau OGR si englezesti care nu rezista la frig si ingheata in fiecare iarna de trebuie sa-i tai puternic atunci n-am facut nimic :roll:
 

cristinaf

Well-Known Member
bebe Iris a spus:
Ika fa si tu un album, sa-ti vedem minunile din gradina :D
Ramona, am album, doar ca pozele nu-s prea multe si nici prea clare pentru ca sunt facute cu telefonul.
Pe majoritatea le-am mai aratat pe parcurs, dar pot sa-l pun si la semnatura, desi nu-s reusite pozele, asa cum spuneam. Poate la anul m-oi ambitiona sa-mi cumpar si aparat foto daca ma mai linistesc cu datul banilor pe trandafiri.


Am vrut si eu sa mut doi trandafiri, dar nu m-am indurat de ei, prea crescusera frumos si mi-a fost mila sa-i mai deranjez, asa ca am facut alte modificari, doar sa-i las in pace.
 

gabrielais

Active Member
Ika, chiar sunt frumoase pozele..iar de flori n-am cuvinte..si nici aer.. :rofl:
iar poza 0701..aia cu trandafirul alb si pufuletii albastri..e de coma.. :eek: superba combinatia..felicitari!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ika, superbi trandafirii! Sunt cei de la Petrovic? Musai trebuie sa fac un schimb cu tine la anu', ca Spirit of Freedom ala imi sta si mie pe creier :rofl:
Ma bucur ca am comandat Tradescant-ul, il comandasem si la sarb dar nu mai era, arata fabulos :eek:
 

cristinaf

Well-Known Member
Multumesc mult pentru aprecieri. :D

Claude, 4 din trandafirii care apar in poze sunt de la Petrovic si mai am unul care nu mi-a inflorit deloc, restul de la Belle epoque, Rosafruct, Coral.
In ceea ce-l priveste pe Spirit of freedom, cred ca e cel mai pretentios trandafir din cati am. Trebuie sa existe conditii optime sa ii poti vedea florile deschise, asa ca in poza din album, altfel se ofilesc fara sa se mai deschida, direct din starea de boboc. E sensibil la patare neagra, iar florile sufera daca ploua, in schimb miroase super bine. Astept sa vad cum se va comporta la anul, poate ca e dintre aceia care le ia mai mult timp pana se acomodeaza si pornesc.

LE
claude a spus:
Ma bucur ca am comandat Tradescant-ul, il comandasem si la sarb dar nu mai era, arata fabulos :eek:
Acum am citit cu mai multa atentie postul tau :oops: Petrovic nu a avut si nici nu are in ofeta Tradescantul. :?
 
Sus